Prachtige excursies
Met Reisbegeleiding eerste reis
Nieuw

Bezienswaardig Baskenland

Baskenland is minder toeristisch en drukbezocht dan andere Spaanse regio’s. Er valt nog veel te ontdekken. Het landschap is gevarieerd met mooie stranden en robuuste bergen. Baskenland is groen, gezellig en gastvrij en heeft wonderbaarlijk veel bezienswaardigheden. Deze reis laat u kennismaken met de mooiste en meest interessante plaatsen van het oude én het moderne Baskenland.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsenvertrekken we met een luxe touringcar naar het zuiden. De eerste dag rijden we naar de omgeving van Tours waar we overnachten. Met onderweg uiteraard voldoende stops voor koffie, lunch, sanitair en rust.
Dag 2: San Sebastián
We vervolgen onze route met de tweede etappe van Tours naar San Sebastián in het hart van Baskenland. Onderweg genieten we van het veranderende landschap. Feitelijk begint Baskenland al in het zuidwesten van Frankrijk. We verblijven 1 nacht in de omgeving van San Sebastián.
Dag 3: San Sebastián en Pamplona
We maken een stadswandeling onder leiding van een gids. De badplaats San Sebastián geldt als een van de leukste steden van Baskenland. Mooie stranden en een oude binnenstad (Casco Viejo) met parken, kerken en pleinen bepalen de levendige sfeer. San Sebastián is een populair zomerverblijf van het Spaanse koningshuis. In de middag gaan we naar Pamplona; welbekend van de jaarlijkse stierenrennen. Maar gelukkig heeft de stad nog veel andere attracties te bieden. De historische binnenstad is kleurrijk en uitnodigend. Het centrale plein (Plaza del Castillo) is het bruisende hart van de stad. Hier zijn diner en overnachting gereserveerd.
Dag 4: Vitoria-Gasteiz en Haro
We vertrekken halverwege de ochtend naar Vitoria-Gasteiz: de hoofdstad van Baskenland. De kathedraal domineert het stadscentrum. En een monument herinnert aan de overwinning op de Fransen in 1813 en aan de Spaanse onafhankelijkheid. Tijd voor een vrije lunch voordat we ’s middags naar Haro gaan; een vermaarde plaats op de wijnroute La Rioja. De wijngaarden en de bodega’s presenteren u graag hun beste producten. Op ons programma mogen een proeverij en een deskundige rondleiding dan ook niet ontbreken! Na dit smaakvolle bezoek gaan we naar het hotel in de omgeving van Burgos waar we de komende 2 nachten verblijven.
Dag 5: Majestueus Burgos
De imposante kathedraal van Burgos torent boven de stad en bergt talrijke schatten waaronder het graf van de Spaanse middeleeuwse held ‘El Cid’. Een gids toont de belangrijkste bezienswaardigheden van Burgos en geeft toelichting op de rijke historie. Wandelt u rustig over het mooie Plaza Mayor, door de winkelstraat en over de boulevard langs de rivier. De cafés en terrasjes zijn aanlokkelijk!
Dag 6: Santander
Naar Santander met een koffiestop in Orbaneja del Castillo. Dit dorpje ligt in de grootste canyon van Spanje, de Ebro Canyon. Er stroomt een waterval doorheen en er zijn mooie rotsformaties te vinden. Santander is een haven- en universiteitsstad. Op het schiereiland Magdalena ligt het Palacia de la Magdalena, een geschenk van de stad aan koning Alfonso XIII. Hij gebruikte het als zomerverblijf en tegenwoordig is het universiteit. Rondom het paleis ligt een park met mooie wandelpaden. Dan rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Santillana.
Dag 7: Santillana – Altamira
Geniet van vrije tijd in Santillana del Mar, dat geldt als een van de mooiste middeleeuwse dorpen van heel Spanje. Het dorp is een waar openluchtmuseum dat tegenwoordig onder monumentenzorg valt. Het historische dorp heeft geplaveide straatjes en vele goed bewaarde herenhuizen uit de 14e tot 18e eeuw. Het klooster stamt uit de 12e eeuw. Na gelegenheid voor de lunch in deze historische omgeving brengen we een bezoek aan de grotten van Altamira (ca. € 3 p.p.). Deze bevatten wereldberoemde prehistorische rotstekeningen van wilde dieren. Vervolgens richting Bilbao, de beroemdste stad in Baskenland. Hier verblijven we de komende 3 nachten.
Dag 8: Bilbao
Bilbao is de culturele hoofdstad van Baskenland. Sinds de komst van het beroemde Guggenheim museum is de oude havenstad opgebloeid. Het museum trekt bezoekers vanuit de hele wereld en is een architectonische sensatie. Maar ook de binnenstad is ongekend levendig en de moeite van het bezoeken waard. Mooie oude panden, verborgen pleinen en historische locaties worden opgeluisterd met gezellige winkels, cafés en terrassen. Met een Nederlandstalige gids ontdekken we deze prachtige stad. In de middag kunt u een bezoek brengen aan het Guggenheim museum. Kosten € 10 p.p.
Dag 9: Guernica
In 1937 bombardeerde de Duitse luchtmacht het plaatsje Guernica. Een dramatisch keerpunt in de Spaanse burgeroorlog, maar ook een opmaat voor wat Europa nog te wachten stond. De gruwelijkheden zijn vastgelegd in het beroemde schilderij Guernica van Pablo Picasso (nu in Madrid). Vervolgens gaan we naar ’s werelds oudste ‘zweefbrug’ buiten Bilbao (Vizcaya brug) (ca. € 8 p.p.). De Vizcayabrug werd ontworpen door een leerling van Gustave Eiffel en werd gebouwd in 1893 om de plaatsen Portugalete en Las Arenas aan elkaar te verbinden.
Dag 10: Tours
We nemen afscheid van Baskenland en rijden richting Frankrijk waar we weer overnachten in de omgeving van Tours.
Dag 11: terugreis
Via Parijs en België doorkruisend bereiken we Nederland. Hier genieten we van een afscheidsdiner waarna iedereen naar de opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Zenit Hotel of gelijkwaardig

