Ried im Zillertal

Ried im Zillertal

Ried im Zillertal

Volpension busreis naar de prachtige bergen van Oostenrijk. We verbijven in Ried im Zillertal.
Afdrukken

Vanaf € 645,-

Nu boeken

Ried im Zillertal

Tirol is een populaire vakantiebestemming en staat synoniem voor Lederhosen, Gemütlichkeit en Tiroler-avonden. Door het Zillertal stroomt de rivier de Ziller. ­Het landschap wordt bepaald door imposante bergen met naaldbo­men, bebos­te hellingen, prachtige gletsjers, fraaie alpenflora en glooiende weiden. Vanuit dit dal maken we excursies naar de prachtigste plaatsjes en gebieden. Een gevarieerde reis met verblijf in een gezellig familiehotel.

Ried im Zillertal

Hotel Alpina
Ligging: aan de rand van het dorp Ried im Zillertal, een vakantiedorp in het midden van het dal. Het centrum ligt op ca. 5 minuten loopafstand.
Faciliteiten: gezellig restaurant, (bier)stube en tuin. Het voorste deel van het hotel beschikt over een lift. Het ontspanningscentrum beschikt over een zwembad, sauna, solarium en een Turks stoombad, gratis WIFI.
Kamer: voorzien van douche/toilet, televisie, radio en telefoon. Het merendeel beschikt over een balkon.
Verzorging: ’s morgens een ontbijtbuffet, lunch en ’s avonds een 3-gangendiner; afgewisseld met een grillavond, boerenbuffet en een Italiaans buffet. Op de volle excursiedagen gaat er een lunchpakket mee vanuit het hotel.
Internet: www.alpina-ried.at

Ried im Zillertal

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Frankfurt en München naar Ried. Na aankomst in het hotel kunt u aan­schuiven voor het diner.

Dag 2: middagtocht Gramai-alm
In de middag en bij goed weer bezoeken we de Gramai-alm waar u naar de waterval kunt wandelen. Op het terras bij een kop koffie genieten van Tiroler muziek.

Dag 3: Rattenberg – Wolfsklamm
We nemen een kijkje in Ratten­berg met z’n smalle stadspoorten, talrijke oude gebou­wen en glas- en kristalslijperijen. Na de lunch in het hotel maken we een uitstapje naar de Wolfsklamm in Stans (ca. € 4,50 p.p.). Een wandeling met 354 treden, houten bruggen en donderende watervallen met smaragdgroen water dat tussen de rotsen klettert. Het is een iets zwaardere tocht waarvoor stevig schoeisel is aanbevolen!

Dag 4: Kaiserrundfahrt
Een mooie dag. We rijden naar Kufstein bekend om het heldenorgel met ruim 4000 orgelpijpen. De oude binnenstad is prachtig. Via Ellmau en St. Johann gaan we naar Kitzbühel. Na de lunch heeft u vrije tijd. Een ideale gelegenheid met de kabelbaan de Kitzbühler Horn of de Hahnenkamm op te gaan. Via Westendorf reizen we terug naar het hotel.
In de avond is er in het hotel een gezellige avond met live muziek.

Dag 5: Vipiteno – Innsbruck
Over de Brennerpas rijden we naar het Italiaanse Vipiteno. Bezienswaardig zijn onder andere de Zwölferturm, het Raadhuis en de schilderachtige binnenstad. Via de oude Brennerpas gaan we naar Innsbruck waar een gids op ons wacht om ons de marktpleintjes, nauwe straatjes (Gassen) en historische monumenten te laten zien. Vandaag gaat er een lunchpakket mee vanuit het hotel.

Dag 6: Gerlospas – Kaprun
Over de Gerlospas en de Gerlosplatte rijden we naar Krimml met de hoogste watervallen (380 meter) van Europa (ca. € 3 p.p.). Op spectaculaire wijze stort de watermassa zich naar beneden. Dan rijden we naar Kaprun voor een bezoek aan het stuwmeer Wasserfallboden. Bussen en een kabelspoor brengen ons naar een hoogte van 2040 m (ca. € 19,50 p.p.). Maak een heerlijke wandeltocht of geniet van de omgeving. Vandaag is een lunchpakket inbegrepen. Ook vandaag weer stevig schoeisel aanbevolen! In de avond bezoeken we een Tiroler avond in Fügen.

Dag 7: Schwaz – Mayrhofen
Deze ochtend rijden we naar Schwaz, bekend vanwege het winnen van zilver. Liefhebbers bezoeken het plaatselijke mijnmuseum (ca. € 17 p.p.). Na de lunch in het hotel gaan we naar het gezellige toeristenplaatsje Mayrhofen. Wie dat wil kan met de Penkenbahn de prachtige bergwereld bekijken. Deze avond hebben blaaskapellen zowel in Ried als in Kaltenbach hun optreden. Beide zijn te voet bereikbaar.

Dag 8: terugreis
Na het ontbijt rijden we in één dag terug naar Nederland. Nadat we van het afscheidsdiner hebben genoten wordt u naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Prijzen

 BS1011      
 Aantal dagen 8      
 Volpension  prijs p.p.  Beschikbaar/
 Reserveren
 Bijzonderheden
 07 juli 2018  € 645,- BOEK HIER  Vertrekgarantie
 04 augustus 2018  € 645,- BOEK HIER  nog 4 te boeken voor 
 vertrekgarantie
       
 Toeslagen per persoon      
 1-persoonskamer  geen toeslag    

Inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • volpension (v.a. het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag)
 • muziekavond
 • entree Tiroler avond
 • gratis entree in ontspanningscentrum
 • kamer met douche en toilet
 • genoemde excursies exclusief entreegelden
 • afscheidsdiner

Exlucief:

 • entreegelden
 • lunch op heen- en terugreis
 • € 15 administratiekosten per boeking
 • € 2,50 calamiteitenfonds per boeking
 • reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema: A + C
dalstra.nl/opstappen

 

Landinformatie

Oostenrijk

Oostenrijk (officieel: Republik Österreich) is een bondsrepubliek en ligt in het centrum van Europa. Oostenrijk is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Het heeft landsgrenzen met Zwitserland en Liechtenstein in het westen, Hongarije in het oosten, Slovenië en Italië in het zuiden en Duitsland, Tsjechië en Slowakije in het noorden.

Landschap
Oostenrijk bestaat uit negen provincies, ook wel Bundesländer genoemd. Dit zijn (van west naar oost): Vorarlberg, Tirol (inclusief Oost-Tirol), Salzburg, Kärnten (Karintië), Oberösterreich, Steiermark (Stiermarken), Niederösterreich, Burgenland en Wien (Wenen). De westelijke Bundesländer worden ingenomen door de bergketens van de Oost-Alpen, die met de Grossglockner op 3.797 meter zijn hoogste punt bereikt. Van de totale oppervlakte is ongeveer 20% bouwland, 28% weidegrond en 38% bos (Oostenrijk is een van bosrijkste landen van Europa).

Flora en fauna
Het land kent een groot aantal verschillende landschapszones met bijbehorende planten- en diersoorten. In de Alpen vinden we een duidelijke zonering van de vegetatie met het toenemen van de hoogte, de zogenaamde 'hoogtezonering'. Tot 800 meter hoogte liggen in de dalen vooral akkers en weilanden en verspreide loofbossen. Boven de 800 meter begint de zone met voornamelijk naaldbossen. Deze bossen zijn grotendeels beschermd, omdat ze lawines kunnen afremmen. Op
ongeveer 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, die aan de zuidkant van de Alpen enkele honderden meters hoger ligt. Daarboven strekt zich de alpine zone uit met bergweiden die 's zomers een rijke Alpenflora dragen. Tenslotte eindigen we boven 2800 meter in de 'nivale' zone van sneeuwvelden en gletsjers, waar sneeuw, ijs en kale rotsen domineren.

Staat en economie
Hoofdstad: Wenen
De stad Wenen heeft eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld als brug tussen oost en west. De stad was zeshonderd jaar lang de glorieuze hoofdstad van de Habsburgse dynastie, die een groot deel van Europa beheerste. In deze stad hangt een sfeer van lang vervlogen tijden. Het is niet de moderne stad die zo aanspreekt, maar veel meer het historische Wenen met haar architectonische meesterwerken en haar indrukwekkende muzikale geschiedenis. Verder staat Wenen ook voor gezellige wijnkroegen, ontelbare kerken, parken en koffiehuizen. De meeste bezienswaardigheden in Wenen liggen binnen de beroemde Ringstrasse, een brede boulevard van vier kilometer rond het centrum. Het centrale stadsdeel binnen de ring staat bekend als innere Stadt. U kunt het meest genieten van dit stadsdeel tijdens een tochtje met een van de beroemde Weense Fiaker (paardenkoetsen), waarvan er nu nog zo'n veertig rondrijden.

Klimaat
Dat Oostenrijk een landklimaat heeft en vrijwel geen invloed heeft van de zee, is te merken aan het grimmige karakter van het weer. Het weerbeeld kan binnen één of enkele dagen totaal omslaan en ook binnen het land zelf kunnen er op hetzelfde moment vrij grote verschillen in weertype en temperatuur voorkomen. Vooral de Alpengebieden zijn hier zeer vatbaar voor en zelfs per berg of zijde van een berg kunnen er grote verschillen voorkomen. Hoewel Oostenrijk relatief klein is, vind u er vrij grote verschillen in klimaat. De reden is dat het land op de grens ligt tussen het meer oceanische Noordwest-Europa en het continentale Oost-Europa. De Alpen vormen bovendien de grens tussen Midden- en Zuid-Europa. De hoogste gebieden in onder andere Tirol en Vorarlberg hebben een hooggebergteklimaat en de lagergelegen delen een gematigd landklimaat. De overgangsgebieden tussen deze twee klimaatzones hebben een koud landklimaat met koude winters en vrij koele zomers.

Temperatuur
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens en kunnen voor zover dat mogelijk is als een gemiddelde voor Oostenrijk gezien worden.
Deze klimaatgegevens gelden vooral voor de lager gelegen delen van Oostenrijk (<1000 meter), met name het noorden en oosten van het land. Voor de hoger gelegen gebieden (boven 1000-1500 meter) geldt dat de temperaturen aanzienlijk lager liggen, de zon gemiddeld minder schijnt en er een andere verdeling van de neerslag op jaarbasis is.
gemiddelde maximumtemperatuur (°C) gemiddeldeminimumtemperatuur (°C) gemiddeld aantal uren zonper dag gemiddeld aantal dagen neerslagper maand gemiddeld aantalmm De gemiddelde maximale dagtemperatuur staat in de onderstaande grafiek weergegeven.

 

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)

gemiddeld aantal uren zon
per dag

gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand

gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand

gemiddelde
zee
temperatuur (°C)

januari

1

-5

2

14

n.v.t.

februari

4

-3

4

13

n.v.t.

maart

9

0

5

13

n.v.t.

april

14

3

6

13

n.v.t.

mei

19

8

7

14

n.v.t.

juni

22

10

7

13

n.v.t.

juli

24

13

8

14

n.v.t.

augustus

24

13

8

13

n.v.t.

september

20

9

6

12

n.v.t.

oktober

13

4

4

12

n.v.t.

november

6

-1

3

15

n.v.t.

december

2

-4

2

14

n.v.t.

 • = 0-5 mm 
 • = 6-30 mm 
 • = 31-60 mm 
 • = 61-100 mm 
 • = 101-200 mm 
 • = meer dan 200 mm


Bevolking en cultuur
Oostenrijk telt ongeveer 8.364.000 acht miljoen inwoners, waarvan het grootste deel in het vlakkere oostelijke deel van het land woont. De hoofdstad Wenen telt ongeveer 1,6 miljoen inwoners. De overige grote steden met meer dan honderdduizend inwoners zijn Innsbruck, Linz, Graz en Salzburg. De bevolking bestaat voor 98 procent uit Duitstalige Oostenrijkers. Verder wonen er enkele tienduizenden Kroaten, Hongaren, Slovenen en veel vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië. Officieel is tachtig procent van de bevolking katholiek. Oostenrijk is een land met een rijke culturele erfenis. Wenen, als voormalig centrum van het grote Habsburgse rijk Oostenrijk-Hongarije, is de stad van de barok. Ook is Wenen beroemd om zijn Weense wals en componisten als Mozart, Strauss, Schubert, Haydn en Wagner. Cultuur betekent in Oostenrijk dan ook een feest voor oog en oor, met niet minder dan negenhonderd musea, burchten, kloosters en openluchtmusea, vele concerten, beroemde festspielen en muziekfestivals.

Taal
De officiële taal van Oostenrijk is Duits. Maar aan dialecten - die voor buitenstaanders nauwelijks te verstaan zijn - ontbreekt het niet. Dit vormt echter geen probleem, want elke Oostenrijker zal z'n best doen om buitenlandse toeristen in behoorlijk Duits te antwoorden. De meest voorkomende groet onder vrienden en bekenden is Servus ! Oostenrijk, eens het machtscentrum van de enorme dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije, werd na zijn nederlaag in de Eerste Wereldoorlog gereduceerd tot de veel kleinere republiek Oostenrijk. Na de anschluss bij Nazi-Duitsland in 1938 en de nederlaag in de Tweede Wereldoorlog werd Oostenrijk bezet door de geallieerde machten. Pas na het verdrag van 1955, waarbij Oostenrijk zich 'permanent neutraal' verklaarde, werd het land weer onafhankelijk. Oostenrijk is een welvarend land met een goed ontwikkelde markteconomie en een hoge levensstandaard. De economie van Oostenrijk is sterk verbonden met andere EU-landen, waaronder vooral Duitsland. De belangrijkste industrietakken zijn machinebouw, ijzer en staal, textiel en hout.

Eten
Oostenrijk was tot het uiteenvallen in 1918 een smeltkroes van volken. Hongaarse, Kroatische, Servische, Italiaanse en Tsjechische gerechten vermengden zich met de Oostenrijkse nationale keuken. Vandaar dat u in Oostenrijk naast de alom vertegenwoordigde wienerschnitzel ook kennis kunt maken met Hongaarse goulash, Servische bonensoep, of Italiaanse risibisi (rijst). Heerlijke, typisch Oostenrijkse gerechten zijn onder andere Palatschinken (flensjes met abrikozenmarmelade), Salzburger Nockerln (luchtig eiergerecht, in de oven gebruind en bestrooid met suiker en rode bessen) en Kaiserschmarren. Dit is een typisch Weense specialiteit die over het hele land is ingeburgerd. Het zijn dikke brokjes pannenkoek met poedersuiker geserveerd met pruimenjam. Andere specialiteiten zijn de bekende Oostenrijkse taarten, de Sachertaart chocoladetaart), de Linzertaart (een stevige taart met noten en jam), de Malakofftaart (chocolade met rum en slagroom) en de Esterhazytaart (met amandels en Kirsch

Reisdocumenten
Geldig paspoort of een Europese Identiteitskaart.

Openingstijden
Winkels zijn over het algemeen geopend van ma t/m vr van 08.00 – 12.00 uur en 14.00– 18.00 uur. Za van 08.00 –13.00 uur. In het hoogseizoen blijven de meeste winkels tussen de middag geopend.
Postkantoren zijn geopend van ma t/m vrij 08.00 – 12.00 uur en van 14.00-18.00 uur, za van 08.00 – 10.00 uur.
Banken zijn geopend van ma t/m vr 08.00– 12.30 en 13.30 – 15.00. Op do 08.00 – 12.30 en 13.30 – 17.30 uur.

