professionele schaatsclinics ook leuk voor niet-schaatsers afsluiting met Alternatieve Elfstedentocht

Alternatieve Elfstedentocht met Jolanda en Foske Tamar

Beste schaatsliefhebbers,

Wilt u met ons de Alternatieve Elfstedentocht beleven en samen toewerken naar uw ultieme schaatsdoel? Ga dan met ons mee naar de Weissensee!

Wij zijn Jolanda Langeland en Foske Tamar van der Wal. Wij hebben jaren op het hoogste niveau marathons geschaatst. Wij brengen graag onze ervaringen en kennis op een enthousiaste en motiverende manier over op iedereen die beter wil schaatsen of het maximale uit zichzelf wil halen.

Om uw doel te kunnen bereiken weten wij uit ervaring dat een goede voorbereiding erg belangrijk is. Als onderdeel van de reis verzorgen wij twee schaatsclinics op de Weissensee voorafgaand aan de Alternatieve Elfstedentocht. Hierbij krijgt u tips over het schaatsen op natuurijs en proberen wij u zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de ultieme schaatsuitdaging! Natuurlijk komen we u ook aanmoedigen, zodat u juichend de finish passeert.

Mocht u ter voorbereiding op de reis en het schaatsen van de Alternatieve Elfstedentocht (200km) of de Weissensee Prestatietocht (100km) meerdere schaatslessen willen volgen? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden! schaatsclinicgroningen@gmail.com

Jolanda Langeland en Foske Tamar van der Wal

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Zeer vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf de verschillende instapplaatsen richting de Weissensee. Een dagreis via Nederland, Duitsland naar Karinthië in het zuiden van Oostenrijk. Na gelegenheid voor diner onderweg worden we later in de avond verwelkomd door de eigenaren van Hotel Kolbitsch, de familie Winkler.
Dag 2: ijsgewenning met clinic
In de ochtend verzorgen Foske Tamar & Jolanda een schaatsclinic van circa 2 uur. Hierin komen alle ins en outs van het schaatsen op natuurijs aan de orde en wordt er uiteraard een ronde gereden. Iedereen is daarna vrij om het ijs op te gaan of buiten te genieten van het ijs. Na het diner verzorgt Schaatssport Willy Langeland een workshop schaatsonderhoud. Hij gaat u alles vertellen over het slijpen, de ronding en wat u zelf kunt doen om u zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de tocht van vrijdag.
Dag 3: voorbereiding Alternatieve Elfstedentocht met clinic
Vandaag gaan we wederom het ijs op met Foske Tamar & Jolanda. Ze bereiden u voor op de tocht van morgen en geven u de laatste tips om uw doel te bereiken. Daarnaast nemen de dames u ’s middags mee naar de rijdersbijeenkomst in de grote tent. Er volgt een briefing over de tocht die u de volgende dag gaat rijden en daarnaast kunnen de deelnemers hun inschrijfnummer ophalen.
Dag 4: tocht der tochten
Vandaag is de dag waar we met z’n allen naar uit hebben gekeken! De deelnemers aan de Alternatieve Elfstedentocht (200km) of de Weissensee Prestatietocht (100km) vertrekken na een vroeg ontbijt richting het ijs. Iedere deelnemer met een eigen doel die ze willen bereiken of een persoonlijk record die ze willen gaan verbreken. Na het diner kunt u uw prestatie vieren in de grote tent aan het meer tijdens het traditionele ‘Blarenbal’. Let op: inschrijving voor de Alternatieve Elfstedentocht of de Prestatietocht is niet inbegrepen. Dit kunt u doen op de website van www.weissensee.nl. Tijdens de tocht is er voldoende verzorging onderweg en na afloop ontvangt u een unieke herinnering.
Dag 5: ontspanning
Na het geweld van gisteren nemen we vandaag de tijd om bij te komen en te kijken bij de wedstrijd van de dames en heren die de Alternatieve Elfstedentocht voor marathonschaatsers rijden. Daarnaast is het tijd om uw tassen te pakken, want we vertrekken na het diner voor de nachtelijke terugreis naar Nederland.
N.B.
in het uitzonderlijke geval er niet op de Weissensee geschaatst kan worden stellen wij een alternatief programma voor u samen.

Accommodaties

Ferienhof Obergasser & Bergblick

Besneeuwde bergen, met sneeuw bedekte bossen en het bevroren meer. Ontspan in ons pension in appartementen en vakantiehuizen direct aan de Weissensee, familie- en tweepersoonskamers met balkon aan het meer, flatscreen-tv en gratis W-Lan . Gezellige avonden in de serre of bij de open haard met een goed glas wijn, bier van de tap of zelfgemaakte cognac.

Alternatief hotel

De groep verblijft gedurende deze reis in hotel Kolblitz, op 3 kilometer afstand van hotel Obergasser & Berblick. Het ontbijt vindt plaats in hotel Obergasser & Bergblick en het avondeten in hotel Kolblitz, gezamenlijk met de groep

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in royal class touringcar
halfpension (m.u.v. diner dag 1)
genoemd dagprogramma
schaatsclinics
workhop schaatsonderhoud
begeleiding door Jolanda en Foske Tamar
kamer met douche/toilet
diner laatste dag.

Exclusief

lunches
diner op dag 1
inschrijving Alternatieve Elfstedentocht/Prestatietocht.
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering
Elfsteden clausule*.

*= een clausule die u als toevoeging bij de annuleringsverzekering kunt afsluiten. In het geval er een Elfstedentocht juist in die periode wordt georganiseerd is het voor de verzekering een geldig argument om de reis te annuleren.

Opstapschema

Route Winter A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Heerde, Eperweg 55, Parkeerterrein de Keet van Heerde
Apeldoorn-Zuid, Shell Station lange Amerikaweg 66
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant