U bevindt zich hier: Home/Frankrijk/Cote d'Azur
aangenaam klimaat verblijf in hotel van der Valk bezoek aan Citroenfestival prachtig excursieprogramma

Voorjaar aan de Cote d'Azur

De Franse Middellandse Zeekust is de plek waar welgestelde mensen met hun hele hebben en houden jaarrond pronken om vooral gezien te worden. Het aangename klimaat heeft hier veel mee te maken. De winters zijn over het algemeen erg zacht. Wij nemen een kijkje in de voorlopers van de Alpen waar bruisende rivieren de meest fantastische “Gorges” of kloven hebben uitgeslepen. Typisch Provençaalse dorpen zijn tussen de rotsen gebouwd. De Côte d’Azur heeft, als verblijfplaats voor koningen, prinsen en de ‘high society’, schilders en vele bekendheden waaronder ook Nederlanders, veel te bieden.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanuit Nederland vertrekken we via de Belgische Ardennen, Luxemburg en de Vogezen naar het hart van de Bourgogne voor het diner en overnachting in de regio van Dijon.
Dag 2: Saint Aygulf
We vervolgen onze reis richting de Côte d’Azur via de Autoroute du Soleil tot we aan het eind van de middag aankomen in Hotel Van der Valk Saint Aygulf. Hier worden we ontvangen met een welkomstdrankje.
Dag 3: Saint Tropez
Vandaag maken we een uitstapje naar het wereldberoemde vissersdorpje Saint Tropez, de woonplaats van o.a. Brigitte Bardot, Herman Heinsbroek en Jan des Bouvrie. Tijdens een boottocht over de zee ontdekken we het oude Saint-Tropez en zien we de baai van Canoubiers vanaf het water (ca. € 12 p.p.). Deze baai wordt ook wel miljonairsbaai genoemd. Hier staan dan ook talloze huizen van beroemdheden. Na dit uitgebreide bezoek rijden we via de prachtige kust terug naar het hotel.
Dag 4: fietstocht
We brengen een bezoek aan de nabijgelegen parfumfabriek in Grasse. Hier staan huurfietsen voor ons klaar en fietsen we onder begeleiding via Mandelieu en de kust naar Cannes. Uiteraard laten we u kennismaken met deze stad, bekend van het filmfestival. Hier gebruiken we ook de lunch in de rozentuin waarbij we genieten van het uitzicht over het de baai van Cannes. Afhankelijk van de tijd fietsen we langs de kustweg verder tot Juan les Pins of iets verder naar Antibes. Kosten € 45 p.p. inclusief busvervoer, bezoek parfumfabriek, lunchpakketje, huurfiets. Toeslag voor een elektrische huurfiets € 20.
Dag 5: Nice - Saint Paul de Vence
Na het ontbijt vertrekken we met een gids voor een mooie tocht langs de route van de sterren die ons langs de ‘drie baaien’ voert. Via de Baai van Cannes passeren we het bekende plaatsje Juan les Pins. We rijden verder langs Cap d’Antibes waar o.a. onderkomens van Boris Jeltzin, de Kennedy’s en Freddy Heineken te vinden zijn. Tijdens een tussenstop in het prachtige vestingstadje Antibes kunt u een bezoek brengen aan de ‘Quai des Milliardaires’. De kade waar in de zomer de grootste jachten ter wereld liggen afgemeerd. We vervolgen de reis naar het oude centrum van Nice waar zich rond de beroemde bloemenmarkt tientallen winkelstraatjes bevinden. In de middag zien we het bekende kunstenaarsdorpje Saint Paul de Vence, waar o.a. Wim Sonneveld z’n woonplaats koos. In het restaurant La Colombe d’Or kwamen vroeger beroemde schilders als Matisse, Chagall en Pablo Picasso. Zij betaalden hun rekeningen door servetten en tafellinnen te schilderen. Deze waardevolle schilderijen hangen heden ten dage nog in het restaurant.
Dag 6: bergen
Vanochtend vertrekken we vroeg voor één van de mooiste excursies. We rijden de Provence in naar de wintersportgebieden. Hier heeft de rivier de Verdon prachtige kloven ‘gorges’ uit de bergen geslepen. Daar waar het weer het toe laat maken we en mooie tocht door het regionale Parc Natural du Verdon. Geniet u onderweg van adembenemende uitzichten en een wonderschone natuur.
Dag 7: Monaco – Citroenfestival Menton
Deze ochtend brengen we een bezoek aan de veelzijdige ministaat Monaco. Onder leiding van onze gids nemen we onder andere een kijkje bij het paleis van Prins Albert, de kathedraal met het graf van Prinses Gracia en Prins Rainier, het wereldberoemde aquarium van Capt. Cousteau en de Botanische tuinen. Vervolgens rijden we verder naar Menton voor een bezoek aan het Citroen Festival. Kosten € 35 per persoon, inclusief entree tuinen Biovès, zitplaats tribune, fruitcorso en vervoer. Een uniek evenement in de wereld dat jaarlijks veel bezoekers trekt. Praalwagens met citrus-kunstwerken trekken door de stad en de Biovès tuinen zijn tijdelijk versierd in gele en oranje tinten! Erg bijzonder.
Dag 8: Provence
Vandaag trekken we naar het hart van de Provence waar we een bezoek brengen aan de kapel van de Heilige Sainte Roseline, een bedevaartsoord waar Marc Chagall zijn beroemde mozaïek ‘Le repas des Anges’ heeft gemaakt. De kapel ligt naast een gelijknamig wijnchateau. Aansluitend rijden we naar het indrukwekkende kasteel ‘de Berne’ van ooglenzenmiljonair Bill Muddyman waar u naast een rondleiding ook deel kunt nemen aan een wijnproeverij.
Dag 9: Dijon
Op weg naar ons overnachtingsadres brengen we een kort bezoek aan Avignon, met z’n oude stadsmuren en de ‘Pont d’Avignon’. Vervolgens rijden we door naar de omgeving Dijon voor het diner en de overnachting.
Dag 10: terugreis
Alweer de laatste dag! We verlaten Dijon en rijden via België naar Nederland waar u van de reis kunt nagenieten tijdens het afscheidsdiner. Aansluitend wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht

Accommodaties

van der Valk Aygulf

Hotel van der Valk

Prachtig gelegen aan de kust, ideaal gelegen tussen Cannes en Saint-Tropez. Het hotel biedt een spectaculair uitzicht op de baai van Saint-Raphaël en het Esterel Massif.

Faciliteiten

receptie met lounge en televisieruimte, restaurant, bar, tuin, terras, lift, pooltafel, tafelvoetbal.

Kamer

stijlvol ingericht met airconditioning, televisie, telefoon, kluisje, minibar en een badkamer met douche, toilet en haardroger. De meeste kamers beschikken over een balkon.

Verzorging

ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Website

https://www.hotelstaygulf.fr/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlands sprekende gids dag 5 en 7
wijnproeverij
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
lunches
fietstocht dag 4
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+E Winter (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Leusden, Restaurant Oud Leusden
Utrecht, Westraven P+R
Oosterhout-Zuid, AC Restaurant