Bijzonder advent in Belfast

Bijzonder advent in Belfast

, 6 dagen

Een bijzondere reis naar de hoofdstad van Noord Ierland, Belfast!
Afdrukken
Momenteel niet beschikbaar

Bijzonder advent in Belfast

Beleef advent als nooit te voren. Wij nemen u mee op reis naar Belfast. Door Engeland en een deel van Schotland gaan we naar Noord Ierland. De bijzondere stad Belfast wordt in de tijd voor kerst prachtig versierd en biedt ons de mooiste bezienswaardigheden.

Bijzonder advent in Belfast

Hotelgegevens
Op de heen- en terugreis verblijven we tijdens de overtocht van IJmuiden naar Newcastle aan boord van een van de schepen van DFDS-Seaways in een buitenhut met douche en toilet. Daarnaast is een uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet voor u gereserveerd.

Hotel Holiday Inn Belfast City Centre
Ligging: in de buurt van het centrum. Op 1 kilometer loopafstand vindt u het grote winkelgebied van Belfast.
Faciliteiten: lounge/bar, restaurant en lift. Het hele hotel beschikt over gratis WiFi.
Kamer: alle kamers zijn voorzien van televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en safe. De badkamer beschikt over douche, toilet, toiletartikelen en föhn.
Verzorging: ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Bijzonder advent in Belfast

Dag 1: heenreis
Rond het middaguur vertrekken we vanaf de opstapplaatsen naar IJmuiden waar de ferry voor ons klaar ligt voor de nachtelijke oversteek naar Belfast. Aan boord is genoeg te doen. Maak een wandeling aan dek of geniet van live muziek in een van de bars.

Dag 2: Groot Brittannië
We zetten de klok een uur terug als we aankomen in Newcastle. Na het ontbijtbuffet aan boord rijden we door het Britse landschap, parallel aan de Hadrian Wall die in vroegere tijden Engeland van Schotland scheidde. Bij Gretna Green passeren we de Schotse grens en brengen een bezoek aan de Old Blacksmith. In Schotland mocht men vroeger op jongere leeftijd trouwen dan in Engeland zonder toestemming van de ouders. De plaatselijke smid zag er brood in en trouwde veel jonge stelletjes in de oude Smederij (entree ca. £ 4 p.p.). We vervolgen onze reis naar Stanraer, vanwaar we de overtocht naar de hoofdstad van Noord Ierland, Belfast ondernemen. Aan boord wordt een eenvoudig diner geserveerd waarna we na aankomst naar ons hotel in het centrum van de stad rijden.

Dag 3: Belfast
Een eerste kennismaking met Belfast. Onder leiding van een gids maken we tijdens een stadsrondrit kennis met Belfast. In deze levendige stad met zowel prachtige Victoriaanse als zeer moderne architectuur staat ook het Titanic quarter. Hier werd dit legendarische schip gebouwd en te water gelaten. Maar ook is er aandacht voor de wijken Shankill en Falls, waar we worden herinnerd aan de kloof tussen protestanten en katholieken. In de middag heeft u vrije tijd in de stad. In de buurt van het hotel vinden we de Belfast Christmas Market. De omgeving van de Belfast City Hall is getransformeerd tot een feestelijk winter wonderland met vele kraampjes, honderden lichtjes en de geur van glühwein. Na het diner in het hotel maken we ons op voor een heuse pubtour waarin onze gids u laat kennismaken met de gastvrijheid van de stad Belfast. Het volk is legendarisch en er is geen betere manier om de ‘craic’ en de grappen van de lokale bevolking in de pub mee te maken. Belfast heeft een aantal geweldige bars: de Crown Liquor Saloon met Victoriaans decor, de stijlvolle cocktailbar in The Merchant Hotel en de historische Duke of York waar de scheepsbouwers van de Titanic de bar bouwden in ruil voor whiskey.

Dag 4: Belfast – Giants causeway (optioneel)
Een vrije dag in de stad. Neemt u uitgebreid de tijd het verhaal van de Titanic te ervaren? Op de plaats waar het schip werd gebouwd staat een indrukwekkend bezoekerscentrum. U kunt het op eigen gelegenheid bezichtigen, kosten ca. € 16 per persoon. Of gaat u liever musea bezoeken? Het Ulster museum heeft gratis toegang en biedt de geschiedenis en prehistorie van Ierland. De tentoonstellingen brengen de opkomst van de ambachten en handel van Belfast in beeld. Er zijn voldoende bezienswaardigheden. Optioneel: een prachtige natuurtocht. Via Carrickferrus en het plaatsje Larne volgen we de kustroute langs de ingang van de negen valleien. De route voert ons naar Carrick-a-Rede. Hier maken we een wandeling over de traditionele touwbrug. Deze traditionele brug, die het vasteland naar het eiland Carrick-a-Rede verbindt, werd gebouwd door vissers die op 23 m hoogte hun netten controleerde. Vervolgens gaan we naar Giants Causeway. Circa 38.000 symmetrische, zeshoekige basaltblokken trotseren hier de branding. Via een wandeling (steil) bereiken we dit natuurverschijnsel maar ook kunt u met een pendelbusje worden gebracht (prijs ca. € 1 p.p.). Dagtocht inclusief vervoer, touwbrug Carrick-a-Rede en Giants Causeway € 25 p.p.

Dag 5: Groot Brittannië
Deze ochtend nemen we de ferry terug naar Schotland en rijden naar Newcastle waar we de nachtelijke oversteek maken naar IJmuiden.

Dag 6: terugreis
Na het uitgebreide ontbijtbuffet volgt de ontscheping en beginnen we aan de terugreis Noord-Nederland. We nemen afscheid van elkaar en u wordt naar de opstapplaatsen teruggebracht.

 

Landinformatie

Recensies