U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Advent in Wismar
bezoek aan 5 Hanzesteden comfort class touringcar

Kerstsfeer in Lübeck, Wismar, Rostock en Lüneburg

In het noorden van Duitsland vinden we een aantal sfeervolle Hanzesteden. Ieder met z’n eigen karakter. De kerstsfeer in alle steden is duidelijk aanwezig. Zo vormt het werelderfgoed het prachtige decor van de kerstmarkt in Wismar; doet de historische kerstmarkt in de kloostertuin van Rostock oude tijden herleven; en zijn ook de kerstmarkten van Schwerin en Lüneburg zeker een bezoek waard. Het belooft een mooie en afwisselende reis te worden

Dagprogramma

Dag 1: Lübeck – Wismar
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar Hanzestad Lübeck. De historische binnenstad ademt nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen. U heeft hier de tijd om de prachtige stad te bekijken en een bezoek te brengen aan de kerstmarkt. Dan vervolgen we onze reis naar Wismar. In de oude binnenstad, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, zien we gerestaureerde huisjes, de romantische oude haven en de typische baksteen gotiek bouwstijl. In adventstijd is het marktplein omgetoverd tot een prachtig kerstdorp. In de avond rijden we naar ons hotel.
Dag 2: Rostock – Schwerin
We brengen de dag door in de oude Hanzestad Rostock. In de tijd voor kerst verandert de historische binnenstad in een van de grootste en mooiste kerstmarkten van het noorden van Duitsland. Doe uw kerstinkopen bij de bontgekleurde marktkraampjes en geniet van de heerlijke amandelgeur en een glaasje Glühwein. In de middag staat de bus klaar en rijden we via Güstrow naar Schwerin, de hoofdplaats van de staat Mecklenburg Vorpommern. Hier heeft u de mogelijkheid het slot te bezoeken waar Prins Hendrik, de vader van Juliana en de grootvader van Beatrix, in 1876 werd geboren. In het slot zetelt vandaag de dag het parlement van Mecklenburg-Vorpommern en er is een museum gevestigd. Vanuit de naastgelegen kasteeltuinen loopt u vlot het centrum Schwerin binnen waar ook een kerstmarkt te vinden is. In de avond keren we terug naar het hotel.
Dag 3: Lüneburg
Na het ontbijt reizen we verder naar Hanzestad Lüneburg. Naast de kerstmarkt is ook de binnenstad de moeite van bezichtigen zeker waard. Een plaatselijke gids laat ons nader kennis maken met de stad die in WOII volledig gespaard bleef. Alhoewel een deel van de stad te maken heeft met verzakking door de speling van de aarde, zien de gevels van de huizen en het raadhuis, in het middeleeuwse centrum er prachtig uit. Na vrije tijd in Lüneburg vertrekken we huiswaarts.

Accommodaties

Wyndham Garden Wismar

Wyndham Garden Wismar

Wyndham Garden Wismar ligt in een buitenwijk van de stad. Het centrum is tot 19.00 uur met openbaar vervoer bereikbaar. De kosten van een taxi naar het centrum zijn ca. € 15.

Faciliteiten

bar, restaurant, gratis Wifi in het hele hotel. Gratis gebruik van Wellness met sauna, stoomcabines, hot tubs en binnenzwembad.

Kamer

airconditioning, telefoon, radio, televisie. Badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.

Verzorging

in de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

vervoer in comfort class touringca
verzorging op basis van logies/ontbijt
kamer met douche en toilet
Duitstalige gids in Lüneburg
genoemde excursies.

Exclusief

lunches en diners
entreegelden
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route B hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, NS station
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33