bezoek Maastrichtkerstmarkt Triermuziekavond

Kerstsfeer in Maastricht, Trier en Luik

Een mooie kerstreis waarbij we genieten van het warme welkom van onze zuiderburen. Naast het gezellige Vrijthof in Maastricht nemen we een kijkje in Trier en bezoeken we de kerstmarkt in Luik. Daarbij verblijven we in het Groothertogdom Luxemburg. Een gevarieerde bestemming met schilderachtige stadjes en dor¬pen met hun prachtige kerstversieringen.

Dagprogramma

Dag 1: Maastricht-Vianden
Vanaf de opstapplaatsen rijden we zuidwaarts. Voordat we naar Vianden rijden nemen we een kijkje in Maastricht waar het Vrijthof is omgetoverd tot Magisch Maastricht. Het plein biedt een warme wintersfeer, mooie kerstcadeautjes, heerlijke Glühwein, typisch eten en vooral veel gezelligheid! Na hiervan te hebben genoten reizen we verder naar ons hotel in het Luxemburgse stadje Vianden.
Dag 2: Trier
Langs de Moezel rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. De schilderachtige kerstmarkt, midden op een middeleeuws marktplein heeft een romantische en nostalgische sfeer. 95 Versierde marktkramen bieden een ruime keuze aan kerstartikelen, houten speelgoed, kaarsen, handgeblazen en gegraveerd glaswerk, cadeautjes en nog veel meer. Uiteraard zijn er ook typische gerechten uit de omgeving van de Moezel te vinden. Ook zijn de verschillende winkelstraten rond de markt prachtig verlicht. De Romaanse gebouwen zoals de Porta Nigra maken het geheel tot iets bijzonders. Eenmaal terug in het hotel wordt er in de avond een gezellige avond georganiseerd met live-muziek.
Dag 3: Luik
We verlaten Luxemburg en rijden naar het centrum van Luik waar op de Place du Marché de grootste kerstmarkt van de stad te vinden is. Ongeveer 200 chalets worden hier gedecoreerd met de mooiste snufjes, leuke kerstversieringen en uiteraard kunt u er prima een hapje eten. Na dit bezoek keren we terug naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodaties

Grand Hotel de Vianden

Dit hotel bevindt zich in het zogenaamd lage deel van Vianden, in de voorstad op loop afstand van het centrum en de rivier de Our.

Faciliteiten

restaurant met terras en uitzicht op kasteel Oranienburg, bar, lift, sauna, whirlpool en solarium, bowlingbaan.

Kamer

deze is voorzien van douche/bad, toilet en televisie.

Verzorging

's morgens geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds van een goed verzorgd 3-gangendiner.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
2 x ontbijtbuffet
2 x diner
kamer met douche en toilet
genoemde excursies.

Exclusief

entreegelden
lunches.