Londen

Londen

is the place to be!!

Een stad met grote aantrekkingskracht!
Afdrukken

Vanaf € 285,-

Nu boeken

Londen

Al verschillende jaren is Londen een stad met grote aantrekkingskracht. In het land van tradities is Londen een grote magneet die talloze toeristen naar zich toe trekt. Van Trafalgar Square, Londen Eye, St. Paul’s Cathedral, en de Tower of London tot de bijzondere wisseling van de wacht bij Buckingham Palace en Picadilly Circus. Londen heeft alles! U zult zich al gauw thuis voelen in deze fantastische stad.

Londen

2 januari
Ibis London Excel Docklands

 

27 april en 20 oktober Ibis Styles London ExCel
Ligging: in de Londense Docklands. Met de ‘tube’ bent u binnen 20 minuten in het centrum van Londen. Het hotel ligt tegenover het expositiecentrum ExCel.
Faciliteiten: ontbijtzaal, café, steakhouse, Engelse pub, lift. Het hele hotel beschikt over gratis WiFi.
Kamer: telefoon, radio, televisie, koffie- en theezetvoorzieningen. De badkamer beschikt over douche, toilet, toiletartikelen en haardroger. 
Verzorging: in de ochtend geniet u van een ‘full breakfast’ (Engels ontbijt).

Internet: www.ibis.com/ibis_Styles/Londen

24 februari Ibis Styles London Croydon
Ligging: dicht bij het centrum van de wijk Croydon. Het centrum van Londen ligt op ca. 12 kilometer afstand en is snel en makkelijk bereikbaar.
Faciliteiten: bar, restaurant. In het hele hotel is gratis WiFi beschikbaar.
Kamer: airconditioning, koffie- en theezetfaciliteiten, telefoon en televisie. De badkamer beschikt over douche/bad, toilet en haardroger.
Verzorging: continentaal ontbijt.
Bijzonderheden: het hotel beschikt ook over 4-persoonskamers.

Londen

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we naar Calais of Duinkerken voor de overtocht per ferry naar Groot-Brittannië. Na aankomst op Engelse bodem rijden we per touringcar naar Londen. Als u dit wilt kunt u in de avond op eigen gelegenheid de ‘tube’ (metro) nemen naar het centrum van Londen. Het metrostation bevindt zich in de directe omgeving van het hotel en brengt u rechtstreeks naar de stad.

Dag 2: Londen
Tijdens een stadsrondrit krijgen we van een Nederlandssprekende gids alles te horen over de bezienswaardigheden in Londen. We zien onder andere Trafalgar Square, Westminster, de Big Ben en Buckingham Palace. In de middag rijden we naar Greenwich. Hier kunt u lunchen en heeft u vanaf een uitkijkpunt een geweldig uitzicht over de stad. Daarnaast staat er een rondvaart over de Thames (ca. £ 10 p.p.) op het programma. De rest van de middag kunt u doorbrengen bij Piccadilly Circus, Regent Street en Oxford Street. U vindt hier leuke winkels maar ook een bezoek aan China Town is een ware belevenis.

Dag 3: vrije dag of Londen
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de bezienswaardigheid van uw keuze bezoeken. Misschien bekijkt u Londen vanuit Londen Eye, ooit ’s werelds grootste reuzenrad. Maar ook een bezoek aan London Dungeon is zeker de moeite waard. Een vermakelijke geschiedenisles door echte acteurs, indrukwekkende special effects, pretpark-achtige ritten en zenuwslopende verlichting en duisternis om de verhalen van de geschiedenis van Londen te vertellen. Met de bus rijden we deze ochtend naar de Tower (ca. £ 25 p.p.) en de Towerbridge waar de kroonjuwelen tentoongesteld liggen. Ernaast ligt het voormalig oorlogsschip Her Majesty Belfast. Ook hier kunt u een kijkje nemen (ca. £ 16 p.p.). In de middag kunt u genieten van vrije tijd. Wat is er fijner dan rond te snuffelen in de vele winkeltjes en boetiekjes van Covent Garden.

