U bevindt zich hier: Home/Polen/Krakau-Dresden
winters Krakau mogelijk bezoek Auschwitz comfort class touringcar

Krakau en Dresden

De bijzondere steden Krakow en Dresden hebben heel wat te bieden. Krakow wordt wel de parel van Polen genoemd. De bijzonder mooie, historische stad ligt in het zuiden van Polen. De binnenstad staat al sinds 1978 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Naast de talloze bezienswaardigheden zien we ook de Poolse stad Wroclaw en bent u in de gelegenheid een bezoek te brengen aan de wereldberoemde zoutmijnen van Wieliczka. De oude binnenstad van Dresden is bekend van de Semperopera en de bijzondere Frauenkirche. De Nederlands sprekende gidsen ter plaatse maken het bezoek aan de steden compleet. Kerstfeer Vanaf november worden de Poolse steden in kerstsfeer omgetoverd. De oude binnensteden zijn prachtig verlicht en op de kerstmarkten maakt u kennis met Kerst op zijn Pools, Pools eten en Poolse kerstliederen. Natuurlijk kunt u zich opwarmen met de Poolse versie van Glühwein. In Dresden is de Striezelmarkt al sinds jaar en dag populair. Van 28.11.-24.12.2018 kunt u hier te kust en te keur.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Nadat we iedereen vanaf de opstapplaatsen hebben opgehaald passeren we de grens via Nieuweschans. We rijden verder door het noorden van Duitsland naar Polen waar de overnachting is gereserveerd in Zagan (hotel Willa Park, www.willapark.pl). Na aankomst wordt het diner geserveerd.
Dag 2: Wroclaw – Krakau
Tijdens de reis naar Kraków brengen we een bezoek aan het centrum van de stad Wroclaw. De stad is meer dan duizend jaar oud en is rijk aan historische gebouwen. In de Oude Stad (Stare Miasto) vinden we het marktplein dat wordt gedomineerd door het Stadhuis dat tegenwoordig een museum herbergt. Bezienswaardig zijn ook de vlakbij gelegen St. Elisabethkerk en de St. Maria Magdalena kerk met hun prachtige schilderwerk. Aansluitend vertrekken we naar ons hotel in Krakau waar in de avond het diner wordt geserveerd.
Dag 3: Krakau of Auschwitz-Brikenau
Een gids neemt ons in de ochtend mee voor een voettocht door deze Koningsstad. Het is de enige stad in Polen die van oorlogsgeweld gespaard is gebleven en bevat vele historische monumenten. Beroemd is het Wawelpaleis, tegenwoordig een kunstmuseum. In de Lakenhal, een vroegere markthal, vindt u nog de traditionele marktkramen. Bijzonder zijn de vele kerken van de stad, waaronder de kathedraal bij het paleis en de Mariakerk waar elk uur een trompettist de reveille blaast. In de middag heeft u tijd de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bekijk bijvoorbeeld het Wawelpaleis of de Joodse wijk Kazmierz met de synagoge en het Joods museum. Optioneel bieden wij u de dagtocht naar Auschwitz-Birkenau aan. Vanuit Krakau rijden we naar Oswiecim (Pools voor Auschwitz). Een Duits-/Engelstalige gids geeft u uitleg over de leefomstandigheden en de geschiedenis van het kamp. Onder andere de barakken en de poort van het kamp met de tekst ‘Arbeit macht frei’ laten een diepe indruk achter (entree, gids en headsets inclusief). Toeslag voor deze dagtocht is € 45 per persoon. Dit is inclusief plaatselijk vervoer, Engels-/Duitstalige gids, entree Auschwitz-Birkenau.
Dag 4: zoutmijnen Wielizcka (optioneel)
Vandaag heeft u de keuze. Een hele dag vrije tijd in Kraków, of gaat u mee naar de zoutmijnen van Wieliczka? Dit bijzondere gangenstelsel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ondergronds is er zelfs een sanatorium en een postkantoor. Daarnaast zijn er indrukwekkende zalen en kappellen. Hoogtepunt van het bezoek is de Kapel van de Zalige Kinga. Alles is uit zout gehouwen, zoals de kroonluchters, plavuizen, ‘schilderijen’, het altaar en de beelden. Toeslag € 25 per persoon, inclusief vervoer, entree zoutmijnen met Duitstalige gids. Na terugkeer in Kraków geniet u van vrije tijd in de binnenstad.
Dag 5: Sächsische Schweiz
Door het Poolse landschap passeren we de Duitse grens en maken kennis met de Sächsische Schweiz. Via een mooie route rijden we naar het hotel in de omgeving van Dresden.
Dag 6: Dresden
Met een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de stad Dresden. Er zijn veel barokke gebouwen langs de brede rivier de Elbe gebouwd. Na WO II en de Wende is de stad weer in oude stijl opgebouwd en heeft het haar oude glorie teruggekregen. Dresden wordt ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Tijdens de stadswandeling zien we prachtige gebouwen waaronder de Semperoper en de Zwinger. Bijzonder is de wederopbouw van de Frauenkirche. De bouw van de nieuwe spits, een schenking door de Britten voor de bombardementen op de stad in WO II, werd in 2005 voltooid.
Dag 7: terugreis
Na een week vol indrukken verlaten we ons hotel en gaan terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Apis Hotel

Dit moderne hotel ligt dicht bij het centrum van Krakow en op ca. 2 kilometer van de Grote Markt.

Faciliteiten

receptie, restaurant, bar, lift, kluisje. Gratis entree in fitness- en wellness-centrum met sauna en Turks stoombad. Alle openbare en privé ruimtes zijn rookvrij. In openbare ruimtes is gratis WiFi aanwezig.

Kamer

voorzien van televisie, telefoon, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet in de ochtend. ’s Avonds een 3 gangendiner.

Website

www.hotelapis.pl

Lees meer

Hotel Sächsisches Haus

Dit hotel ligt direct aan de kuurpromenade van het dorp Berggießhübel.

Faciliteiten

entree met receptie, restaurant, terras en biergarten. Er is geen lift aanwezig in het hotel. Wel zijn er een aantal kamers op de benedenverdieping.

Kamer

deze is voorzien van douche/toilet, telefoon en televisie.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangendiner met saladebuffet.

Website

www.hotel-saechsisches-haus.de

Bijzonderheden

Dit hotel is alleen met vertrek november en december. In februari verblijft u in Bergwirtschaft Wildermann aan de rand van Dresden.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
verblijf in prima hotels
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids Krakow en Dresden
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route F (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Quatrebras, bushalte Dancing
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Groningen, Hoogkerk Transferium
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen