Devon, Cornwall en Bretagne

Devon, Cornwall en Bretagne

typisch Britse- en Franse natuur, cultuur en tradities

Ontdek de typisch Britse- en Bretonse natuur, cultuur en tradities.
Afdrukken
Momenteel niet beschikbaar

Devon, Cornwall en Bretagne

Een rondreis waarbij we de natuur, cultuur en tradities van het typisch Engelse en Franse platteland leren kennen. De bijzondere streken in Engeland staan bekend om hun prachtige tuinen en Nationale parken, terwijl het Franse Bretagne bekend staat om z’n ruige kusten en Calvados.

Devon, Cornwall en Bretagne

Hotelgegevens
Tijdens de reis verblijven we 1 nacht in de omgeving van Londen, 1 nacht in Plymouth, 4 nachten in Newquay, 1 nacht aan boord van de ferry van Plymouth naar Roscoff (Brittany Ferries), 2 nachten in St. Brieuc en 1 nacht in de omgeving van Le Havre.

Hotel California
Ligging: op 6 minuten loopafstand van het strand. Het centrum ligt op ca. 2,5 km loopafstand. Vanuit de haven vertrekken regelmatig visexcursies.
Faciliteiten: restaurant, snackbar, bar, terras, binnen-/buitenzwembad, solarium, sauna, bowling baan, pool-/snookertafel, lift en gratis WiFi in openbare ruimtes.
Kamer: televisie, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.
Verzorging: in de ochtend een ‘full english breakfast’ terwijl er in de avond een 3-gangendiner wordt geserveerd.
Internet: www.hotel-california.co.uk

Devon, Cornwall en Bretagne

Dag 1: Groot-Brittannië
We maken ons klaar voor de reis naar Groot-Brittannië. Via België rijden we naar Calais waar de ferry klaar ligt voor de overtocht naar Dover. Eenmaal voet aan Britse wal gezet, rijden we verder naar ons hotel ten zuidwesten van Londen.

Dag 2: Dartmoor National Park Plymouth
Vandaag trekken we verder westwaarts het land in. Via Exeter rijden we het Dartmoor National Park binnen. De prachtige route leidt ons langs de steppes van dit park. Schrikt u niet als er onderweg een kudde schapen op de weg voor de bus blijft staan wachten. We eindigen de dag in ons hotel in Plymouth.

Dag 3: Barbican – Bodmin Moor
In de historische havens van Plymouth gaan we terug in de tijd. We vinden er typisch Britse straatjes, steegjes en talloze monumentale panden. Een leuk uitje deze ochtend. Vervolgens voert de route ons door het graafschap Cornwall. Hier zijn de overblijfselen van de Keltische cultuur overal zichtbaar. Via Kelly Brae en Plusha rijden we naar het natuurgebied Bodmin Moor, een heidelandschap met granieten rotsen die het gebied een mysterieuze uitstraling geven. Tussen de heidevelden vinden we Jamaica Inn. De granieten herberg is bekend vanwege het gelijknamige boek van Daphne du Maurier. De plaats diende als ontmoetingsplaats en opslagplaats voor smokkelwaar. Tegenwoordig vinden we er een klein smokkelaarsmuseum (ca. £ 3,95 p.p.). We rijden verder naar ons standplaatshotel in Newquay gelegen aan de westkust. Hier verblijven we de komende 4 nachten.

Dag 4: Lanhydrock House & Gardens – Padstow
Via Bodmin bereiken we Lanhydrock House and Gardens (ca. £ 15 p.p.). Het huis dat na een brand in 1881 in Victoriaanse stijl werd opgebouwd ziet er uit als het perfecte plattelandshuis. Ook de tuinen zijn een lust voor het oog. Prachtige borders en kleurrijke hoger gelegen tuinen gevuld met camelia’s, magnolia’s en rododendrons. Vervolgens rijden we naar het gezellige kustplaatsje Padstow met een wirwar aan straatjes rond de sfeervolle haven. Ter plaatse zijn er verschillende boottochten te boeken die u de prachtige kust laten zien.

Dag 5: Falmouth – St. Michaels Mount
De tocht van vandaag begint met een bezoek aan de Pendennis landtong. Maakt u hier een mooie wandeling of ontdek de zeer goed bewaard gebleven Pendennis Castle, een van de belangrijkste verdedigingswerken van Hendrik VIII bij de kustplaats Falmouth (ca. £ 9 p.p.). In de middag rijden we naar Marazion om een kijkje te nemen bij de beroemde St. Michaels Mount dat uitkijkt over de gelijknamige baai. De berg komt overeen met Mont St. Michel waar we op dag 10 een kijkje nemen. Bij eb kunt u de berg te voet bereiken, bij vloed is hij bereikbaar per boot (retour ca. £ 4 p.p.). Op de top van de berg staat het 12e -eeuwse klooster.