Dag 4: terugreis
We verlaten ons hotel en keren terug naar Dover. Per ferry gaan we naar het vaste land en rijden terug naar Nederland. Ieder wordt in de avond terug naar de verschillende opstapplaatsen gebracht.

Londen

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we naar Calais of Duinkerken voor de overtocht per ferry naar Groot Brittannië. Na aankomst op Engelse bodem rijden we per touringcar naar Londen. Als u dit wilt kunt u in de avond op eigen gelegenheid de ‘tube’ (metro) nemen naar het centrum van Londen. 

Dag 2: Londen
Tijdens een stadsrondrit krijgen we van een Nederlandssprekende gids alles te horen over de bezienswaardigheden in Londen. We zien onder andere Trafalgar Square, Westminster, de Big Ben en Buckingham Palace. In de middag rijden we naar Greenwich. Hier kunt u lunchen en heeft u vanaf een uitkijkpunt een geweldig uitzicht over de stad. Daarnaast staat er een rondvaart over de Thames (ca. £ 10 p.p.) op het programma. De rest van de middag kunt u doorbrengen bij Piccadilly Circus, Regent Street en Oxford Street. U vindt hier leuke winkels maar ook een bezoek aan China Town is een ware belevenis.

Dag 3: vrije dag of Londen
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de bezienswaardigheid van uw keuze bezoeken. Misschien bekijkt u Londen vanuit Londen Eye, ooit ’s werelds grootste reuzenrad. Maar ook een bezoek aan London Dungeon is zeker de moeite waard. Een vermakelijke geschiedenisles door echte acteurs, indrukwekkende special effects, pretpark-achtige ritten en zenuwslopende verlichting en duisternis om de verhalen van de geschiedenis van Londen te vertellen. Met de bus rijden we deze ochtend naar de Tower (ca. £ 25 p.p.) en de Towerbridge waar de kroonjuwelen tentoongesteld liggen. Ernaast ligt het voormalig oorlogsschip Her Majesty Belfast. Ook hier kunt u een kijkje nemen (ca. £ 16 p.p.). In de middag kunt u genieten van vrije tijd. Wat is er fijner dan rond te snuffelen in de vele winkeltjes en boetiekjes van Covent Garden.

Dag 4: terugreis
We verlaten ons hotel en keren terug naar Dover. Per ferry gaan we naar het vaste land en rijden terug naar Nederland. Ieder wordt in de avond terug naar de verschillende opstapplaatsen gebracht.

Prijzen

 Aantal dagen  4    
SR5004  prijs p.p.  Beschikbaar/
 Reserveren
 Bijzonderheden
       
 20 oktober 2018  € 299,- BOEK HIER  
       
 Toeslagen p.p.      
 1-pers.kamer  € 115,-    
 1-pers.kamer apr/okt  € 105,-    

Inclusief:

 • reis in comfort class touringcar
 • overtocht Calais – Dover heen en terug
 • verzorging op basis van logies/ontbijt
 • kamer met douche/toilet
 • genoemde excursies exclusief entreegelden
 • verblijf in hotel nabij centrum
 • informatieboekje (per kamer)
 • stadsrondrit met Nederlandstalige gids

Exclusief:

 • entreegelden
 • lunches en diners
 • € 15 administratiekosten per boeking
 • € 2,50 calamiteitenfonds
 • reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema: A+E
dalstra.nl/opstappen

Buitenlandse Valuta: Engelse Ponden. Deze kunt u ter plaatse aanschaffen.

Landinformatie

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is grofweg te verdelen in vier regio's: Noord-Engeland, Zuidoost-Engeland, Schotland en Wales. Alle delen hebben hun eigen taal, cultuur en historische achtergronden. De beide Engelanden vormen samen het grootste, dichtstbevolkte en welvarendste deel van het land. De hoofdstad Londen ligt in Zuidoost-Engeland. Noord-Ierland hoort ook bij het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië, zoals het land officieel heet.

