unieke bestemming dag Sicilië inclusief Dalstra transfer luchthaven

Magnifiek Calabrië met een vleugje Sicilië

Een ongewone bestemming met ongerepte natuur en een onontdekte cultuur en genieten van de gezonde Italiaanse keuken. Dat is Calabrië waar het lijkt alsof de tijd 70 jaar heeft stilgestaan. Volledig begeleid door een Nederlandse gastvrouw en gids die al jaren in Calabrië woont en die u kennis laat maken met het échte Calabrië. Calabrië ligt in de teen van de Italiaanse laars, omarmd door de Thyrreense Zee aan de Westkust en de Ionische Zee aan de Oostkust en met prachtige bergketens en hoog plateaus die het Noorden en het Zuiden begrenzen waar de straat van Messina Calabrië nog maar scheidt van Sicilië Als je aan de Calabriërs vraagt waar ze hun vakantie zullen doorbrengen is het eenduidige antwoord: “In Calabrië, want ‘la mia terra” heeft alles te bieden wat ik maar wensen kan: Mijn dorpje, mijn eigen kerkje, zon, zee, water, wijn en goed eten! Tijdens het gevarieerde excursieprogramma maakt u kennis met alle aspecten. We rijden van kust tot kust langs azuurblauwe zeeën, bezoeken de twee mooiste mannen van Italië in Reggio di Calabrië en brengen als enige touroperator een bezoek aan het parlementsgebouw van Reggio Calabria, we zien de grootste kathedraal in Gerace, het hoog middeleeuwse stadje Tropea ook wel genoemd de “ parel van Calabrië “, het lieflijk berglandschap en het Karthuizerklooster in Serre San Bruno, flaneren en tartufo-ijs eten in Pizzo Calabro, we wandelen de schaapherdersroute op de hoogvlakte van Monte Poro met fantastische uitzichten op Sicilië met Etna en de Eolische Vulkaaneilanden, gelegen in de azuurblauwe Thyrreense zee, een bezoek aan het eiland Sicilië met onder andere Taormina, we bezoeken de schitterend gelegen plaats Gerace aan de oostkust, het parlementsgebouw in Reggio Calabria en het vissersdorpje Scilla en nog veel meer. En alsof dat al niet genoeg zou zijn tot slot nog een mooie boottocht naar de Eolische Vulkaaneilanden waar je twee paar ogen nodig hebt om al het moois te kunnen waarnemen. Even voorstellen… Ik ben Dorith van Wanrooij. Met gepaste trots mag ik u mededelen dat ik dit jaar in samenwerking met Dalstra Reizen u mijn mooie Calabria mag tonen. 17 Jaren geleden bracht ik een paar weekjes door in Sicilië voor een Italiaanse taalcursus. Vanuit mijn appartementje in Taormina had ik steeds uitzicht op de kust van Calabrië en was heel nieuwsgierig meer te weten over deze mooie regio waar ik op de heenreis naar Sicilië per bus al doorheen was gereden. Op mijn terugreis naar Nederland ben ik uitgestapt in het prachtige stadje Tropea en heb ik besloten om er te blijven. Ik ging de regio ontdekken en sindsdien werk ik al geruime tijd voor Vlaamse reisbureaus als gids en nu is Dalstra Reizen de enige Nederlandse touroperator die mij mijn voorliefde voor en kennis van deze regio laat overbrengen aan hun klanten. Ik zie uit naar uw komst!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we per touringcar naar de luchthaven voor de vlucht naar Italië. Bij aankomst op de luchthaven Lamezia Terme worden we door Dorith van Wanrooij ontvangen en naar hotel Lo Scoglio del Leone gebracht. Na vrije tijd en gelegenheid voor de lunch vertrekken we in de middag naar het hoog middeleeuwse vestingstadje Tropea voor een mooie stadswandeling. Hier was Chris Zegers van Drie op Reis). We wandelen door de nauwe straatjes van Tropea. Mooie maskers tegen de boze blik decoreren de rijke patriciërswoningen decoreren. Ook bekijken we de 11de -eeuwse kathedraal. Ook nemen we een kijkje op het kerkhof van Tropea, een ware Necropolis met prachtige mausolea. Aansluitend is er gelegenheid over de sfeervolle pleintjes met leuke winkeltjes te flaneren of plaats te nemen op één van de uitnodigende terrasstoeltjes onder het genot van een koffie, glas wijn, bier of heerlijke cocktail. Daarna keren we terug naar het hotel waar het diner wordt geserveerd.
Dag 2: Boottocht Eolische Vulkaaneilanden (facultatief)
Een dag om nooit te vergeten! We bezoeken 3 van de 7 vulkanische eilanden die de archipel telt. Vertrek vroeg in de ochtend naar Vulcano, het eiland dat zich in een fumarole bevindt. U kunt er een bad nemen in zwavelwater; een kleine wandeling maken naar het schiereilandje Vulcanello; genieten op het zwarte lavastrand waar vandaan u uitzicht heeft op Lipari; of het gezellige plaatsje bezoeken. Vervolgens gaan we met de boot naar Lipari. Dit is het grootste eiland van alle 7 eilanden en is bijzonder vanwege het feit dat het voor 25% uit puinsteen bestaat. Dan gaan we verder naar de meest actieve vulkaan van Europa, namelijk Stromboli. Na dit bezoek keren we terug naar het vasteland van Calabrië. Wie weet spotten we onderweg dolfijnen! Excursie € 55 per persoon, inclusief reisleiding, boottocht en toeristenbelasting.
Dag 3: Serre San Bruno – Pizzo Calabro
Weer een fantastische dag! We rijden over een prachtige bergweg naar het lieftallige bergdorp Serre San Bruno, en passeren onderweg een stuwmeer. We maken een wandeling door het dorp dat bekend werd door de komst van Bruno van Keulen. Een intelligente jongen uit Keulen, die filosofie en theologie ging studeren in Frankrijk. Hier groeide zijn liefde voor God uit tot een behoefte in volledige contemplatie te gaan leven. Na het bergdorpje te hebben verkend gaan we naar het kloostermuseum. Hier krijgen we een rondleiding met uitleg over de orde en het leven van de monniken. Door het bos wandelen we naar de laatste rustplaats van Bruno. In de nabije omgeving is een geschikte plek waar we de lunch kunnen gebruiken. Deze bestaat uit tagliatelle ai funghi porcini (pasta met eekhoorntjesbrood) gegrild vlees en salade en is inclusief ½ liter water en ¼ liter wijn en een likeurtje per persoon! Deze is exclusief en hiervoor kunt u zich ter plaatse aanmelden. Vervolgens gaan we naar Pizzo Calabro, bekend van het wereldberoemde tartufo-ijs. We bekijken er een uit tufsteen gehouwen grotkerkje waar een Calabrische kunstenaar 100 Bijbelse figuren uit tufsteen heeft gehouwen. Indrukwekkend! Dan is het tijd voor een Tartufo-ijs in één van de oer Italiaanse ‘gelateria’s’. Verder kunt u er een bezoek brengen aan de Aragonese burcht, waar Jochem Murat is gefusilleerd, of lekker winkelen. Aansluitend keren we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.
Dag 4: Reggio Calabria – Scilla
We vertrekken deze dag vroeg om het Palazzo Campanella te bezoeken. Hier regeert het parlement van Calabria. Als enige Nederlandse touroperator bezoeken wij de verschillende zalen van dit postmoderne gebouw. In de bus hoort u alles over de twee mooiste mannen van Italië die u kunt bezoeken in het museum. Ook is er gelegenheid tot winkelen in de autovrije winkelallee van deze mooie stad. De lunch is vrij. Op de terugweg bezoeken we het vissersdorp Scilla waar we een wandelingetje door de visserswijk Chianalea maken. Daarna rijden we terug naar hotel waar we ons klaar maken voor het diner.
Dag 5: Ionische Kust – Gerace
Via de kustroute en de Aspromonte bergen rijden we langs de Ionische kust naar het plaatsje Gerace. Onderweg genieten we van de meest bijzondere uitzichten. Ingeklemd tussen twee rivieren en de Aspromonte bergen biedt Gerace een schitterend uitzicht op de Ionische Zee. In het plaatsje brengt een boemeltreintje ons, onder genot van mooie Calabrische muziek, naar het centrum. Hier zien we onder andere de indrukwekkende romaans-renaissance kathedraal met Griekse crypte en de San Francesco kerk met graftombe van prins Rufo (de vader van koningin Paola). Ter plaatse wordt nog textiel geweven volgens de oude ambacht. Uiteraard krijgt u voldoende gelegenheid om zelf het dorpje te verkennen en op eigen gelegenheid te lunchen. Daarna gaan we terug naar ons hotel.
Dag 6: Sicilië
Vroeg vertrek naar Villa San Giovanni om de veerboot te nemen naar Messina op Sicilië. Na aankomst bezoeken we de gotische kathedraal met astronomische klokkentoren in de stad waarna we verder rijden naar Taormina. Deze middeleeuwse, met bloemen getooide stad heeft iets fris en natuurlijks behouden en biedt een fantastisch uitzicht op de Etna en Castelmola. Ter plaatse heeft u gelegenheid een bezoek aan de prachtige stadstuin en het Griekse theater te brengen. Daarnaast kunt u er heerlijk flaneren, winkelen of op een terrasje in de winkelstraat genieten. Met de veerboot gaan we terug naar Calabrië.
Dag 7: landelijk Calabrië
Een dag in de ongerepte natuur van Calabrië. We starten vanaf een hoogte van 710 meter onze wandeling naar het kerkje van San Carmelo, de beschermheilige van de schapen en pauzeren bij een bar waar u de allerfijnste grappa’s, limoncello of gewoon een cappuccino kunt nemen. Met uitzichten op Sicilië, de Eolische eilanden en de straat van Messina wandelen we bergafwaarts. De wandeling eindigt bij een bar waar u een Crema di limone kunt proberen die door de vrouw des huizes gemaakt wordt. De nominale wandeltijd is 2,5 uren en de wandeling is 11,4 km lang.
Dag 8: terugreis
Na de prachtige en bijzondere indrukken van de afgelopen dagen brengt Dorith ons naar de luchthaven. Hier maken we ons klaar voor de terugvlucht. Eenmaal aangekomen staat de touringcar van Dalstra Reizen voor ons klaar om ons naar de opstapplaatsen terug te brengen.

Accommodaties

Prijzen

Inclusief

vervoer opstapplaats – luchthaven heen en terug inclusief - - - ontbijt-/lunchpakket
lowbudget vlucht Calabrië
transfers luchthaven-hotel-luchthaven
vervoer per airconditioned touringcar ter plaatse
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
strandfaciliteiten van het hotel
excursies exclusief entreegelden
deskundige begeleiding ter plaatse
boemeltrein in Gerace.

Exclusief

facultatieve boottocht dag 2
fooiengeld
lunches
eventuele toeristenbelasting hotel
entreegelden (in 2017 was dit ca. € 32 p.p.)
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route G Vliegreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station