Noordkaap en Lofoten extra speciaal

Noordkaap en Lofoten extra speciaal

in de ban van de middernachtzon

Het noordelijkste puntje van Europa. 
Afdrukken

Vanaf € 1875,-

Nu boeken

Noordkaap en Lofoten extra speciaal

Een unieke reis door de grootste ongerepte wildernis van Noord-Europa. Een bezoek aan de Noordkaap, waar 's zomers de zon niet ondergaat, maakt altijd grote indruk. Gedurende 2 maanden staat de zon daar ’s nachts laag aan de hemel. De zonsondergang lijkt uren te duren en de gekleurde hemel maakt het toch al schitterende landschap nog mooier. Tijdens deze reis rijden we door mooie streken in Zweden, Finland en Noorwegen. De kans is groot dat we in Lapland rendieren zien, we passeren de Noordpoolcirkel en als hoogtepunt bezoeken we de Noordkaap – beschouwd als het noordelijkste punt van Europa.

Noordkaap en Lofoten extra speciaal

Hotelgegevens
De overnachtingen zijn geboekt in goede hotels. De tweede nacht tijdens de overtocht van Stockholm naar Turku en op de terugweg tijdens de overtocht van Oslo naar Frederikshavn overnacht u in een 2-persoonsbinnenhut (bovendeks) met douche/toilet en benedenbedden. De adresgegevens van de accommodaties ontvangt u bij de reisbescheiden.
Verzorging: 's morgens een Scandinavisch ontbijt en 's avonds een verzorgd diner (buffet of 3-gangen).

Noordkaap en Lofoten extra speciaal

Dag 1: Helsingborg (ca. 750 km)
We vertrekken in de ochtend vanaf de opstapplaatsen via Hamburg naar Puttgarten voor de overtocht naar Rødby. Vervolgens rijden we via Kopenhagen naar Helsingør voor de overtocht naar Zweden. Diner en overnachting in de omgeving van Helsingborg (www.hotellerikslund.se).

Dag 2: Stockholm (ca. 570 km)
Na het ontbijt vertrekken we voor een busrit dwars door Zweden. We rijden langs Jönköpping en passeren Gränna. Via Linköping bereiken we in de middag de Zweedse hoofdstad Stockholm dat op 14 eilanden aan de wereldberoemde scherenkust ligt. Tijdens een stadsrondrit met Nederlandssprekende gids zien we het koninklijke slot en de mooie oude binnenstad evenals het stadhuis waar ieder jaar in december de uitreiking van de Nobelprijzen plaatsvindt. In de avond schepen we in voor de overtocht per Silja Line naar het Finse Turku. Tijdens het dinerbuffet aan boord zijn drankjes inbegrepen.

Dag 3: Helsinki – Jyväskylä (ca. 480 km)
Al tijdens het ontbijt kunt u genieten van het fantastische uitzicht op de scherenkust van Finland. Na aankomst rijden we naar Helsinki waar we onder leiding van een Nederlandssprekende gids de stad verkennen. We zien onder andere het Senaatsplein, het Sibelius-monument en de fascinerende tempelkerk. In de middag vervolgen we onze reis naar Jyväskylä waar we dineren en overnachten (Hotel Cumulus Jyväskkylä).

Dag 4: Fins merengebied (ca. 400 km)
Finland wordt ook wel ‘land van de duizend meren’ genoemd. Een deel van deze meren ziet u vandaag. We beginnen met een bezoek aan de Old Church bij Petäjävesi (ca. € 5 p.p.). Dit is een van de weinige objecten in Finland die op de UNESCO-erfgoedlijst staat. Deze goed bewaard gebleven kruisvormige kerk, gebouwd door timmerman Jaakko Klementinpoika Leppänen, is een van de mooiste voorbeelden van de Finse houtarchitectuur. Na de lunch rijden we verder naar de verzameling van kerkklokken van Vaskikello in Pyhäsalmi (ca. € 7 p.p. inclusief koffie en een koek). We rijden verder naar het plaatsje Oulu waar we dineren en overnachten (Hotel Cumulus Oulu).

Dag 5: Fins Lapland (ca. 422 km)
We gaan verder naar Rovaniemi: de poort naar Lapland en de residentie van de kerstman. Na dit bezoek rijden we langs de Ounasjoki, de langste rivier van Finland, via Kittilä naar het Ounastunturi National Park. Aan het eind van de middag komen we aan in het plaatsje Sirkka dat middenin het nationale park ligt. Hier overnachten we (Sokos Hotel Levi).