Het Zenit San Sebastián is een 4-sterrenhotel in de wijk Morlans, in de wijk Amara in het centrum van San Sebastián, en biedt een zonneterras op het dak met een hot tub.

Website

www.sansebastian.zenithoteles.com

Tijdens de reis met vertrek op 8 oktober verblijft u in hotel Zarautz.

Lees meer

NH Pamplona Iruna Parc

Het NH Pamplona Iruña Park ligt naast het Yamaguchi-park in de wijk San Juan, op 5 minuten rijden van het centrum van Pamplona.

Lees meer

Hotel Bulevar

Hotel Bulevar Burgos heeft een centrale ligging, op slechts een paar meter van het oude centrum. Het heeft een fantastisch uitzicht op de Kathedraal van Burgos en ligt op 5 minuten lopen van het Museum van de Menselijke Evolutie.

Lees meer

Hotel Santillana

Hotel Santillana ligt op loopafstand van de grotten van Altamira, in de charmante Cantabrische stad Santillana del Mar

Lees meer

Hotel Zenit Bilbao

Zenit Bilbao ligt in het centrum van Bilbao in de wijk Indautxu, op 10 minuten van het stadion San Mamés van Atlétic Bilbao FC.

Website

www.bilbao.zenithoteles.com

Tijdens de reis met vertrek op 4 juni verblijft u in hotel Occidental.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
plaatselijke gids in San Sebastián, Burgos en Bilbao
eerste reis met reisleiding Dalstra Reizen
informatieboekje (per kamer)
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Utrecht, Westraven P+R
Oosterhout-Zuid, AC Restaurant
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Harlingen, NS Station (toeslag €35,- p.p.)
Sneek, NS Station (toeslag €30,- p.p.)
Joure, Bushalte rotonde McDonalds (toeslag €25,- p.p)
Dokkum, busstation (toeslag €30,- p.p.)
Damwoude, bushalte winkelcentrum (toeslag €30,- p.p.)
Veenwouden, Treinstation (toeslag €25,- p.p.)