Slovenië, groen en bergen

Slovenië, groen en bergen

, 10 dagen

Een prachtige reis naar Slovenie, het land aan de zonnige kant van de Alpen.
Afdrukken
Momenteel niet beschikbaar

Slovenië, groen en bergen

De Julische Alpen, met name het bovendal van de rivier de Sava, vormen een uitnodiging voor natuurliefhebbers. De schitterende natuur met uitgebreide panorama’s en een rijkdom aan cultureel en natuurlijk erfgoed bieden ontelbare mogelijkheden voor de mooiste uitstapjes.

Kranjska Gora
Ontstaan uit een oude nederzetting van herders in de 14de eeuw heeft het dorp zich door de jaren heen ontwikkeld tot een werelds Alpendorp. ’s Winters is het een prachtig skidorp terwijl u er in de zomer heerlijke wandelingen kunt maken. Bijvoorbeeld naar het Jasna-meer dat met helderblauw water een geweldig uitzicht biedt.

Slovenië, groen en bergen

Kranjska Gora
Ontstaan uit een oude nederzetting van herders in de 14de eeuw heeft het dorp zich door de jaren heen ontwikkeld tot een werelds Alpendorp. ’s Winters is het een prachtig skidorp terwijl u er in de zomer heerlijke wandelingen kunt maken. Bijvoorbeeld naar het Jasna-meer dat met helderblauw water een geweldig uitzicht biedt.

Hotel Spik
Ligging: rustig gelegen op 4 kilometer buiten het dorp Kranjska Gora.
Faciliteiten: receptie, lounge, restaurant, bar, (zonne)terras, tuin, lift. U kunt gratis gebruik maken van het zwembad en de fitnessruimte. Voor gebruik van het welnesscentrum met Hamam, solarium en sauna wordt een toeslag berekend. WiFi is gratis beschikbaar in openbare ruimtes.
Kamer: alle kamers zijn voorzien van telefoon, televisie en een badkamer met douche en toilet.
Verzorging: zowel het ontbijt als het diner staat in de vorm van een buffet voor u klaar.

NB: het hotel verzorgd twee muziekavonden. Daarnaast wordt u op de dag van aankomst een welkomstdrankje aangeboden.

Slovenië, groen en bergen

Dag 1: heenreis
De route van vandaag leidt ons naar het zuiden van Duitsland waar diner en overnachting zijn gereserveerd.

Dag 2: Karinthië – Kranjska Gora
Door het mooie Alpenlandschap bereiken we Karinthië. Gelegen aan de zonnige kant van de Alpen heeft dit deel van Oostenrijk heel wat te bieden. Wij nemen een kijkje bij een van de bekende meren van de provincie. Dan vervolgen we onze reis naar de Sloveense Alpen. In de namiddag arriveren we bij ons hotel in Kranjska Gora.

Dag 3: middagtocht Planica
Vandaag een dag om de omgeving te verkennen. In de middag rijden we naar het nabijgelegen Planica. Hier wordt ieder jaar gestreden om de wereldbeker schansspringen. De Alpen-vallei is ook bekend om het skivliegen, de extreme vorm van schansspringen. Menig wintersportdorp is jaloers op de mogelijkheden die hier worden aangeboden.

Dag 4: Lubljana – Vintgarkloof
We gaan op weg naar de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Een pittoreske en toch zeer levendige en boeiende stad met een interessante geschiedenis. Bezienswaardig zijn onder andere het Franciscanenklooster met bijbehorende kerk, de Drievoudige Brug over de Ljublijanica, de burcht en de Sint Nikolaaskathedraal. Na een rondleiding en vrije tijd reizen we in de middag verder naar de Vintgar-kloof (ca. € 3 p.p.). De Radovna-rivier stroomt door de kloof en baant zich een weg door een geweldig landschap van steile rotswanden en dichtbeboste heuvels. Het pad door de kloof leidt ons over een systeem van bruggen en hangende paden. Onderweg zien we de watervallen, poelen en stroomversnellingen die de rivier heeft gecreëerd. Stevig schoeisel aanbevolen.

Dag 5: Vršic – Soca vallei
Vandaag staat er een spectaculaire tocht over de Vršic-pas op het programma. Vlakbij onze standplaats vinden we de Russische kapel, opgericht ter nagedachtenis aan de dood van honderden Russische krijgsgevangenen uit de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de aanleg van de pas, kwam een groot aantal mensen om het leven. Met maar liefst 50 haarspeldbochten, leidt de pas ons, door de Soca vallei, naar Bovec. Onderweg maken we een aantal fotostops. Na vrije tijd in Bovec volgt het volgende hoogtepunt. We rijden een prachtige route over de Predilpas en vervolgens door Italië terug naar ons hotel.