Dag 6: Noordkaap (ca. 590 km)
We passeren de Noorse grens en bezoeken een zilversmid in Kautokeino en het Sami informatiecentrum in Karasjok (ca. € 19,50 p.p.). Hier maakt u tijdens een audio-visuele presentatie kennis met het gedachtengoed van de Sami. Langs het Porsangerfjord rijden we naar het ‘Noordkaap’-eiland Magerøy waar we inchecken bij het hotel en genieten van het diner. ‘s Avonds staat het hoogtepunt van de reis op het programma. Een Noorse chauffeur brengt ons naar het Noordkaapplateau waar we, bij goed weer, de middernacht­zon beleven! In de Noordkaaphal bekijken we een videofilm. Verder zijn er historische tableaus, een kapel, restaurants, een souvenirwinkel, postkantoor, telefooncellen en veel meer. Hierna rijden we terug naar ons hotel (Scandic Hotel Honnigsvag).

Dag 7: fjordenlandschap Noord-Noorwegen (ca. 590 km)
Na het ontbijt verlaten we het eiland Magerøy voor een tocht langs de fjor­denkust. Onderweg passeren we de handelsstad van de Lappen, Alta. Hier bezoeken we het Altamuseum waar rotstekeningen van duizenden jaren geleden zijn te zien (ca. € 11,50 p.p.). In dit gebied woonden reeds 5000 jaar geleden mensen. We rijden verder langs één van de mooiste gedeelten van de kust van Noorwegen naar Bardufoss waar diner en overnachting zijn gereserveerd (Bardufoss Hotel).

Dag 8: Bardufoss – Svolvaer (ca. 295 km)
Via Bjerkvik en langs het Ototfjord rijden we naar de omgeving van Svolvaer waar we de komende twee nachten verblijven (Thon Hotel Lofoten).

Dag 9: vrij – boottocht Trollfjord
Tijd om het een dagje rustig aan te doen. Ontdek bijvoorbeeld het gezellige havenplaatsje Svolvaer. Vanuit het centrum van Svolvaer kunt u een boottocht maken langs het prachtige Trollfjord, een unieke kans. Het fjord is een zij-arm van het Raft Sund en ligt aan de oostzijde van Lofoten op het eiland Austvagöya. Het is 2 kilometer lang en slechts 100 meter breed en wordt omringd door 500 meter hoge, steile bergwanden. Deze Trollfjordtocht kunt u opgeven bij boeking (kosten € 75 p.p. inclusief eenvoudige lunch).

Dag 10: Mo-I-Rana (ca. 355 km)
Een veerboot brengt ons terug naar het vasteland waar we verder rijden richting de poolcirkel die we voor de tweede keer passeren. We vervolgen de reis naar Mo-I-Rana, een belangrijk industrieplaatsje gelegen aan het Ranfjord. Diner en overnach­ting zijn hier voor u gereserveerd (Scandic Meyergården Hotel).

Dag 11: Trondheim (ca. 480 km)
Deze dag maken we een prachtige rit langs het Luktvatnmeer, het Mjåtavnmeer en het Fustvatnmeer. Via Mosjoen, Grong en Levanger bereiken we Vaernes waar de luchthaven van Trondheim gevestigd is. Trondheim is de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Na een bezoekje aan het historische gedeelte van de stad, rijden we op het eind van de middag naar ons hotel aan de rand van de stad (Scandic hotel Bakklandet).

Dag 12: Hamar (ca. 385 km)
Via Heimdal, Støren en Oppdal vervolgen we de reis en rijden door naar Lillehammer, de plaats waar in 1994 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Hier zien we onder andere de Olympische springschansen. U heeft de gelegenheid een bezoek te brengen aan het Maihaugen Openluchtmuseum, waar de Noorse geschiedenis voortleeft (ca. € 19 p.p.). In Hamar zijn ook diner en overnachting gereserveerd (Scandic hotel Hamar).

Dag 13: Oslo (ca. 245 km)
Op deze een-na-laatste dag rijden we terug naar Oslo. Een Nederlandssprekende gids laat ons de bekendste bezienswaardigheden van de Noorse hoofdstad zien. Hierbij hoort een bezichtiging van het imposante raadhuis en het mooie Vigeland-beeldenpark. Na enige vrije tijd in Oslo te hebben doorgebracht, gaan we in de namiddag aan boord voor de overtocht naar Frederikshavn waar een heerlijk dinerbuffet klaar staat.

Dag 14: thuisreis (ca. 690 km)
De laatste dag van de reis is aangebroken. Na het ontbijt en de ontscheping rijden we door Jutland, via Hamburg terug naar Nederland waar u een afscheidsdiner wordt aangeboden. Aansluitend wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

NB:In verband met de door de EU vastgestelde regels omtrent de rijtijdenwet wordt de reis een aantal dagen door een andere chauffeur uitgevoerd.