Betaalmiddelen
Travellers cheques en alle gangbare creditcards. U kunt geld opnemen bij geldautomaten als u een Euro-/wereldpas met pincode heeft. Overal in het buitenland waar u het Maestro of Cirrus logo ziet, kunt u met uw Europas/WereldPas betalen. Vraag bij twijfel aan uw bank of u in het land van bestemming geld kunt opnemen met uw pinpas.

Munteenheid
Euro

Valuta onderweg
Euro

Netspanning
220V

Alarmnummers
122 (brandweer), 133 (politie), 144 (ambulance)

Bellen naar Nederland
00 31 + netnummer zonder eerste nul.
Collect call: 0229 03031.
 

Recensies

  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   9
  • Verzorging
   9
  • Excursies
   9
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   9

  7 juni 2015 - 16:24

  Gerrit en Anja de Jong - van Rhenen

  Op 28 Juli 2013 heb ik kennis gemaakt met mijn huidige echtgenoot.
  De Chauffeur Ab van Soest heeft het prille begin van onze liefde meegemaakt .
  We hadden beide een reis omgeboekt en kwamen als single in Ried .

  Op 19 Maart 2015 zijn we getrouwd en zijn blij dat deze reis ons samen heeft gebracht .

  Prachtige omgeving leuke excursies en veel lol beleefd .
  Daarna hebben ons reis geboekt in 2014 bij Dalstra en ook in 2015 gaan we weer een reis maken met Dalstra .
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   9
  • Excursies
   9
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   9

  23 januari 2014 - 17:38

  Anja

  Een mooie reis die ook geschikt is voor singles .
  Prima chauffeur Ab van Soest die voor de eerste keer wegens ziekte van een chauffeur deze reis heeft overgenomen.
  Complimenten daarvoor een ervaren chauffeur met vele tips vanwege het hete zomerweer.

  De reis die ik geboekt had naar Noorwegen ging niet door en toen heb ik deze reis geboekt.
  Daar heb ik tot op de van vandaag geen spijt van .
  Je zit ver van huis en leert iemand kennen die 30 km van je af woont.
  Die ook een reis had geboekt die niet door ging.

  Zo zie je maar dat het leven vol verrassingen zit die je niet van te voren weet .
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   10
  • Verzorging
   10

  24 augustus 2012 - 14:38

  P. de Jong / E.A.de Jong-ter Weele

  Hele fijne week gehad. Wij zijn maar met een paar excursies meegeweest, want ons doel was wandelen. Het weer was schitterend en in het Zillertal zijn diverse mogelijkheden.Deze reis is zeer geschikt voor de oudere deelnemer, want de excursies zijn kort en vaak is de lunch weer in het hotel. Je kan dan keuze maken, wel of niet mee. Rustige chauffeur, heerlijk eten en goede bediening.
  Vele malen met Dalstra op vakantie en telkens weer met veel plezier.
  Tot een volgende keer.
  Met.vr. gr. Piet en Lies de Jong uit Aldeboarn
  • Vervoer
   9
  • Accommodatie
   9
  • Verzorging
   9

  23 augustus 2012 - 12:50

  E.J. van der Laan

  Erg gezellig.
  Fantastische nieuwe bus en lof voor de chauffeur.
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   10
  • Algemene indruk
   9

  1 februari 2011 - 16:08

  Willem

  Verleden jaar voor het eerst een excursie reis gemaakt met Dalstra.
  Wij hebben genoten van deze prachtige reis, ook onze chauffeur/reisleider alle complimenten.Daarom kunnen wij deze reis ook bij ieder aanbevelen.
  Onze volgende reis is inmiddels geboekt.

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *