U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Kerstsfeer in Leipzig
Nederlandse gids Weimar en Leipzig inclusief halfpension comfort class touringcar

Lekker dichtbij en toch ver weg. Leipzig is een bestemming waar voldoende te zien is. We zien niet alleen de kerstmarkten in Leipzig maar maken ook kennis met de prachtige steden Halle en Weimar met hun kerstmarkten. Leipzig is qua sfeer te vergelijken met Berlijn, maar is iets kleiner en gemoedelijker. Het is een hippe en populaire plek waar het moderne heden en het muzikale verleden elkaar afwissen. In Weimar maken we kennis met de cultuurstad die is omgetoverd tot een grote kerstmarkt.

Dagprogramma

Dag 1: Hamelen-Leipzig
Nadat iedereen van de opstapplaatsen is gehaald reizen we af naar gaststad Leipzig. Onderweg nemen we een kijkje in de prachtige stad Hamelen. De historische binnenstad heeft prachtige vakwerkhuizen en staat vooral bekend om het bekende verhaal van de Rattenvanger van Hameln. Deze speelt op zijn fluit door de straten en hoopt op een happy end, maar of dat zo is? In de middag rijden we verder naar ons hotel in Leipzig. Hier genieten we in de avond van een dinerbuffet.
Dag 2: Leipzig
Deze ochtend vertrekken we naar Halle. De kerstmarkt zorg hier voor een intieme sfeer. Het historische stadje wordt geheel omgetoverd tot een winterwonderland waarvan de hoogtepunten te vindenzijn op de Marktplatz, de Hallmarkt, de Alten markt en de Leipziger Strasse. In de middag keren we terug naar Leipzig en maken hier met en Nederlandstalige gids kennis van het centrum van de stad. We zien de bijzondere gebouwen waaronder de Thomaskirche en belanden uiteindelijk op de kerstmarkt die u op eigen gelegenheid kunt bezichtigen. In de avond gebruiken we het diner in een van de mooie restaurants in de stad en keren aansluitend terug naar ons hotel.
Dag 3: Weimar-Buchenwald
Vandaag brengen we een bezoek aan de cultuurstad van Thüringen, Weimar. Een Nederlandssprekende gids laat ons kennismaken met de stad van Goethe. De vier entreepoorten op de markt symboliseren de kerken van de stad. De kerstmarkten van de stad zijn er erg populair waarbij het Raadhuis wordt omgetoverd tot een grote adventskalender. De stad was een inspiratiebron voor verschillende grote namen. Niet alleen Goethe maar ook Nietzsche en Schiller werden hier geïnspireerd voor hun boeken en musici als Liszt en Strauss creëerden er hun mooiste melodieën. Het klassieke Weimar en het geboortehuis van Goethe, het woonhuis van Schiller, het stadskasteel, het Wittumspaleis en nog veel meer staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Belangstellenden kunnen in de middag mee naar het nabijgelegen, voormalig concentratiekamp Buchenwald. Hier krijgt u een beeld van het concentratiekamp ten tijde van WOII. Entree is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. We rijden terug naar ons hotel waar het dinerbuffet voor ons klaar staat.
Dag 4: Maagdenburg- terugreis
Op onze reis terug naar Nederland nemen we een kijkje op de kerstmarkt in Maagdeburg. Deze vindt u in het sfeervolle centrum. Aansluitend rijden we naar Nederland waar ieder na het afscheidsdiner naar z’n opstapplaats wordt teruggebracht.

Accommodaties

H4 hotel Leipzig

gelegen in de stad op ca. 8 kilometer vanaf het centrum. Het centrum is prima met het openbaar vervoer te bereiken.

Faciliteiten

receptie, lounge, restaurant, bar, lift, wellnesscentrum en sauna. Het hotel biedt gratis WiFi in het hele hotel.

Kamer

televisie, telefoon, radio, minibar en badkamer met douche en/of bad, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet en 3x een dinerbuffet en 1x een 4-gangenkerstdiner. De overige avonden vindt het diner plaats in een restaurant in de stad.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

-reis in comfort class touringcar
-kamer met douche en toilet
verzorging op basis van halfpension
excursies exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids Leipzig en Weimar
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route F (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Quatrebras, bushalte Dancing
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Groningen, Hoogkerk Transferium
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen