U bevindt zich hier: Home/Polen/Krakau-Dresden
winters Krakau
mogelijk bezoek Auschwitz
comfort class touringcar

Krakau en Dresden

De bijzondere steden Krakau en Dresden hebben heel wat te bieden. Krakau wordt wel de parel van Polen genoemd. De bijzonder mooie, historische stad ligt in het zuiden van Polen. De binnenstad staat al sinds 1978 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Naast Krakau zien we ook Auschwitz en bent u in de gelegenheid een bezoek te brengen aan de wereldberoemde zoutmijnen van Wieliczka. De oude binnenstad van Dresden is bekend van de Semperopera en de bijzondere Frauenkirche. De Nederlands sprekende gidsen ter plaatse maken het bezoek aan de steden compleet.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Nadat we iedereen vanaf de opstapplaatsen hebben opgehaald passeren we de grens via Nieuweschans. We rijden verder door het noorden van Duitsland naar Polen waar de overnachting is gereserveerd in Zagan. Na aankomst wordt het diner geserveerd.
Dag 2: Auschwitz – Krakau
Vanuit Zagan rijden we naar Oswiecim (Pools voor Auschwitz). Een Nederlandstalige gids geeft u uitleg over de leefomstandigheden en de geschiedenis van het kamp. Onder andere de barakken en de poort van het kamp met de tekst ‘Arbeit macht frei’ laten een diepe indruk achter (entree, gids en headsets inclusief). Aansluitend vertrekken we naar ons hotel in Krakau waar in de avond het diner wordt geserveerd.
Dag 3: Krakau
Een gids neemt ons in de ochtend mee voor een voettocht door deze Koningsstad. Het is de enige stad in Polen die van oorlogsgeweld gespaard is gebleven en bevat vele historische monumenten. Beroemd is het Wawelpaleis, tegenwoordig een kunstmuseum. In de Lakenhal, een vroegere markthal, vindt u nog de traditionele marktkramen. Bijzonder zijn de vele kerken van de stad, waaronder de kathedraal bij het paleis en de Mariakerk waar elk uur een trompettist de reveille blaast. In de middag heeft u tijd de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bekijk bijvoorbeeld het Wawelpaleis of de Joodse wijk Kazmierz met de synagoge en het Joods museum.
Dag 4: zoutmijnen Wielizcka (optioneel)
Vandaag heeft u de keuze. Een hele dag vrije tijd in Kraków, of gaat u mee naar de zoutmijnen van Wieliczka? Dit bijzondere gangenstelsel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ondergronds is er zelfs een sanatorium en een postkantoor. Daarnaast zijn er indrukwekkende zalen en kappellen. Hoogtepunt van het bezoek is de Kapel van de Zalige Kinga. Alles is uit zout gehouwen, zoals de kroonluchters, plavuizen, ‘schilderijen’, het altaar en de beelden. Toeslag € 25 per persoon, inclusief vervoer, entree zoutmijnen met Duitstalige gids. Na terugkeer in Kraków geniet u van vrije tijd in de binnenstad.
Dag 5: Sächsische Schweiz
Door het Poolse landschap passeren we de Duitse grens en maken kennis met de Sächsische Schweiz. Via een mooie route rijden we naar het hotel in de omgeving van Dresden.
Dag 6: Dresden
Met een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de stad Dresden. Er zijn veel barokke gebouwen langs de brede rivier de Elbe gebouwd. Na WO II en de Wende is de stad weer in oude stijl opgebouwd en heeft het haar oude glorie teruggekregen. Dresden wordt ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Tijdens de stadswandeling zien we prachtige gebouwen waaronder de Semperoper en de Zwinger. Bijzonder is de wederopbouw van de Frauenkirche. De bouw van de nieuwe spits, een schenking door de Britten voor de bombardementen op de stad in WO II, werd in 2005 voltooid.
Dag 7: terugreis
Na een week vol indrukken verlaten we ons hotel en gaan terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Apis Hotel

Dit moderne hotel ligt dicht bij het centrum van Krakow en op ca. 2 kilometer van de Grote Markt.

Faciliteiten

receptie, restaurant, bar, lift, kluisje. Gratis entree in fitness- en wellness-centrum met sauna en Turks stoombad. Alle openbare en privé ruimtes zijn rookvrij. In openbare ruimtes is gratis WiFi aanwezig.

Kamer

voorzien van televisie, telefoon, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet in de ochtend. ’s Avonds een 3 gangendiner.

Website

www.hotelapis.pl

Lees meer

Hotel Sächsisches Haus

Dit hotel ligt direct aan een wandelpad over de oude spoorlijn aan de rand van het dorp Berggießhübel.

Faciliteiten

entree met receptie, restaurant, terras en biergarten. Er is geen lift aanwezig in het hotel. Wel zijn er een aantal kamers op de benedenverdieping. WiFi beschikbaar in openbare ruimtes.

Kamer

deze is voorzien van douche/toilet, telefoon en televisie.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangendiner met saladebuffet.

Website

www.hotel-saechsisches-haus.de

Bijzonderheden

Dit hotel is alleen met vertrek november en december. In februari verblijft u in Bergwirtschaft Wildermann aan de rand van Dresden.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
verblijf in prima hotels
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids Auschwitz, Krakau en Dresden
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route F (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Groningen, bushalte station Europapark
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen
Beoordelingen
Krakau-Dresden 7 december 2019
We maakten deze reis in december 2019. Na een overnachting op de 2de dag naar Auswitsch-Birkenau, deze twee plekken lieten in diepe indruk na. Krakau is een prachtige stad. Kersttijd dus prachtige kerstsfeer en kerstmarkten. En een bezoek aan de beroemde zoutmijnen in Wielizcka. Na een tussenstop in Wroclaw reizen we naar Dresden. Deze stad beroemd om de Frauenkirche en andere prachtige gebouwen. En in december natuurlijk de beroemde Striezelkerstmarkt. We overnachten in prima hotels en het eten is ook prima verzorgd. Onze chauffeur Haye deed zijn best om de reis zo aangenaam mogelijk te maken en zorgde voor extra's zoals een bezoek aan de binnenstad van Krakau op onze eerste avond daar met als afsluiting even een drankje in een cafeetje. En het bezoek aan de kerstmarkt in Wroclaw. Dit was de kers op de taart, dit maakte de reis extra bijzonder. Eveneens bijzonder was de gezellige sfeer en eensgezindheid in onze groep, die door omstandigheden maar uit 17 personen bestond.
Na een uitstekend afscheidsdiner kwam er een eind aan deze prachtige week. Een aanrader deze reis!!