Landschap
In het westen van het land en in de Hooglanden van Schotland liggen hoge heuvels en bergen. Ten zuiden daarvan de golvende, groene velden van de Laaglanden, waar het klimaat milder is en de landbouwmogelijkheden groter. De denkbeeldige lijn tussen beide zones loopt schuin van de rivier de Exe aan de zuidwestkust tot de monding van de rivier de Tees aan de noordoostkust. In de westelijke helft van de Hooglanden liggen veel van de beroemde Schotse lochs , grote meren.

Flora en fauna
Dankzij het milde, vochtige klimaat bezit Groot-Brittannië een rijk plantenleven. Van de oorspronkelijke vegetatie, dichte eikenwouden, is niet veel meer over. Het hout werd gekapt ten behoeve van veeteelt, land- en woningbouw. Slechts negen procent van het land is bebost, het minst van heel Europa Laag struikgewas, heesters en bloeiende planten zijn er daarentegen volop. In het voorjaar zijn de bloemen op heuvels en in valleien een lust voor het oog. Op de drassige veengronden van Wales en Schotland groeien verschillende heide- en mossoorten.

Tot de weinige grote zoogdieren die nog voorkomen, behoort het edelhert dat in de Schotse Hooglanden en in Exmoor in Zuidwest-Engeland leeft. Halfwilde pony's zwerven rond in Exmoor en op de Shetland-eilanden. Wolven zijn door de jacht uitgeroeid, wilde zwijnen ontsnapten ternauwernood aan dit lot. Er zijn nogal wat kleinere diersoorten te vinden, zoals: vossen, otters, dassen, eekhoorns en wilde katten.

Hoofdstad: Londen
Londen ligt in het Zuidoosten van Engeland. De stad wordt doorkruist door de Thames, een getijdenrivier. Wanner u de Thames volgt, komt u vanzelf bij de zee uit. De stad biedt een groot scala aan bezienswaardigheden waarvan de Big Ben en de Towerbridge hele bekende zijn.
De overbekende rode dubbeldekkers zijn een goede mogelijkheid om de stad beter te zien, maar meestal doet u er dan langer over om op de plaats van bestemming te komen dan wanneer u met de metro gaat. Verder is Londen is een echte theaterstad. Shakespeare schreef er zijn Romeo en Julia

Taal
In Groot-Brittanië worden verschillende talen gesproken: Engels in Engeland, Gaelic in Schotland en Noord-Ierland, en Welsh in delen van Wales. Het standaard Engels is de officiële taal en bestuurstaal, maar de diverse delen van de natie zijn trots op hun eigen accenten en dialecten.

Klimaat
Groot-Brittannië ondervindt invloeden van de warme Golfstroom uit de Atlantische Oceaan en heeft een mild zeeklimaat met relatief warme winters en koele zomers. De wind waait bijna altijd uit het zuidwesten en brengt veel mist en regen mee. Vooral in de westelijke berggebieden valt veel regen. In grote delen van het land is het maar liefst driehonderd dagen per jaar bewolkt of regenachtig. Aan de zuidkust, vooral in de countries van Devon en Cornwall, schijnt vaker de zon.

Temperatuur
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens en kunnen voor zover dat mogelijk is als een gemiddelde voor Engeland gezien worden. De grootste afwijkingen zijn: meer regen in het noordwesten en zuidwesten; droger in het oosten. Minder zonuren in het noordwesten en meer in het zuiden en oosten. Lokaal kunnen temperatuurafwijkingen voorkomen, vooral onder invloed van hoogteverschillen. De zeewatertemperatuur is een gemiddelde voor Het Kanaal. Langs de andere kusten kan het zeewater wat koeler zijn.
 