Dag 6: Land’s end – St Ives
Langs de kustlijn rijden we naar het meest westelijke punt van het Britse vasteland, Land’s End. Het is een perfecte plaats voor een korte wandeling op de ruige granieten kust. Na dit bezoek rijden we via de ‘Noord-kust’ met spectaculaire vergezichten over de kust en de ‘moors’ naar St. Ives. Dit voormalige vissersplaatsje is nu een populaire badplaats en kunstenaarskolonie. Het Barbara Hepworth Museum en Sculpture Garden en de Tate Gallery tonen het werk van kunstenaars die zich hier in de 20e eeuw vestigden.

Dag 7: Mevagissey – Lost Gardens of Heligan – Plymouth
Deze ochtend nemen we een kijkje in het havenplaatsje Mevagissey, gelegen aan de Roseland Heritage Coast, een van de meest spectaculaire kusten van het land. We vinden er verborgen stranden en baaien en majestueuze kliffen. Maakt u hier een mooie wandeling langs de kust. We rijden verder. Het oude verlaten landgoed Heligan werd na WOII opgeëist door de natuur. Tegenwoordig is het een van de mooiste tuinherstel projecten in Europa. We vinden er talloze wandelpaadjes tussen de bamboe, mammoetblad en overige planten (ca. £ 14,50 p.p.). Na dit bezoek rijden we naar Plymouth. Hier gebruiken we het diner en schepen vervolgens in voor de nachtelijke overtocht naar Roscoff. Aan boord zijn er 2-persoonsbinnenhutten voor u gereserveerd.

Dag 8: Perros-Guirec – St. Brieuc
We meren aan in Bretagne en stappen in de bus voor het bijzondere vervolg van deze reis. In het hart van de granietkust van Bretagne ligt Perros-Guirec. De grandioze omgeving biedt ongewone landschappen en de kust is er bezaaid met roze granieten rotsen die millennia lang door wind en golven zijn bewerkt. Vanuit deze plaats heeft u een panoramisch uitzicht over de archipel van zeven eilanden. In de middag nemen we een kijkje in Paimpol een gezellig havenstadje met in de Latijnse wijk de rederhuizen, pleinen en mooie vakwerkhuizen die getuigen van de welvaart van weleer. De omgeving is bekend vanwege de oesterkwekerijen maar ook zien we de ruïnes van de Abbaye de Beauport. Vroeger was dit de mooiste abdij van Bretagne. Nadat we een kijkje hebben genomen bij de oesterkwekerij zoeken we ons hotel op in de omgeving van Saint-Brieuc. Hier verblijven we 2 nachten.

Dag 9: Cap Fréhel – Saint-Malo
Nog meer steile en bijzondere kliffen zien we vandaag bij het prachtige uitzichtpunt van Cap Fréhel. Het is een van de mooiste kustgebieden in Bretagne. Als de zon schijnt biedt de natuur een schitterend kleurenpalet met gele gaspeldoorn, paarse heide, rotsen in grijze en rode tinten die afsteken tegen de felblauwe zee. Het is een prachtig gebied om te wandelen. Neem uw tijd om te genieten van al dit moois. Dan rijden we verder naar de oude piratenstad Saint-Malo. De stadswallen met de gevels en torens die er boven uit steken, zorgen voor een uniek silhouet. Vanaf de stadswallen heeft u een mooi uitzicht op het fort en in het levendige centrum zijn er talloze winkeltjes en terrasjes te vinden.

Dag 10: Mont St. Michel – Honfleur
We zetten de koffers in de bus en rijden langzaamaan noordwaarts. Mont St. Michel is een must als we er toch langs rijden. Het op een rots gelegen dorp werd bij hoog water volledig van de buitenwereld afgesloten. Tegenwoordig is het eiland via een brug prima bereikbaar. Dan verlaten we Bretagne en rijden we in de middag naar Honfleur. De haven in combinatie met de smalle straatjes en de mooie vakwerkhuizen zorgen voor een speciale sfeer in het dorp. Via de grote ‘Pont de Normandie’ gaan we naar ons hotel in de omgeving van Le Havre.

Dag 11: terugreis
Vandaag keren we via Amiens terug naar Nederland. Hier wordt ieder na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Landinformatie

Recensies