U bevindt zich hier: Home/Nederland/Advent in Limburg
halfpension
bezoek Valkenburg
bezoek Maastricht
comfort class touringcar

Advent in Valkenburg & Magisch Maastricht

In het uiterste zuiden van Nederland genieten we van hartelijkheid in het Limburgse land. Ter hoogte van de Duitse stad Aken en Belgisch Vlaanderen ligt Valkenburg waar we de genieten van de warme sfeer op de kerstmarkten. Bovendien nemen we een kijkje op het gezellige Vrijthof van Maastricht en de kerstsfeer in die stad. Gaat u mee?

Dagprogramma

Dag 1: Valkenburg
Vandaag brengt de bus ons naar Valkenburg. De stad is in adventstijd volledig omgetoverd tot kerststad. In het centrum vindt u winkeltjes terwijl er in de verschillende grotten leuke kerstmarkten zijn te vinden. De gangen van de Gemeentegrot zijn sfeervol verlicht en vormen het hart van de kerstmarkten. Neemt u liever een kijkje in de Fluwelengrot of bezoekt u het bijzondere Mergelrijk? In deze eeuwenoude mergelgroeve komt u te weten hoe de grotten in Limburg zijn ontstaan, waarvoor ze werden gebruikt en wat er allemaal met mergel wordt gedaan. Zandsculpturen, sfeervolle verlichting en mooi muziek zorgen voor een gezellige kerstsfeer. Daarnaast ziet u het levensgrote mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt en mag u in het grotten-atelier uw eigen kerstsouvenir van mergel maken. U kunt uw entreekaart voor de grotten bij boeking reserveren € 7,50 per persoon per grot. Dit scheelt een lange wachtrij. In de avond genieten we in het hotel van het dinerbuffet waarna u van vrije tijd in Valkenburg kunt genieten. In de avond van 18 december is de kerstparade in centrum van Valkenburg. Uitgedost in het thema ‘Christmas Fairytales’ trekken sprookjesachtig verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums door het stadje.
Dag 2: Maastricht
We rijden naar de Limburgse hoofdstad Maastricht dat in de maand december wordt omgedoopt tot Magisch Maastricht. De hele binnenstad staat bol van de kerstsfeer. Gaat u hier lekker schaatsen op de schaatsbaan op het Vrijthof of koopt u hier gezellig uw kerstcadeautjes? In de middag keren we terug naar het noorden van het land waar u nog een diner wordt aangeboden. Aansluitend wordt ieder naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Schaepkens St. Fyt

in dit gezellige familiehotel proeft u direct de typisch Limburgse gastvrijheid. Het hotel ligt aan de rand van het drop op slechts een paar honderd meter vanaf het centrum van Valkenburg.

Faciliteiten

restaurant, bar en een mooie tuin met groot terras en 3 liften. Op de begane grond bevinden zich enkele invaliden toiletten.

Kamer

de kamers beschikken over toilet, bad of douche, gratis kluisje, kabel televisie en telefoon.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet en in de avond een dinerbuffet.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

- reis in comfort class touringcar
- 1x ontbijtbuffet
- 1 x diner
- kamer met douche en toilet
- genoemde excursies.

Exclusief

- entreegelden
- lunches
- € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
- € 15 administratiekosten per boekign
- reis-/annuleringsverzekering

Opstapschema

Route A+C - zevenaar hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Heerde, Eperweg 55, Parkeerterrein de Keet van Heerde
Apeldoorn-Zuid, Shell Station lange Amerikaweg 66
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Beoordelingen
Gre Stratingh
Een mooie tweedaagse kerstreis gehad eerste dag Valkenburg en de tweede naar Maastricht, helaas geen winterweer maar we hadden een leuke groep... In hotel Schaepkens van st Fijt was het goed vertoeven en het eten was uitstekend. Zelf zou ik persoonlijk eerst Maastricht aandoen en dan Valkenburg. Maar verder was het geweldig van begin tot aan de uitstap... �wens jullie prachtige kerstdagen...��