comfort class touringcar diverse excursies gids Ljubljana

Slovenië nodigt u uit

In het hart van Europa ligt Slovenië: een bijzonder en groen land met prachtige vergezichten, vele natuurlijke en culturele bezienswaardigheden, pittoreske steden, een divers landschap. Ontdek de schitterende natuur met uitgebreide panorama’s en een rijkdom aan cultureel en natuurlijk erfgoed bieden die vele mogelijkheden bieden voor het maken van de mooiste uitstapjes.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Uit het noorden van het land rijden we zuidwaarts naar Duitsland. Over de Duitse snelwegen gaan we vervolgens naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Velburg.
Dag 2: Admont – Maribor
De tocht van vandaag leidt ons via Passau naar Admont gelegen in Steiermarken. Het benedictijner klooster heeft de grootste kloosterbibliotheek ter wereld en geniet van grote bekendheid om de barokke architectuur en kunstbezit (ca. € 11 p.p.). We rijden verder via Graz naar ons hotel in Maribor. Hier verblijven we 3 nachten.
Dag 3: Maribor – Ptuj
Maribor hoorde tot 1918 bij Oostenrijk, maar werd daarna bij Joegoslavië gevoegd. Sinds 1991 maakt deel uit van Slovenië. Het heeft een erg interessant centrum, met typisch Oostenrijkse gebouwen, die vrijwel allemaal goed gerestaureerd zijn. Het is dan ook een leuke stad om in rond te lopen. Bezienswaardig zijn het kasteel dat een museum huisvest, de kathedraal, de middeleeuwse verdedigingstorens, de joodse toren, de oude stadshallen en de Maria zuil, het symbool van de stad, die herinnert aan de pestepidemie van 1680. Vervolgens ontdekken we Ptuj, de oudste stad van Slovenië, gelegen aan de Drava rivier vlakbij de Kroatische grens. Bezienswaardig in deze stad is het oude stadhuis, het kasteel, de pelgrimskerk Ptujska Gora en het voormalige Dominicaanse klooster.
Dag 4: Novo Mesto – Otocec
Na het ontbijtbuffet ontdekken we Novo Mesto, de hoofdstad van de historische regio Dolenjska. Na een aangename wandeling door het centrum kunnen we een boottocht op de rivier de Krka maken. We ronden ons bezoek af met een lunch en een proeverij van de plaatselijke Cvicek wijn. Kosten boottocht en lunch € 25 p.p. Bij boeking opgeven. De kosten van de wijnproeverij zijn € 10 p.p. Deze kunt u ter plaatse voldoen.
Dag 5: Ljubljana – Kranj
Via een mooie route via Trojana en langs de rivier de Sava rijden we naar de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Een pittoreske en toch zeer levendige en boeiende stad met een interessante geschiedenis. Bezienswaardig zijn onder andere het Franciscanenklooster met bijbehorende kerk, de Drievoudige Brug over de Ljublijanica, de burcht en de Sint Nikolaaskathedraal. Na een rondleiding en vrije tijd reizen we verder naar ons hotel in Kranj. Hier verblijven we 4 nachten.
Dag 6: Bled – Bohinj
Als we in Bled aankomen, zien we daar ineens een prachtig bergmeer met daarin, heel uniek, een eiland. Dit beeld zien we vaak terugkomen op de ansichtkaarten van de omgeving. Vanmiddag nemen we een kijkje in de natuurlijke omgeving van Bohinj. Het gelijknamige meer heeft zulk helder water, dat u de vissen ziet zwemmen. Daarnaast kunt u met de kabelbaan (retour ca. € 14 p.p.) naar het Vogel Skiresort op 1500 m hoogte. Geniet hier van geweldige uitzichten of maak een heerlijke wandeling. Stevig schoeisel aanbevolen.
Dag 7: Skofja Loka – Cerkno
We beginnen de dag met een bezoek Skofja Loka. Het fraaie, middeleeuwse stadje is klein en prima te voet te verkennen. In het oude centrum vinden we bijzondere huizen, kerken en het kasteel dat een rol heeft gespeeld in de Wereldoorlogen. We rijden verder naar Cerkno voor een bezoek aan het herdenkingsmonument voor de eerste wereldoorlog. Even buiten Cerkno, verscholen in dichte bossen vinden we het Partizanenhospitaal, een van de best bewaarde geheimen van het Joegoslavische verzet in de Tweede Wereldoorlog (ca. € 6 p.p.).
Dag 8: Idrija – Postojna
Deze ochtend zien we in het plaatsje Idria een van de grootste kwikmijnen (ca. € 12 p.p.) alsmede de productie van kant door de plaatselijke vrouwen. In de middag nemen we een kijkje in Postojna. Hier brengen we een bezoek aan de wereldberoemde grotten met hun duizenden stalagmieten en stalactieten (ca. € 26 p.p.)
Dag 9: Zuid-Duitsland
We verlaten Slovenië en rijden via Karinthië, de zonnige kant van de Alpen, en het prachtige Tauerngebergte naar het zuiden van Duitsland voor de overnachting in de omgeving van Enkering.
Dag 10: terugreis
Over de Duitse snelwegen keren we terug naar Nederland. Hier wordt u na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Piramida

rustig in het centrum van Maribor, de tweede stad van Slovenië.

Faciliteiten

lift, stijlvol restaurant, café, tuin, terras, sauna (tegen betaling), massage (tegen betaling). Gratis WiFi.

Kamer

televisie, minibar, koffie-/theezetfaciliteiten, kluisje. De badkamer is voorzien van douche, toilet en haardroger.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet en ’s avonds een driegangendiner.

Website

https://www.terme-maribor.si/en/hotels/mercure-maribor-city-center

Lees meer

Hotel Creina

Gelegen in het centrum van Kranj.

Faciliteiten

café, snackbar, bar, restaurant, lift. Gratis Wifi.

Kamer

televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet en driegangendiner.

Website

www.hotelcreina.si/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
gids in Ljubljana
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent
Groningen, Hoogkerk Transferium
Haren, Postillion Hotel
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Heerde, Transferium Horsthoek
Apeldoorn-Zuid, Shell Station
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant
Franeker, Tulip Inn de Valk
Harlingen, NS Station
Bolsward, busstation Arriva
Sneek, NS Station
Joure, Jumbo G. Knolweg
Veendam, treinstation Parallelweg
Stadskanaal, busstation
Emmen, NS Station, stationsplein
Dokkum, busstation
Damwoude, bushalte winkelcentrum
Veenwouden, Treinstation
Beoordelingen
H.Boers
Een mooi land .De grotten van Postojna was geweldig, maar het meest indrukwekkend was de tocht naar het Partizanenhospitaal.Al met al een prima reis, goed verzorgd met een prima chauffeur..
W. Boonstra
Wat een mooie reis was dit. We hebben echt van het land genoten en ook van de excursies. Jammer dat we nog zoveel bij moesten betalen wat niet in het boek vermeld stond. WE hadden een goede chauffeur. Zeker een aanrader.