De Canadese Rockies

De Canadese Rockies

Beleef de 'Indian Summer' in september

Een boeiende rondreis naar de mooiste plekjes van West-Canada.
Afdrukken

€ 3150,-

Nu boeken

De Canadese Rockies

Een boeiende rondreis naar de mooiste plekjes van West-Canada dat volgend jaar 150 jaar bestaat. Vanuit Calgary maken we een prachtige tocht door de uitgestrekte natuur van de Rocky Mountains. Altijd, maar zeker tijdens de Indian Summer in september, zijn de bomen hier in de mooiste kleuren gehuld. Langs de westkust van Canada brengt de route ons naar Vancouver. Bossen, woeste bergen, gletsjers, ruisende watervallen, prachtige eilanden en het “Wilde Westen” bepalen het beeld van deze reis. Wellicht zien we wilde dieren zoals beren en elanden of zelfs walvissen. Bovendien is het de ideale gelegenheid om kennis te maken met Nederlandse emigranten die zich in dit land hebben gevestigd. Een reis met veel gezichten die ieders droom waar maken.

Informatie-avond
Op dinsdag 23 januari 2018 organiseert Dalstra Reizen een informatie-avond over deze reis. Canada-kenner Albert Jan Schaapman geeft dan informatie over de reis en kan uw vragen beantwoorden. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan telefonisch of via www.dalstra.nl/informatieavond.


Hieronder ziet u een impressiefilm.

De Canadese Rockies

Hotelgegevens
Tijdens de reis verblijft u in prima middenklasse hotels. Hierbij zijn alle kamers minimaal voorzien van douche en toilet. Niet alle hotels beschikken over een lift. De adresgegevens ontvangt u bij de reispapieren. De verzorging is op basis van halfpension.

De Canadese Rockies

Dag 1: Amsterdam – Calgary
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar Schiphol voor de vlucht naar Calgary in de staat Alberta. Hier worden we rond 14.00 uur verwelkomd door onze uit Noord-Nederland afkomstige, Nederlandssprekende reisleider die vanaf nu met ons verder reist. Vanaf het vliegveld rijden we naar de Olympic Oval, in 1988 aangelegd voor de Olympische Winterspelen. In dat jaar werd Yvonne van Gennip ‘Koningin van de Spelen’ met drie gouden medailles. Na een rondrit door de stad rijden we verder naar ons hotel waar we de komende nacht verblijven.

Dag 2: Mennonieten – Red Deer
Net buiten Calgary vinden we het “Heritage Park”. Een park waar naast de typerende boerderijen en huizen o.a. nog een kerk, apotheek, bakker, postkantoor en een nog functionerende stoomtrein uit de jaren 1900 te zien zijn. In Lacombe genieten we bij de Huttery’s (Alberta’s Hernhutters) van een traditioneel diner. Aansluitend rijden we naar Red Deer, tussen Calgary en Edmonton. Hier zijn diner en overnachting voor ons gereserveerd (ca. 335 km) (Sandman Hotel Red Deer, www.sandmanhotels.com/locations/alberta/red-deer).

Dag 3: go Dutch – Jasper
We starten de dag met een bezoek aan een Nederlandse boer die zich in deze omstreken heeft gevestigd. Vervolgens vertrekken we door het indianenreservaat Rocky Mountain House naar het Jasper National Park. De bergen omringen ons meer en meer. We nemen een kijkje bij de grote Anthabasca gletsjer en waterval. Met de speciale Snow Coach gaan we de gletsjer op om het grandioze ijslandschap van dichtbij te kunnen ervaren. Het eindpunt van deze dag is in de omgeving van Jasper waar diner en overnachting zijn gereserveerd (ca. 437 km).

Dag 4: Johnston Canyon – Lake Louise
Vandaag gaan we op weg naar Lake Louise. Opnieuw rijden we een stuk van de Icefields Parkway, een van de mooiste bergwegen in Canada. We bereiken de plaats die bekend staat als parel van de Rocky Mountains, Lake Louise! Als er nog tijd over is maken we een wandeling in de Johnston Canyon, een prachtig stukje ruige natuur. Na gelegenheid voor de lunch en het bezoek rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Lake Louise waar we de komende twee nachten verblijven.

Dag 5: Banff
We reizen over de Bow Valley Parkway naar het toeristische dorpje Banff. Het uitzichtpunt aan de Bow River is grandioos. Na een bezoek aan Bow Falls hebben we vrije tijd in het dorp. Hier lopen de Moose gewoon op straat. Er zijn veel souvenirwinkeltjes, restaurantjes en musea. We sluiten het bezoek af met een tocht op de Banff-gondola. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over een onbeschrijfelijke bergwereld (ca. 120 km).

Dag 6: Glacier National Park
Er staat een mooie tocht door het Glacier National Park op het programma. Over de Rogers Pass passeren we Kicking Horse Parkway en zien de spectaculaire Spiral tunnel. In Revelstoke is er gelegenheid voor de lunch. Het dorp geniet bekendheid vanwege de Revelstoke Dam en Revelstoke Mountain. Verderop bezoeken we Dairy de Wit. De naam geeft al aan dat dit om een Nederlandse boer gaat. Hij heeft hier een veehouderij opgezet. Na een kijkje te hebben genomen bij dit bedrijf rijden we verder naar het hotel in Kelowna waar we twee nachten verblijven. Interessant om te weten is dat Kelowna een zusterstad is van Veendam.

Dag 7: Wijn – Kelowna – lake Okanagan
De omgeving van Kelowna staat bekend om de prachtige vruchtbare vallei. Dit brengt met zich mee dat er verschillende soorten wijn zijn die er worden geproduceerd. Uiteraard brengen wij een bezoek aan een wijnbedrijf in deze omgeving. Na afloop maken we een stadstocht door Kelowna waarna we de dag afsluiten met een bezoek aan het meer van Okanagan. Flaneert u lekker langs de boulevard of geniet u van een boottocht over het diepe meer?

Dag 8: Coquihalla Canyon Provincial Park
Even ten zuiden van Kelowna vinden we Peachland. Tegenwoordig een toeristische attractie vanwege de vele perzikbomen die daar worden geteeld. We vertrekken westwaarts richting Coquihalla Canyon Provincial Park. We zien de Othello-tunnels en bezoeken Bridal-Falls. In Hope is er gelegenheid voor de lunch. Hier vinden we mooie beelden van houtsnijwerk. Bovendien was dit het decor voor een van de Rambofilms. We rijden verder langs Fraser River, een zeer belangrijke levensader in de ontwikkeling van British Columbia. De Goudkoorts, zalmindustrie en transport was in de 19e eeuw een belangrijk bron van inkomsten. We verblijven deze nacht in Chilliwack (ca. 120 km).

Dag 9: Tsawwassen Mall – Vancouver Island
Vanuit ons overnachtingshotel gaan we richting de ferry die ons naar Vancouver Island brengt. Alvorens we inschepen brengen we een kort bezoek aan een gloednieuw winkelcentrum in Delta, Tsawwassen Mall, waar ook gelegenheid voor de lunch is. Hierna varen we over. Houd uw ogen goed open. Misschien zien we onderweg walvissen. Dan bereiken we Victoria waar we de komende 2 nachten verblijven (ca. 105 km) (Sandman Hotel Victoria, www.sandmanhotels.com/locations/british-colombia/victoria).

Dag 10: Butchart Gardens – Victoria
Het is het tijd voor een bezoek aan Butchart Gardens. Een van de mooiste bloementuinen ter wereld. Aangelegd in een oude steengroeve, nu groter dan 20 ha. In elk seizoen is deze tuin spectaculair om te zien. Vervolgens maken we kennis met Victoria. Tijdens de stadstour zien we onder andere Beacon Hill, Point Zero, het centrum met regeringsgebouwen en de haven met een komen en gaan van watervliegtuigjes. Na het bezoek aan het British Columbia Provincial Museum is de middag ter vrije besteding.

Dag 11: Horseshoe Bay – Whistler
Op Victoria Island bezoeken we Chemainus, het dorp op Vancouver Island dat wereldwijd bekend is vanwege de vele muurschilderingen door het dorp. Vervolgens steken we met de ferry over van Nanaaimo naar Horseshoe Bay. We vervolgen de fraaie route met ruig natuurschoon naar Whistler, hét wintersportoord van Noord-Amerika. Het is de plaats waar in 2010 de Olympische Winterspelen werden gehouden. We verblijven een nacht in deze prachtige omgeving (ca. 245 km) (Coast Blackcomb Suites, www.coastblacksuites.com).

Dag 12: Vancouver
Op de route terug naar Vancouver passeren we de bijzondere Capilano Hangbrug. Deze overbrugt 137 meter over de Capilano Rivier op 70 meter hoogte. Na dit geweldige uitzicht brengen we een bezoek aan een nabijgelegen zalmkwekerij waar we alle ‘ins and outs’ komen te weten over het kweekproces. In de middag zoeken we ons hotel in Vancouver op. Hier blijven we de komende 2 nachten.

Dag 13: Vancouver
Tijdens een stadstour door Vancouver zien we allerlei culturen waaronder Japanse, Duitse en Chinese. De tocht eindigt in Gastown, het oudste deel van de stad, met ‘Gassy Jack’ en de enige stoomklok ter wereld. In de groene omgeving van Stanley Park kunt u in de middag een heerlijke wandeling maken. Na vrije tijd keren we terug naar ons hotel voor de laatste overnachting op Canadese bodem.

Dag 14: Vancouver
Het zit er weer op. Het is tijd geworden om naar het vliegveld te gaan. We checken in voor de vlucht van 11.45 uur naar Amsterdam. Maaltijdverzorging aan boord van vliegtuig.

Dag 15: terugreis
Na aankomst en het uitchecken op Schiphol (ca. 11.15 uur) staat de touringcar van Dalstra Reizen weer klaar. We worden na een intensieve en indrukwekkende reis, met heel wat ervaringen rijker, naar de verschillende opstapplaatsen gebracht.

NB: programma, tijden en belastingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Prijzen zijn gebaseerd op de koers van 1 nov. 2017.

Prijzen

 

 RR4019      
 Aantal dagen 15      
 Halfpension  prijs per persoon  Beschikbaar/
 Reserveren
 Bijzonderheden
 11 september 2018  € 3150 BOEK HIER  Vertrekgarantie
       
 Toeslagen per persoon      
 1-persoonskamer  € 450,-    

Inclusief:

 • reis in air-conditioned touringcar
 • vervoer Schiphol heen en terug
 • lunchpakket dag 1 en 15
 • vluchten Amsterdam – Calgary en Amsterdam – Vancouver v.v. per Air Transat
 • luchthavenbelastingen
 • brandstof- en veiligheidstoeslagen
 • handbagage 10 kg
 • ruimbagage 23 kg
 • verzorging op basis van halfpension
 • kamer met douche/toilet
 • bezoek Kelowna, zustergemeente van Veendam
 • diner bij Hernhutters
 • bezoek Nederlandse boeren
 • tax en fooien in hotel
 • veerovertochten
 • Nederlandssprekende reisleiding dag 2 t/m dag 13
 • informatieboek (per kamer)
 • genoemde excursies.

Exclusief:

 • optionele excursies ter plaatse
 • lunches
 • eventuele overige entreegelden
 • fooi buschauffeur
 • administratiekosten € 15 per boeking
 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema: G
dalstra.nl/opstappen

Grensdocumenten: geldig paspoort.

Buitenlandse valuta: Canadese dollars.

Verzekeringen: een ziektekostenverzekering met Werelddekking is verplicht.

NB: de ANVR-bus classificaties en het Keurmerk Busbedrijf zijn niet van toepassing gedurende de reis per touringcar in Canada. Zo is er in de touringcar bijvoorbeeld niet een midden deur aanwezig.

ETA (Electronic Travel Authorization)

Vanaf 16 maart 2016 dient u, voordat u aan boord van een vliegtuig of schip naar Canada gaat, een elektronische reistoestemming te krijgen via ETA (Electronic Travel Authorization).

Het is eenzelfde reistoestemming als de VS en Australië al langere tijd hebben. De kosten zijn  $ 7 CAD = ongeveer € 5,00 met de huidige koers.

Wij vragen u zelf dit formulier te verkrijgen. Uw aanvraag net als uw paspoort valt onder uw eigen verantwoording.

Ons advies is om deze verplichte aanvraag minstens vier weken voor vertrek te regelen. ETA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie hebt ingevuld. Toch kan het gebeuren dat uw aanvraag meer dan drie dagen in behandeling is. Als u geen toestemming krijgt (uw aanvraag is afgewezen), dient er een spoedvisum via de Canadese ambassade te worden aangevraagd. Dit kan enkele dagen in beslag nemen. Kies daarom voor zekerheid en regel dit - om teleurstellingen te voorkomen - ruim van tevoren. Dalstra Reizen is niet aansprakelijk en niet verantwoordelijk voor de verloop van uw ETA-aanvraag.

De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal vijf jaar of korter als uw paspoort eerder verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer en dergelijke moeten per reis worden geactualiseerd. Indien u niet van tevoren reistoestemming via ETA hebt aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in Canada. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd en/of een boete worden opgelegd.

Het aanvragen van dit formulier is alleen mogelijk via internet. Hiervoor is het nodig dat u een creditcard en een geldig paspoort bij de hand hebt. Bijgaand vindt u de link waar u de aanvraag kunt indienen:
https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome

Mocht u het erg lastig vinden deze gegevens in te vullen, dan zijn wij u graag van dienst. Voor € 10 zorgen wij ervoor dat uw aanvraag wordt ingediend. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Vergeet u niet uw paspoort mee te nemen.

Landinformatie

Canada

Klik hier voor meer informatie over Canada.

Recensies

  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   9
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   10

  13 november 2017 - 20:01

  aukje heida

  wat een geweldige reis alles naar wens. ook een woord van dank aan onze reisleider Albert Jan.
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   10
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   9
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   10

  4 november 2017 - 21:45

  henk en trynke geertsma

  Prachtige reis, prima hotels. Leuke, grappige en goede chauffeur. Reisleider was top!
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   10
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   10
  • Algemene indruk
   10

  3 november 2017 - 17:04

  janwiebe

  topreis naar canada prima chaffeur en gids deze reis was helemaal top veel gezien in canada deze reis is aan te bevelen
  • Vervoer
   8
  • Accommodatie
   7
  • Verzorging
   8
  • Excursies
   9
  • Prijs-/kwaliteit
   8
  • Algemene indruk
   9

  3 oktober 2017 - 17:18

  Geert Mantingh

  Geweldige reis met uitstekende reisleider en prima chauffeur.

  Geert en Annie Mantingh
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   10
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   10

  30 september 2017 - 18:34

  J Stoffelsma

  Wij zijn net terug uit Canada. Een prachtige reis met goede hotels, een geweldige reisleider Albert Jan en een goede chauffeur in Canada. Een reis om aan te bevelen.
  Jelle en Sienie Stoffelsma

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *