Cotswolds & Zuid

Cotswolds & Zuid

, 6 dagen

Een bezoek aan het zo typische landschap en de cultuur van Groot Brittannië.
Afdrukken
Momenteel niet beschikbaar

Cotswolds & Zuid

Het gebied van de Cotswolds wordt getekend door een zacht glooiend, heuvelachtig landschap. Verdeeld door hagen en stenen muurtjes in een lappendeken van akkers, weiden en bossen. Karakteristieke dorpen en stadjes zijn gebouwd met de lokale honingkleurige kalksteen. We bezoeken verschillende kastelen en steden, stappen even in de voetsporen van William Shakespeare en we maken kennis met het bijzondere Wales. Bijzonder vanwege de taal en de natuur. Op de eenzame heidevlaktes van Wales wonen voornamelijk schapen terwijl aan de kust kliffen, zandstranden en beboste baaien elkaar afwisselen. We zien het prachtige natuurschoon van nationaal park Brecon Beacons met z’n ruige heuvellandschap en pittoreske dorpjes. Bij zo’n afwisselende reis mag een bezoek aan een tuin van wereldklasse uiteraard niet ontbreken. Maak nu kennis met de zo typische Engelse cultuur en natuur.

Cotswolds & Zuid

Hotelgegevens
Op de heen- en terugreis overnachten we in prima hotels in de omgeving van Londen. Uw kamer is hierbij minimaal voorzien van douche en toilet. De juiste gegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Holiday Inn Newport
Ligging: aan de rand van de plaats Newport in de Coldra bossen. Het centrum is op ca. 10 minuten rij-afstand.
Faciliteiten: receptie, restaurant, bar, snackbar, tuin, fitness-centrum, klein binnenzwembad. Het hele hotel is voorzien van gratis WiFi.
Kamer: radio, telefoon, televisie, waterkoker, airconditioning, strijkfaciliteiten, en een badkamer met douche/bad, toilet en haardroger.
Verzorging: in de ochtend uitgebreid Engels ontbijt en in de avond een 3-gangendiner.

Cotswolds & Zuid

Dag 1: heenreis – Leeds Castle
Na vertrek vanaf de opstapplaatsen beginnen we aan de reis naar Frankrijk. Hier stappen we aan boord van de ferry die ons van Calais of Duinkerken, tijdens een 1,5 durende overtocht, naar Dover brengt. We rijden verder naar Leeds voor een bezoek aan Leeds Castle. Omgeven door een prachtig parklandschap en tuinen rijst het kasteel op vanuit een meer. Tijdens de reis in oktober vervangen we Leeds Castle voor Hever Castle. We rijden verder naar de omgeving van Londen voor de overnachting.

Dag 2: Windsor Castle – Oxford
Op het programma staat een bezoek aan het paleis waar de Britse Koningin haar weekenden meestal door brengt, Windsor Castle. Waant u zich in de voetsporen van ‘Queen Elisabeth’ wanneer u met een multimediatour door de koninklijke vertrekken wandelt. Daarna wordt het tijd verder te rijden naar Oxford. Maakt u een wandeltocht door de thuisbasis van één van 's werelds beroemdste universiteiten. De faculteiten worden beschouwd als de mooiste staaltjes architectuur in Europa. Na wat vrije tijd om souvenirs te kopen vertrekken we naar Newport waar we de komende drie nachten verblijven.

Dag 3: Stratford-upon-Avon – Cotswolds
De geboorteplaats van William Shakespare is het gezellige marktplaatsje Stratford-upon-Avon. Hier nemen we een kijkje in het huis waar de beroemde schrijver zijn kindertijd heeft doorgebracht. Per touringcar rijden we verder door het golvende landschap van de Cotswolds. Een prachtige omgeving waar we een bezoek brengen aan het ‘Cotswolds Farm Park’. Hier zijn meer dan 50 verschillende soorten zeldzame boerderijdieren te vinden.

Dag 4: Zuid-Wales
Deze ochtend bekijken we de bruisende hoofdstad van Wales, Cardiff, waar een variëteit van Victoriaans cultuurerfgoed wordt afgewisseld met moderne architectuur. Tijdens een rondrit zien we bezienswaardigheden als het Millennium stadion en de baai van Cardiff. Even verderop vinden we de Pendery Whisky Distilleerderij waar we alles leren over de geschiedenis en traditie van het maken van whisky in Wales. Vervolgens rijden we met de touringcar door het prachtige Brecon Beacons Nationaal Park. Mooie marktplaatsjes en kastelen worden omgeven door watervallen, heidevelden en een glooiende bergketen.

Dag 5: Bath – Garden Wisley
Vandaag rijden we naar de mooie stad Bath. Veelal omschreven als een van de mooiste plekken van Engeland. De geweldige ligging, prachtige elegante huizen en de wereldberoemde Romeinse baden zijn hiervoor verantwoordelijk. Na dit bezoek rijden we verder en brengen een bezoek aan Garden Wisley, het paradepaardje van de Royal Horticultural Society (RHS). De ware tuinliefhebber kan hier te kust en te keur genieten. Naast een gigantische kas zijn er verschillende tuinen zoals een alpinetuin, een rotstuin, een wilde plantentuin, een coniferentuin en een boomgaard met meer dan 670 verschillende appelsoorten. In de tuinen vinden we grote prachtige borders en een groot assortiment rotsplanten. Iets moois gezien? Het Wisley tuincentrum heeft meer dan 10.000 soorten planten te koop. Dan wordt het tijd om ons hotel in de omgeving van Londen op te zoeken. Hier is het diner voor ons gereserveerd.

Dag 6: terugreis
Deze ochtend vertrekken we naar Dover en maken ons klaar voor de overtocht naar Duinkerken/Calais. Eenmaal terug op vaste wal reizen we weer richten het noorden van Nederland. Nadat we van het afscheidsdiner hebben genoten wordt ieder naar z’n eigen opstapplaats teruggebracht.

Landinformatie

Recensies