halfpension
bezoek Kopenhagen
Dalstra Topper 2018

Minicruise Kopenhagen

Een afwisselende reis langs meerdere Hanzesteden. We bezoeken de historische binnenstad van Lübeck, Kopenhagen en Lüneburg. Overnachten doen we aan boord van de luxe ferry’s van TT-Line die ons naar en van Zweden brengen.

Dagprogramma

Dag 1: Lübeck
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Bremen en Hamburg naar Lübeck. Dit is de eerste Hanzestad die we bezoeken en ook direct één van de mooiste. De historische binnenstad ademt nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen uit. U heeft hier de tijd om de prachtige stad te bekijken. In het begin van de avond rijden we richting Travemünde voor de nachtboot naar Trelleborg. Aan boord genieten we van een dinerbuffet.
Dag 2: Kopenhagen
In de ochtend komen we aan in de Zweedse stad Trelleborg. Na het ontbijt gaan we van boord en rijden via Malmö naar Kopenhagen. Een Nederlandssprekende gids neemt ons mee langs de Kleine Zeemeermin, Domhuset, de koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rosenborgslot. Na van vrije tijd te hebben genoten, keren we aan het eind van de dag terug naar Trelleborg om in te schepen voor de nachtboot naar Travemünde. Aan boord staat een dinerbuffet op ons te wachten.
Dag 3: Lüneberg
Terwijl het schip richting de Duitse kust vaart, genieten wij aan boord van het ontbijt. Na ontscheping rijden we via een mooie route naar Hanzestad Lüneburg. Onze gids laat deze mooie stad zien die in WOII gespaard bleef. Hierdoor biedt het onder andere een prachtig middeleeuws centrum. Het kon tot de Hanzesteden toetreden door de winning en verkoop van ‘wit goud’, namelijk zout. Aansluitend wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Op het traject Travemünde – Trelleborg v.v. varen de ferry’s Peter Pan en Nils Holgersson. Beide schepen zijn van ferrymaatschappij TT-Line.

Faciliteiten

receptie met geldwisselkantoor, restaurant, panoramabar, wellness en sauna, cinema, winkel. Wifi, u ontvangt 20 MB gratis.

Hut

u verblijft in binnenhutten met benedenbedden. De hut is voorzien van douche en toilet. Desgewenst boekt u een buitenhut.

Verzorging

ontbijtbuffet en in de avond kunt u genieten van het Captain’s Dinner buffet. Hierbij zijn 3 drankjes (bier, wijn, fris, koffie/thee) inbegrepen.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class tourincar
overtocht Travemünde – Trelleborg heen en terug
2 persoonsbinnenhut met douche/toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids Kopenhagen
Duitstalige gids in Lüneburg
2 x ontbijtbuffet
2 x dinerbuffet inclusief drinken

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route B (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, bushalte Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, bushalte station Europapark
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, NS station
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Franeker, Tulip Inn de Valk
Harlingen, NS Station
Bolsward, busstation Arriva
Sneek, NS Station
Joure, Jumbo G. Knolweg
Emmen, NS Station, stationsplein
Stadskanaal, busstation
Veendam, treinstation Parallelweg
Dokkum, busstation
Damwoude, bushalte winkelcentrum
Veenwouden, Treinstation
Beoordelingen
Ingrid
fantastische reis, je ziet heel veel in heel kort tijd. wel heel intensief. informatie en attentie chauffeur viel wat tegen.
Fedde vonk
Ik heb deze reis samen gemaakt met drie collega''s. We hebben genoten! De chauffeur Jan, bleef zijn gasten entertainen! Dinerbuffet was geweldig, ruime keuze aan vlees, kip en vis! Leuke reis!
Fam. De Vries
Heel leuke Cruise. Goed georganiseerd en uitstekende gid/bestuurder.
Hilda de Haan-De Jong
Afgelopen weekeinde was ik met Dalstra reizende naar Kopenhagen (14 - 16 sept.). Wat een fantastische reis was dit. De chauffeur Wiebe en echtgenote Ankie zijn hele lieve en behulpzame mensen en heel ervaren en wilden het ons graag naar de zin maken en dit is ze gelukt! De steden die we onderweg aandeden waren geweldig en passen heel mooi in het programma. Het eten aan boord was fantastisch, echt verrukkelijk! De route van Zweden langs de kust naar Kopenhagen is geweldig en Kopenhagen is een schitterende stad. De Belgische gids die ons drie uur lang vergezelde in Kopenhagen was ook geweldig. Ik dank jullie hartelijk voor deze prachtige reis en geen enkele negatieve ervaring alleen maar super enthousiast!