Superaanbieding
bezoek Oxford
overtocht Stenaline

Shakespeare, Cotswolds en Oxford

Vanuit de supermoderne stad Rotterdam reizen we af naar Groot Brittannië waar we terug in de tijd gaan in het geboortedorp van Shakespeare, Stratford-upon-Avon. Alsof dat niet genoeg is, vervolgen we onze reis naar de Cotswolds. Een charmante streek met schattige dorpjes die nog in de Middeleeuwen lijken te staan. Met een bezoek aan de historische studentenstad Oxford ronden we het bezoek aan onze westerburen af en keren met de ferry terug naar Nederland.

Dagprogramma

Dag 1: Rotterdam
In de ochtend vertrekken we naar Rotterdam waar u vrije tijd heeft om in het centrum te winkelen, de kubus-woningen te zien of een bezoek te brengen aan de grote markthal te bezichtigen. Boekt u liever een rondvaart bij? Voor een toeslag van € 14 maken we in de middag een rondvaart tussen de binnenvaart- en zeeschepen door één van de grootste zeehavens ter wereld. De indrukwekkende skyline met imposante gebouwen glijden aan ons voorbij. Unieke uitzichten op werven, dokken en hypermoderne overslag van duizenden containers en mega grote schepen. Uiteraard mogen we een blik op het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, SS Rotterdam, niet missen. Aan het eind van de middag vertrekken we naar Hoek van Holland. Hier schepen we in aan boord van de Stena Hollandica van Stena Line. Deze brengt ons in de nachtelijke uren naar Harwich. Geniet u aan boord van de verschillende faciliteiten of maak een wandeling over het dek. Om 22.00 uur varen we af naar Groot Brittannië.
Dag 2: Stratford-upon-Avon
Na een vroeg ontbijt arriveren we op Britse bodem. Vanuit Harwich vertrekken we per touringcar door het Engelse landschap naar Stratfort-upon-Avon. Hier komen we rond het middaguur aan. Tot ca. 17.00 uur bent u in de gelegenheid dit gezellige stadje te verkennen. Het wordt gekenmerkt door prachtige, houten vakwerkhuizen waarvan de gevels -grotendeels- bewaard zijn gebleven. Lopend door de stad lijkt het wel alsof we terug zijn gegaan naar de zestiende eeuw. Vele bezienswaardigheden herinneren aan de tijd van Shakespeare. Denk aan zijn geboortehuis, maar ook het ouderlijk huis van zijn vrouw Anne Hattaway’s. Een zogenaamde cottage dat eigenlijk een grote boerderij is met een prachtige tuin. De Schoolroom waar Shakespeare naar school ging, de Church of the Holy Trinity waar zijn laatste rustplaats is en natuurlijk het Royal Shakespeare’s Company Theatre. Een bijzonder theater met een bewegend podium, waar stoelafstand tussen de acteurs en het publiek maximaal 15 meter is. Vanaf het Rooftop Terras van het theater heeft u een bijzonder uitzicht over de stad. Aansluitend vertrekken we naar het hotel dat in de regio van Stratford-upon-Avon ligt. Het diner kunt u in, of in de omgeving van, het hotel gebruiken.
Dag 3: Cotwolds – Oxford
Deze ochtend maken we een rondrit door groene dalen en langs prachtige dorpjes in de charmante Cotswolds. Idyllische plaatsjes met middeleeuwse cottages wisselen elkaar af. Het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan. In Bibury zien we cottages die zijn gebouwd met de zachtgele Cotswold Stone en daken van zwart leisteen. Uiteraard stoppen we onderweg regelmatig om te genieten van deze prachtige plaatsjes. We vervolgen onze tocht naar Oxford. De gezellige studentenstad heeft een groot centrum. Veel gebouwen zult u herkennen uit de films van Harry Potter maar ook was de stad het decor voor de tv-serie van Inspector Morse. De Bodleian Library lijkt te zijn weggelopen uit een Harry Potter film. Ook het Christ Church college is erg indrukwekkend om te bezoeken. Daarnaast is de Oxford University uiteraard een mooie foto waard. Aan het einde van de middag, rond 17.00 uur, vertrekken we richting Harwich. Hier schepen we in de avond in aan boord van de ferry die om 23.00 uur afvaart naar Hoek van Holland.
Dag 4: terugreis
Na vele indrukken komen we vroeg in de ochtend aan in Hoek van Holland. Nadat we van boord zijn gegaan keren we vol indrukken terug naar de verschillende opstapplaatsen waar we rond het middaguur aankomen.

Accommodaties

Stena Line

Op de heen- zowel als op de terugreis overnacht u in een 2-persoons binnenhut aan boord van respectievelijk de Stena Hollandica en de Stena Britannica.

Faciliteiten

Op beide schepen zijn veel faciliteiten. Met twee restaurants, twee bars, een winkel en zelfs een bioscoop hoeft u zich niet te vervelen. Aan boord is gratis WiFi aanwezig.

Hutten

Binnenhut: met flat screen televisie, stapelbed en een badkamer met douche en toilet. Buitenhut: gelijk aan een binnenhut. De hut ligt aan de buitenkant van het schip. Hierdoor heeft u een patrijspoortje waardoor u naar buiten kunt kijken. Comfort Class buitenhut: gelijk aan een buitenhut maar met extra faciliteiten. Zo vindt u er een minibar, koffie- en theezetfaciliteiten en is in de badkamer een föhn aanwezig.

Verzorging

in de ochtend staat er een uitgebreid ontbijt voor u klaar. Als u het dinerpakket bijboekt geniet u aan boord van een 2 x een 2-gangendiner.

Lees meer

Best Western Salford Hall Hotel

Tijdens de reis met vertrek op 14 juli en 20 oktober overnachten we in Salford Hall Hotel in Evesham. Tijdens de reis met vertrek op 4 oktober is de overnachting gereserveerd in het Banbury House Hotel in Banbury. Hier zijn 2-persoonskamers gereserveerd. Voor een 1-persoonskamer betaalt u een toeslag. Verzorging: het ontbijt is inbegrepen. Kiest u voor het dinerpakket, dan wordt er een 3 gangendiner geserveerd.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class touringcar
nachtovertocht Hoek van Holland – Harwich heen en terug
binnenhut met douche/toilet aan boord
2 x ontbijtbuffet aan boord
kamer met douche en toilet
1 x logies/ontbijt
excursies exclusief entreegelden.

Exclusief

entreegelden
lunches en diners
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Cotswolds heen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Lemmer, Carpool transfeer85
Hoek van Holland