U bevindt zich hier: Home/Frankrijk/Brocantemarkt Lille
tourist class touringcar plattegrond bagageruimte

Brocante markt Lille

Ieder jaar veranderd Lille in het eerste weekend van september in hét walhalla voor brocante liefhebbers. Heerlijk rondkijken tussen alle denkbare spulletjes die jaren lang op zolder of in de kelder hebben gestaan en op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Inmiddels is de grootste antiekmarkt van Europa wereldberoemd en wordt jaarlijks bezocht door zo’n 2 miljoen mensen. Servies, lampen, antieke spiegels, stoelen, oude lampen en boeken; het is er allemaal te vinden. Zo’n 12.000 kraampjes staan over ca. 100 kilometer opgesteld. Er heerst een gezellige sfeer en het bruist er van de activiteiten zoals pop- en jazzconcerten, straattheater en wielerwedstrijden. Een heerlijk dagje uit. En iets kopen? Dat kan natuurlijk. Onder in onze bus is ruimte voor het meenemen van uw spulletjes.

Programma

Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we in de nacht per touringcar naar Lille waar we rond 09.00 uur arriveren. Dan is het nog maar ca. 10 minuten lopen naar de brocante waar officieel om 14.00 uur de verkoop start. Geniet van de sfeer en alles wat daaromheen te beleven is. Van het kopen van mooie beeldjes, spiegels, meubeltjes tot het eten van de plaatselijke specialiteit moul-frites (friet met mosselen) en van antiekhandelaren tot mensen die op een stukje stoep hun spulletjes van zolder verkopen. Of geniet u van de kermis op de Champs de Mars met wel 200 attracties zelfs in de nacht van zaterdag op zondag. Om 19.00 uur wordt het tijd de gekochte spulletjes in de bus te zetten en rijden we terug naar het noorden waar u naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Tips en weetjes!

- Dalstra Reizen biedt de mogelijkheid de gekochte spulletjes mee te nemen (onder) in de bus. De mogelijkheid bestaat dat er niet voldoende bagageruimte is. Daarom raden wij u aan geen grote kasten en tafels etc. tijdens deze dagtocht te kopen. Als de gekochte spullen niet vervoerd kunnen worden, dan zijn eventueel daaruit voortvloeiende kosten voor uw eigen rekening. - Neem voldoende contanten mee. De pinautomaten bevinden zich in het centrum en er staan vaak lange wachtrijen voor. - Een ruime rugzak voor vrije handen is ideaal, maar nog handiger is een koffer op wieltjes. - Wat oude kranten en plastic tasjes om de spullen goed te verpakken zijn niet overbodig. - In de bus ontvangt u bij aankomst een plattegrond die speciaal voor de markt worden gemaakt. - Bereid goed voor. Kijk op de kaart voor plekken waar de verkopers staan die u interesseren. - Als u iets ziet dat u wilt kopen! Wachten is de beste manier om iets aan uw neus voorbij te zien glijden. - Onderhandelen is het motto. - Het kan handig zijn een paraplu mee te nemen.

Prijzen

Inclusief

reis per tourist class bus
plattegrond

Exclusief

administratiekosten € 3,50
reis-/annuleringsverzekering