Prijzen

 RR4001

 

   
 Aantal dagen 14      
 Halfpension  prijs per persoon  Beschikbaar/
 Reserveren
 Bijzonderheden
       
 Toeslagen per persoon      
 1-pers.kamer/binnenhut  € 620,-    
 1-pers.kamer/buitenhut  € 720,-    
 2-pers.buitenhut  € 60,-    
 Trollfjordtocht dag 9  € 75,-     

Inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • verzorging op basis van halfpension
 • binnenhut (bovendek) met douche/toilet en benedenbedden
 • kamer met douche/toilet
 • genoemde bootovertochten
 • genoemde excursies exclusief entreegelden
 • overtocht Turku – Helsinki
 • dinerbuffet aan boord inclusief drankjes
 • ontbijtbuffet aan boord
 • entree Noordkaap
 • Noordkaapcertificaat
 • Nederlandssprekende gids in Stockholm, Helsinki en Oslo
 • mogelijkheid bijboeken Trollfjordtocht
 • overtocht Oslo – Frederikshavn
 • informatieboekje Noorwegen (per kamer)
 • afscheidsdiner.

Exclusief:

 • entreegelden
 • lunches.
 • excursie Trollfjordtocht
 • € 15 administratiekosten per boeking
 • € 2,50 calamiteitenfonds per boeking
 • reis-/annuleringsverzekering.

Extra Speciaal

 • Route via prachtig Finland en stadsbezoek Helsinki
 • 2 Overnachtingen op Lofoten
 • 2 x Ontbijt- en dinerbuffet aan boord


Opstapschema: B
dalstra.nl/opstappen

Buitenlandse valuta: Noorse Kronen, Zweedse Kronen, Deense Kronen. Nagenoeg overal in Zweden en Noorwegen kan met pin of creditcard worden betaald. Dit is voordeliger dan het wisselen van contanten.

Landinformatie

Finland

Klik hier voor meer informatie over Finland.

Noorwegen

Voor meer informatie over Noorwegen, klik hier

Zweden

Klik hier voor informatie over Zweden.

Recensies

  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   10
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   10
  • Algemene indruk
   10

  9 juli 2014 - 12:01

  Oenie Hofstra

  Ligt het aan de groep of aan de reis? Ik vergeet ook de beoordeling, en zelfs naam en e-mail adres te vermelden. Hoop dat het zo goed komt.
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   9
  • Verzorging
   9
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   10

  30 juni 2014 - 12:36

  Ineke van Solkema

  Drie keer is scheepsrecht, accommodatie was onterecht een 7 was een 9.
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   7
  • Verzorging
   8
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   8
  • Algemene indruk
   10

  30 juni 2014 - 12:14

  Ineke van Solkema

  Was vergeten de recensie te plaatsen, dus bij deze.
  Het is een echte aanrader,maar je moet je er wel van bewust zijn dat er heel wat km gemaakt moeten worden.Maar die worden onderbroken door de koffiepauze`s en excursies.Dan is prima te doen, ook de overtochten van de Ferry`s is een belevenis op zich, ook de heerlijke buffet`s aan boord.Nu heb ik geloof ik wel genoeg gezegd hahaha

  30 juni 2014 - 12:02

  Ineke van Solkema

  Het was onze eerste busreis, en gelijk een pittige wat km betreft.Maar dat wisten we,anders doe je dit niet.Het was een super belevenis met leuke excursies,waaronder de boottocht op de fjorden, omdat het zo koud was, waren er warme pakken voor ons, wat al heel wat plezier gaf.Ook heel bijzonder dat de zeearenden vis oppikte vanaf onze boot.De accommodatie`s waren prima.Met hier en daar een uitschieter wat hotels betrof. Zeer lux, tot netjes en schoon.Geen negatieve opmerkingen daar over.
  We troffen het met het weer niet super op de Noorkaap,sneeuw en harde wind, dus dat was jammer.Maar desondanks toch een belevenis om op het uiterste puntje van Europa te staan.We zijn op de terug weg ook door de prachtige natuur van de Lofoten gereden.Ook jammer genoeg met regen.Maar ondanks dat heeft chauffeur Douwe ons door het prachtige Scandinavië gereden.Was een onvergetelijke reis.Nogmaals bedankt Douwe.
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   9
  • Excursies
   9
  • Prijs-/kwaliteit
   8
  • Algemene indruk
   9

  2 december 2013 - 20:52

  jw.horenga

  een mooie reis ook al wist ik van tevoren dat het veel reizen was was het door de vele excursies en stadsbezichtigingen goed te doen,stockholm Helsinki en oslo waren zeker de moeite waard,ook het bezoek aan de kerstman en de lofoten waren hoogtepunten,ook het bezoek aan de noordkaap was een belevenis ook als je de middernachtzon niet ziet,het openluchtmuseum maihaugen was ook leuk om mee te maken,kortom een reis met vele hoogtepunten ,ook dank aan onze chaffeur/reisleider Douwe ,

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *