entree Tattoo sectie 5 Scotsch Whisky Experience halfpension

Ieder jaar in augustus vindt op de binnenplaats van het indrukwekkende Edinburgh Castle de Royal Military Tattoo plaats. Tijdens dit wereldberoemde festival treden de beste militaire muziekkorpsen en kapellen voor u op. Doedelzakspelers worden begeleid door vaandelzwaaiers en dansers. En uiteraard, zoals het hoort op deze unieke locatie: iedereen in vol ornaat. Een verzorgde reis waarbij we niet alleen het festival bezoeken, maar ook meer van het mooie Schotland zien.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar IJmuiden voor de nachtboot naar Newcastle. Aan boord genieten we van het diner.
Dag 2: Gretna Green – Glasgow
Na het ontbijt en ontscheping rijden we langs de grens van Engeland naar Schotland. Het is een prachtige rit door het ruige Schotse landschap waarbij we de overblijfselen van de Muur van Hadrianus zien. Een ruim 171 kilometer lange muur gebouwd door de Romeinen om invallen vanuit het noorden te voorkomen. Vervolgens rijden we naar Gretna Green. Een populaire trouwlocatie voor mensen uit de hele wereld. Onderweg naar ons hotel rijden we door Glasgow. De grootste stad van Schotland is volgens velen, na Londen, de beste winkelbestemming van het Verenigd Koninkrijk. De Golden Z, wordt het autovrije winkelgebied genoemd rondom Buchanan Street, Argyle Street, en Sauchiehall Street. Vervolgens gaan wij naar ons hotel in Stirling. Hier wordt in de avond het diner geserveerd.
Dag 3: Edinburgh - Tattoo
We vertrekken vandaag rond 10.30 uur naar Edinburgh, hoofdstad van Schotland. We maken een rondrit langs de talrijke bezienswaardigheden. Bovendien is er tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Wandelt u eens door de hoofdstraat ‘Royal Mile’ die van Edinburgh Castle naar het indrukwekkende paleis Palace of Holyroodhouse loopt. Lengte van de hoofdstraat: 1 mile. In de middag brengen we een bezoek aan de ‘Scotch Whisky Experience’. Hier volgen we het proces van het maken van een echte Scotch Malt. Nadat we whisky hebben geproefd is het tijd voor ons gezamenlijk diner. Dan volgt hetgeen waarvoor we gekomen zijn. We nemen plaats op de tribunes van Edinburgh Castle om volop te genieten van de spectaculaire Taptoe. Na middernacht aankomst in ons hotel. Tip: ingang van Tattoo is een stuk lopen met een klim. Lastig wanneer u slecht ter been bent.
Dag 4: Jedburgh – Newcastle
Na nog enige vrije tijd in Stirling nemen we afscheid van ons hotel en rijden naar het historische stadje Jedburgh. De oude straatjes, de ruïnes van het kasteel en de oude abdij brengen ons terug in de tijd. ‘Mary Queen of Scots’ had in Jedburgh haar residentie. In de namiddag arriveren we in Newcastle waar we inschepen voor de overtocht. Diner aan boord.
Dag 5: terugreis
Na een uitgebreid ‘scheepsontbijt’ rijden we naar het noorden en nemen we afscheid van elkaar op de verschillende uitstapplaatsen.

Accommodaties

Hotel the Golden Lion

Dit elegante hotel bestaat al meer dan 200 jaar en heeft zelfs leden van het koninklijk huis verwelkomd.

Faciliteiten

lounge, restaurant, bar, snackbar en lift. Gratis WiFi in openbare ruimtes.

Kamer

voorzien van telefoon, televisie, radio, koffie-/thee zetfaciliteiten, strijkijzer, badkamer met bad of douche, toilet, haardroger en toiletartikelen.

Verzorging

in de ochtend Full English Breakfast. Op dag 2 kunt u het diner gebruiken in de omgeving van het hotel. Op dag 3 wordt het diner in Edinburgh geserveerd.

Website

http://www.thegoldenlionstirling.com/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

vervoer in Comfort Class touringcar
2 x ontbijtbuffet aan boord
2 x dinerbuffet aan boord
retourovertocht per nachtboot
2 persoons-buitenhut met benedenbedden, douche/toilet
2 x overnachting in Stirling
ticket Taptoe, sectie 5
entrée Scotsch Whisky Experience
dag 2: diner in hotel
dag 3: diner in Edinburgh
genoemde excursies
Nederlands sprekende reisbegeleiding Dalstra Reizen.

Exclusief

lunches
calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
administratiekosten à € 15 per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A NDC (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, bushalte Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Ijmuiden