U bevindt zich hier: Home/Nederland/Gouda bij Kaarslicht
compleet verzorgd inclusief reisleiding prachtige kerststad

Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij kaarslicht is ontstaan toen bij het 100-jarig bestaan van de stearine kaarsenfabriek Gouda-Apollo het stadhuis met kaarsen verlicht werd. De kerstboom is al 55 jaar een geschenk van de Noorse zusterstad Kongsberg en werd voor het eerst geschonken als dank voor het gastvrije onthaal door Gouda aan de leden van het Noorse Byorkester. Gouda bij Kaarslicht is een indrukwekkend lichtfeest. Het oude centrum van de stad wordt op verlicht door brandende kaarsen. Vanaf 19.00 uur zullen 1.500 kaarsen branden achter de ramen van het beroemde stadhuis op de Markt. Ook de panden er om heen worden verlicht door honderden kaarsen. Duizenden bezoekers scharen zich rond de boom; met elkaar worden kerstliederen gezongen, de burgemeester leest het kerstverhaal en de lichtjes in de boom uit Noorwegen, worden ontstoken. Maar niet alleen ’s avonds is Gouda in kerstsfeer. Vanaf 12.00 uur kunt u genieten van optredens, concerten, uitgezette wandelingen en kunt u alle musea gratis bezoeken. Kortom u kunt zich laten verrassen in straten en steegjes, op pleinen, in gebouwen en kerken.

Programma

s Morgens rijden we vanaf verschillende opstapplaatsen naar Gouda. Onderweg kunt u genieten van een kopje koffie of thee met natuurlijk een echte Goudse stroopwafel.

Na van een lunch in de prachtige binnenstad van Gouda te hebben genoten, laten de stadsgidsen ons de mooiste plekjes in de stad zien zoals bijvoorbeeld de Sint Janskerk, de langste kerk van Nederland. Onderweg vertellen de gidsen regelmatig verrassende feiten en grappige verhalen over bekende en onbekende Gouwenaars uit het verleden. Natuurlijk kunnen we tijdens de wandeling ook genieten van de feestelijkheden in de stad zoals het straattheater.

Aan het einde van de middag heeft u de gelegenheid om de sfeer te proeven in de stad of één van de gezellige restaurants op te zoeken. Om 19.00 uur zal het hoogtepunt van het evenement zijn op de Markt: het ontsteken van de lichtjes. Een indrukwekkende ervaring. ’s Avonds wordt u weer naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht waar we aan het einde van de avond weer arriveren.

Kortom een dag voor alle zintuigen. Een genot voor oog, oor, hart en ziel.

Prijzen

Inclusief

busreis in tourist class touringcar
koffie met stroopwafel
lunch
historische stadswandeling onder begeleiding van een Goudse stadsgids.

Exclusief

administratiekosten € 3,50
reis-/annuleringsverzekering

Opstapschema

08:45
Surhuisterveen, Torenplein
09:10
Quatrebras, bushalte Dancing
09:30
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
09:45
Grou, bushalte rotonde Sporthal
10:00
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
10:10
Joure, Jumbo G. Knolweg
10:30
Lemmer, Carpool transfeer85
08:55
Leek, Rabobank
09:10
Groningen, Hoogkerk Transferium
09:40
Assen, v/d Valk ingang parking
10:00
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
10:15
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
10:30
Meppel, McDonalds