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum
temperatuur (°C)

gemiddeld aantal uren zon
per dag

gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand

gemiddeld aantal
mmneerslag
per maand

gemiddelde
zee
temperatuur (°C)

januari

7

2

2

20

6

februari

6

1

2

14

5

maart

10

3

3

17

6

april

13

5

5

15

8

mei

17

8

6

14

10

juni

20

10

7

13

14

juli

22

13

6

11

17

augustus

22

12

6

12

18

september

19

10

5

14

16

oktober

15

8

3

16

14

november

10

4

2

20

10

december

7

3

1

19

8

 • = 0-5 mm 
 • = 6-30 mm 
 • = 31-60 mm
 • = 61-100 mm 
 • = 101-200 mm 
 • = meer dan 200 mm

De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens en kunnen voor zover dat mogelijk is als een gemiddelde voor Schotland gezien worden.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum
temperatuur (°C)

gemiddeld aantal uren zon
per dag

gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand

gemiddeld aantal
mmneerslag
per maand

gemiddelde
zee
temperatuur (°C)

januari

3

-3

1

23

8

februari

5

-3

1

18

7

maart

7

-1

2

21

7

april

10

2

4

19

8

mei

14

5

6

17

10

juni

17

7

6

16

12

juli

18

9

5

17

13

augustus

17

10

5

19

14

september

14

7

4

22

14

oktober

10

4

2

23

12

november

6

0

1

22

10

december

4

-1

1

21

9

 • = 0-5 mm 
 • = 6-30 mm
 • = 31-60 mm 
 • = 61-100 mm
 • = 101-200 mm
 • = meer dan 200 mm

 De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens en kunnen voor zover dat mogelijk is als een gemiddelde voor Wales gezien worden.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum
temperatuur (°C)

gemiddeld aantal uren zon
per dag

gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand

gemiddeld aantal
mmneerslag
per maand

gemiddelde
zee
temperatuur (°C)

januari

8

2

2

19

10

februari

7

2

2

15

9

maart

9

3

4

17

9

april

11

4

5

14

10

mei

15

7

6

13

11

juni

19

10

7

13

13

juli

20

12

6

12

15

augustus

20

12

6

14

16

september

18

10

5

14

16

oktober

14

8

3

17

15

november

10

5

2

18

13

december

8

3

2

20

11

 • = 0-5 mm
 • = 6-30 mm
 • = 31-60 mm
 • = 61-100 mm
 • = 101-200 mm
 • = meer dan 200 mm

 De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens en kunnen voor zover dat mogelijk is als een gemiddelde voor Noord Ierland gezien worden.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum
temperatuur (°C)

gemiddeld aantal uren zon
per dag

gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand

gemiddeld aantal
mmneerslag
per maand

gemiddelde
zee
temperatuur (°C)

januari

6

1

2

20

8

februari

7

1

2

16

7

maart

9

2

3

20

7

april

11

4

5

16

8

mei

14

7

6

17

10

juni

17

9

6

15

12

juli

18

11

5

15

14

augustus

19

11

5

18

15

september

16

9

4

18

14

oktober

13

7

3

21

13

november

9

4

2

20

12

december

7

2

1

22

10

 • = 0-5 mm
 • = 6-30 mm
 • = 31-60 mm
 • = 61-100 mm
 • = 101-200 mm
 • = meer dan 200 mm

Bevolking en cultuur
Er wonen ruim 58,5 miljoen mensen in Groot-Brittannië. Viervijfde van hen woont in Engeland, waar de bevolkingsdichtheid één van de hoogste ter wereld is. De grootste steden zijn Londen (zeven miljoen inwoners), Birmingham (één miljoen), Leeds, Glasgow en Sheffield.

De bevolking vormt een interessante mix van mensen van uiteenlopende afkomst. In Londen bijvoorbeeld zijn vertegenwoordigers van elk continent in de wereld te vinden en wel tweehonderd nationaliteiten. Na de Tweede Wereldoorlog migreerden veel Chinezen, Indiërs, Pakistani en inwoners van de Caribische eilanden naar Groot-Brittannië. Later kwamen daar veel Afrikanen en afgevaardigden van andere oud kolonies bij. Er wonen ook veel Ierse immigranten, maar niemand weet precies hoeveel; kinderen van Ierse ouders krijgen automatisch de Britse nationaliteit.

De meeste Britten zijn Anglicaans protestants (Church of England) en er zijn groepen roomskatholieken, methodisten, baptisten en andere christelijke stromingen. Daarnaast heeft Groot-Brittannië percentages moslims, hindoeïsten en boeddhisten onder haar hoede en één van de grootste joodse gemeenschappen van West-Europa.

Britse literatuur, (pop)muziek, theater en televisieprogramma's zijn bekend over de hele wereld, maar wellicht is de Engelse taal wel het meest invloedrijke export-product van het Verenigd Koninkrijk.

Staat en economie
Groot-Brittannië is een koninkrijk met een parlementaire democratie. De bevolking kiest rechtstreeks de leden van het Lagerhuis of House of Commons , de wetgevende macht. De parlementsleden kiezen de eerste minister, die op zijn beurt de kabinetsministers benoemt. De premier is lid van de grootste partij en voorzitter van het kabinet.

Het merkwaardige Britse House of Lords bestaat uit hooggeplaatste geestelijken en (erfgenamen van) vooraanstaande burgers. Zij houden zich vooral bezig met discussies en ceremonies en hebben vrijwel geen macht. Velen beschouwen dit instituut als niet van deze tijd. Het staatshoofd, koningin Elisabeth, heeft vooral een ceremoniële functie. Het gehele Britse koningshuis met al z'n familiedrama's blijft de Britten fascineren en vormt ook een belangrijke toeristentrekker.

Eten en drinken
Een traditioneel English breakfast bestaat uit thee, toast, gebakken eieren, bacon, gegrilde tomaat, baked beans (witte bonen in tomatensaus) en worstjes. Daarbij kunt u ook nog kiezen voor black pudding (een soort balkenbrij), hashbrowns (rösti) en kippers (gerookte haring, warm geserveerd). In de meeste hotels en cafés in Londen zijn ook wel zaken als yoghurt en cornflakes te krijgen. Tot de bekende Britse specialiteiten behoren verder: rosbief met Yorkshire pudding, shepherd's pie (lamsgehakt en aardappelpuree) en scones; gebakjes die rond theetijd geserveerd worden met room en jam. Andere favorieten zijn kippers en kidney pie (pastei met niertjes). Maar ook in het land van de bolhoed staat de tijd niet stil: pizza- en hamburgerrestaurants verdringen geleidelijk de typisch Engelse fish & chipstentjes. Engelse thee, Engels bier en Schotse whisky blijven echter wereldberoemd.

Reisdocumenten
Geldig paspoort/ identiteitskaart.

Openingstijden
De openingstijden in Londen zijn vergelijkbaar met die in grote steden in Nederland. Banken sluiten vaak wat eerder, maar u kunt overal pinnen. Veel winkels zijn ook op zondag open.

Betaalmiddelen
Travellers cheques en alle gangbare creditcards. U kunt geld opnemen bij geldautomaten als u een Euro-/wereldpas met pincode heeft. Overal in het buitenland waar u het Maestro of Cirrus logo ziet, kunt u met uw Europas/WereldPas betalen. Vraag bij twijfel aan uw bank of u in het land van bestemming geld kunt opnemen met uw pinpas.

Valuta onderweg
Engelse Ponden

Munteenheid
Voor € 1 ontvangt u ca. £ 0,75 (koers januari 2015).

Netspanning
240V. Nederlandse apparaten verdragen dit over het algemeen goed, maar u heeft wel een adapter nodig (o.a. bij ANWB te koop).

Tijdzone
GMT, ten opzichte van Nederland min 1 uur.

Alarmnummers
112 of 999 (ambulance, brandweer, politie)

Bellen naar Nederland
00 31+ netnummer zonder eerste nul.
Collect call: 0800 89 0031

Recensies

  • Vervoer
   9
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   9
  • Excursies
   9
  • Prijs-/kwaliteit
   8
  • Algemene indruk
   9

  31 december 2011 - 00:00

  T Hiemstra

  Geweldige reis, alles perfect georganiseerd, de gids en chauffeur hebben prima uitleg gegeven. Het was ook heel prettig dat je zelf de keuze kan maken of je met het gezelschap mee gaat of alleen op stap gaat.

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *