All Inclusive
Superaanbieding
Nieuw

Ertsgebergte All Inclusive

Op de grens van het Duitse Sachsen en Tsjechië ligt het Ertsgebergte. Vroeger rijk geworden door de ontginning van o.a. tin, uranium en kobald, maar vooral door de “Berggeschrey”, de benaming voor de zilver-rush in het Ertsgebergte. Deze all-inclusive reis brengt ons naar het centrum van het kuuroord Oberwiesenthal. Zowel in Duitsland als over de grens in Tsjechië vinden we de mooiste bezienswaardigheden.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we via Hannover en Leipzig naar het oosten van Duitsland waar we in de avond aankomen. Na aankomst wordt het diner opgediend.
Dag 2: trein - Pöhla
Vanuit het plaatsje Cranzahl rijden we met de stoomtrein over de nostalgische Fichtelberg Bahn naar Oberwiesenthal (ca. € 9 p.p.). Een mooi uitje om de omliggende omgeving te bekijken. Na de lunch gaan we deze middag naar Pöhla voor een bezoek aan de tinmijnen. In de ‘tinkamers’ wordt er door de gidsen alles over verteld (ca. € 13 p.p.). Bij voldoende tijd nemen we een kijkje in het plaatsje Schwarzenberg met z’n mooie kasteel en het museum waar de geschiedenis van de mijnbouw en ijzerindustrie wordt tentoongesteld.
Dag 3: porselein - Ertsgebergte
Door het Egerdal rijden we naar de oude stad Klasterec waar in het plaatselijke kasteel een porseleinmuseum is gevestigd. Hier wordt de geschiedenis van de productie van verschillende porseleinsoorten tentoongesteld (ca. € 6 p.p.). Maar ook de stad zelf is een bezichtiging waard. Na de lunch in het hotel maken we een rondrit door het mooie Ertsgebergte. In het Tsjechische stadje Potucky nemen we een kijkje bij de “Vietnamese markt” en tijdens de tour zien we het stuwmeer van Carlsfeld.
Dag 4: Praag (facultatief)
Het oude centrum van “de gouden stad” lijkt wel een openluchtmuseum. We krijgen een goede indruk van Praag als we met een gids langs de mooiste bezienswaardigheden, waaronder de beroemde Karelsbrug, wandelen. Vandaag nemen we een lunchpakket mee uit het hotel. Kosten € 25 p.p. inclusief vervoer en Nederlands sprekende gids, bij boeking opgeven.
Dag 5: Oberwiesenthal - Karlovy Vary
Een vrije ochtend in uw standplaats. Tip! Op nog geen kilometer loopafstand van het hotel ligt de kabelbaan waarmee u de Fichtelberg op kunt gaan. Hier heeft u unieke vergezichten over het Ertsgebergte en er zijn prachtige wandelmogelijheden. Na de lunch in het hotel nemen we in de middag een kijkje in Karlovy Vary (Karlsbad). Een gids vertelt ons alles over de ca. 100 warme bronnen. Hiervan zijn er 12 geneeskrachtig. Aan het einde van de promenade staat de oudste bron van de stad. Hier spuit het water tot 12 meter hoogte uit de bodem met een temperatuur van maar liefst 73 graden Celsius.
Dag 6: Plauen
We brengen een bezoek aan de stad die bekend staat om het kant, ofwel de ‘Plauener Spitze’. Van deze stof worden tafelkleden, kleedjes, vitrage en kussens gemaakt. We nemen een kijkje in de fabriek waar de kantproductie in bedrijf is (ca. € 5 p.p.). Na vrije tijd in de fraaie regiohoofdstad Plauen brengen we deze middag een bezoek aan de Sternquell brouwerij (ca. € 5 p.p.). Hier heeft krijgen we een uitgebreide rondleiding door de fabriek en kunt u uiteraard proeven van het gerstenat. Vandaag gaat er een lunch mee vanuit het hotel.
Dag 7 : terugreis
Na een vroeg ontbijt aanvaarden terugreis naar Nederland, waar u na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Rathaus hotel

Gelegen op de markt van het centrum van het gezellige plaatsje Oberwiesenthal. Het hotel bestaat uit twee gebouwen. Zij zijn beide aan de markt gelegen.

Faciliteiten

restaurant, koffiebar, bar en lift. Bovendien is er een sauna (gratis) stoomkamer en Hamam. Voor massage betaalt u een toeslag. Gratis WiFi is in de openbare ruimtes aanwezig.

Kamer

telefoon, radio, televisie en badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet, koud-/warm dinerbuffet in de middag tussen 15.30 en 16.30 is er koekbuffet met koffie en thee en tussen 12.00 en 13.00 uur staat er een middagsnack met soep voor u klaar. Drankjes zijn van 10.00 uur in de ochtend tot 23.00 uur inbegrepen. Op een van de avonden organiseert het hotel een Hutzenabend.

Website

www.rathaushotels.de

N.B.

het eten wordt dagelijks opgediend in het hoofdgebouw.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met douche en toilet
verzorging op basis van volpension (vanaf diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag)
genoemde excursies exclusief entreegelden (m.u.v. dag 4)
lokale gids in Karlovy Vary
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
dagtocht Praag
€ 15 administratiekosten
€ 3,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+Emmen heen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, bushalte Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Emmen, NS Station, stationsplein
Franeker, Tulip Inn de Valk
Harlingen, NS Station
Bolsward, busstation Arriva
Sneek, NS Station
Joure, Jumbo G. Knolweg
Veendam, treinstation Parallelweg
Stadskanaal, busstation
Dokkum, busstation
Damwoude, bushalte winkelcentrum
Veenwouden, Treinstation
Beoordelingen
F. Bosch
De reis was prachtig, ondanks dat ik de taxi miste. Heel veel dank aan dhr. Dalstra die mij naar Drachten heeft gebracht en ook nog heeft gewacht totdat de bus er was. Heel hartelijk bedankt voor deze service.
Familie Posthumus
03-07-2019
Samenvattend is deze vakantie een aanrader.
Twee hotels, met kamers die erg keurig en schoon uitzien en waar zowel het ontbijt, de lunch en het diner niet alleen divers is, maar ook voldoende keus biedt.
Voeg daar de gratis drankjes van ´s morgens 10 tot ´s avonds elf uur en de goed verzorgde lunch in het hotel of de goedgevulde lunchpakketten voor onderweg bij, dan is er maar een conclusie:
zo´n vakantie wil ik nog weleens meemaken.