U bevindt zich hier: Home/Nederland/Advent in Limburg
halfpension bezoek Valkenburg bezoek Maastricht comfort class touringcar

Advent en kerstparade in Valkenburg

In het uiterste zuiden van Nederland genieten we van het warme welkom in het Limburgse land. Ter hoogte van de Duitse stad Aken en het Belgisch Vlaanderen ligt Valkenburg waar we de genieten van de warme sfeer op de kerstmarkten. Bovendien nemen we een kijkje op het gezellige Vrijthof van Maastricht en de kerstsfeer in die stad. Gaat u mee?

Dagprogramma

Dag 1: Valkenburg
Vandaag brengt de bus ons naar Valkenburg. De stad is in adventstijd volledig omgetoverd tot kerststad. In het centrum vindt u winkeltjes terwijl er in de verschillende grotten leuke kerstmarkten zijn te vinden. De gangen van de Gemeentegrot (ca. € 7 p.p.) zijn sfeervol verlicht en vormen het hart van de kerstmarkten. Neemt u liever een kijkje in de Fluwelengrot of bezoekt u het bijzondere Mergelrijk? In deze eeuwenoude mergelgroeve (ca. € 7 p.p.) komt u te weten hoe de grotten in Limburg zijn ontstaan, waarvoor ze werden gebruikt en wat er allemaal met mergel wordt gedaan. Schitterende zandsculpturen, sfeervolle verlichting en mooi muziek zorgen voor een gezellige kerstsfeer. Daarnaast ziet u het levensgrote mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrand en mag u in het grotten-atelier uw eigen kerstsouvenir van mergel maken. In de avond genieten we in het hotel van het diner waarna u van vrije tijd in Valkenburg kunt genieten. In de avond trekt een sprookjesachtige stoet van verlichtte en versierde praalwagens door het centrum van Valkenburg. Naast de praalwagen wordt de stoet begeleid door verschillende dansers in prachtige kostuums en animators. Ook de kerstman maakt deel uit van de Christmas Parade.
Dag 2: Maastricht
Na een heerlijk ontbijtbuffet rijden we naar de Limburgse hoofdstad Maastricht dat in de maand december wordt omgedoopt tot Magisch Maastricht. De hele binnenstad staat bol van de kerstsfeer. Gaat u hier lekker schaatsen op de schaatsbaan op het Vrijthof of koopt u hier gezellig uw kerstcadeautjes? Rond een uur of vier keren we terug naar het noorden van het land waar u nog een diner wordt aangeboden. Aansluitend wordt ieder naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Schaepkens St. Fyt

in dit gezellige familiehotel proeft u direct de typisch Limburgse gastvrijheid. Het hotel ligt aan de rand van het drop op slechts een paar honderd meter vanaf het centrum van Valkenburg.

Faciliteiten

restaurant, bar en een mooie tuin met groot terras en 3 liften. Op de begane grond bevinden zich enkele invaliden toiletten.

Kamer

de kamers beschikken over toilet, bad of douche, gratis kluisje, kabel televisie en telefoon.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet en in de avond een dinerbuffet.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

- vervoer in comfort class touringcar
- 1x ontbijtbuffet
- 1 x diner
- kamer met douche en toilet
- genoemde excursies.

Exclusief

- entreegelden
- lunches
- € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
- € 15 administratiekosten per boekign
- reis-/annuleringsverzekering

Opstapschema

Route A Winter (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Leusden, Restaurant Oud Leusden
Ijmuiden