Dag 6: Bled – Bohinj
Als we in Bled aankomen, zien we daar ineens een prachtig bergmeer met daarin, heel uniek, een eiland. Dit beeld zien we vaak terugkomen op de ansichtkaarten van de omgeving. We maken een bijzondere boottocht naar het eiland. Hier kunt u een kopje koffie drinken daarnaast is het kerkje op het eiland een bezoek waard (boottocht eiland ca. € 15 p.p.). Vanmiddag zien we de natuurlijke omgeving van Bohinj. Het gelijknamige meer heeft zulk helder water, dat u de vissen ziet zwemmen. Helemaal voorbij het meer vinden we de Savica waterval (ca. € 2,50 p.p.), de bron van de Sava rivier. Daarnaast kunt u met de kabelbaan (retour ca. € 14 p.p.) naar het Vogel Skiresort op 1500 m hoogte. Geniet hier van geweldige uitzichten of maak een heerlijke wandeling. Stevig schoeisel aanbevolen in deze prachtige omgeving.

Dag 7: Brezje – Radovljica
We gaan op weg naar Brezje. Hier vinden we de Basilica Maria – Help. Dit is het nationale Maria-Heiligdom in Slovenië. Duizenden pelgrims komen hier naar toe en berichten over buitengewone ervaringen, die hen na aanbidding van Maria Help in Brezje overkomen is. Daarnaast is de basiliek heilig verklaard door de paus. Vervolgens reizen we verder naar het middeleeuwse plaatsje Radovljica. Het oorspronkelijk middeleeuwse centrum wordt omringd door een slotgracht en doet denken aan een openluchtmuseum met veel renaissance en barokke schatten.

Dag 8: drielandentocht
Vandaag staan de landen Italië, Oostenrijk en Slovenië op het programma. In Italië brengen we een bezoekje aan Tarvisio. In de drukke winkelstraat bevindt zich de overdekte markthal met talrijke kraampjes waarin verschillende artikelen worden aangeboden. Wanneer u uw inkopen heeft gedaan, rijden we verder naar Oostenrijk. Hier brengen we een bezoek aan Villach. De stad heeft schitterende bouwwerken uit vorige eeuwen. De St. Jakob Kirche heeft de grootste kerktoren van Karinthië en beschikt over mooie fresco’s en beelden. De middeleeuwse Hauptplatz is de perfecte plek om een terrasje te ‘pakken’. Ten zuiden van Villach ligt de oude Würzenpass. Over deze bijzondere pas rijden we terug naar ons hotel.

Dag 9: Hohe Tauern – Zuid Duitsland
Via een andere route dan op de heenreis rijden we door het indrukwekkende Hoge Tauerngebergte via de Felbertauern noordwaarts. De overnachting is gereserveerd in het zuiden van Duitsland.

Dag 10: terugreis
Over de Duitse snelwegen reizen we terug naar Nederland waar een afscheidsdiner op ons staat te wachten. Aansluitend wordt ieder naar z’n opstapplaats teruggebracht.

20/06/2017 aangepast: Waterval van Savica uit het programma gehaald. De ca. 500 treden om bij de watervallen te komen zijn te intensief. Deze tijd is beter te besteden in het Vogel Natuurgebied.

Prijzen

 

 BS1005

 Hotel Alpina    
 Aantal dagen  10    
 Halfpension  prijs p.p.  Beschikbaar/
 Reserveren
 Bijzonderheden
 16 juni 2017  € 699,-   Vertrekgarantie
 29 juli 2017  € 699,-   Vertrekgarantie
       
 Toeslagen p.p.      
 1-pers.kamer  € 150,-    
 superior kamer  € 40,-    

Inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • halfpension (v.a. het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag)
 • kamer met douche en toilet
 • genoemde excursies
 • Dalstra Extra’s.

Exclusief:

 • lunches
 • excursies en entreegelden.
 • € 13 administratiekosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking

Opstapschema: A + C
dalstra.nl/opstapschema

Landinformatie

Recensies

  • Vervoer
   9
  • Accommodatie
   9
  • Verzorging
   9
  • Excursies
   8
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   9

  11 juli 2017 - 13:03

  K. Grasdijk

  16 juni vertrokken naar Slovenie. Een schitterende reis naar een prachtig land. Schoon, prachtige natuur en een prima hotel. Elke dag mooie excursies. Complimenten aan chauffeur/reisleider Jim.
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   10
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   10
  • Algemene indruk
   10

  26 juni 2017 - 08:06

  H. Dijkstra

  Een reis om nooit te vergeten. We hebben genoten van elke dag. Slovenië is een schitterend land. Prachtige natuur, groen, zeer hoge bergen. Schoon. Kortom: aanrader.

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *