Vanaf Sauerland naar Rijn, langs de Ruhr

Vanaf Sauerland naar Rijn, langs de Ruhr

Duitsland, 6 dagen

Het Ruhrgebied is in de loop der jaren omgetoverd tot een groene oase met stuwmeren en rivieruiterwaarden.
Afdrukken

Vanaf € 499,-

Nu boeken

Vanaf Sauerland naar Rijn, langs de Ruhr

In het beboste middelgebergte van het Sauerland ontspringt bij Winterberg de Ruhr. Het gebied is uitermate geschikt om per fiets te verkennen. Vanaf hier fietsen we door wat ooit het grootste kolen- en staalindustrie gebied was, namelijk het Ruhrgebied. In de loop der jaren omgetoverd tot een groene oase met stuwmeren en rivieruiterwaarden. De meeste zware industrie is verdwenen en diverse fabrieken en bedrijven zijn nu industrieel erfgoed. Oude jaagpaden en spoorlijnen zijn veranderd in mooie fietspaden. Een groen paradijs voor de fietsliefhebber. De eerste dagen is er een klein aantal hellingen die goed te doen zijn.

Vanaf Sauerland naar Rijn, langs de Ruhr

Landhotel Dietzel
Ligging: eenvoudig familiehotel in de buitenwijk Herdringen dicht bij Arnsberg.
Faciliteiten: bar, groepsrestaurant, kegelbanen en gratis WiFi.
Kamer: eenvoudig ingericht met telefoon, televisie en badkamer voorzien van douche/bad en toilet.
Verzorging: ontbijtbuffet en in de avond een dinerbuffet.

Hotel Webers
Ligging: in de Ruhrtoren, een voormalig gebouw van de Gasunie, in een rustig deel in de stad Essen.
Faciliteiten: receptie, lounge, restaurant, lift en gratis WiFi.
Kamer: netjes ingericht en voorzien telefoon, televisie, airconditioning, kluisje. De badkamer beschikt over bad/douche, toilet en haardroger.
Verzorging: ontbijtbuffet. In de avond staat er een dinerbuffet voor u klaar.
Internet: www.webershotel.de

Vanaf Sauerland naar Rijn, langs de Ruhr

Dag 1: Ruhrquelle – Olsberg (ca. 21 km)
Via de diverse opstapplaatsen rijden we naar de omgeving van Winterberg waar de Ruhrquelle ligt. Vanaf hier fietsen we over gravel- en asfaltpaden langs kleine dorpjes naar Olsberg. Het is heerlijk fietsen alhoewel er onderweg een paar heuvels zijn die menigeen goed kan nemen. Met de touringcar rijden we naar ons hotel in Herdringen.

Dag 2: Wehrstapel – Neheim/Hüsten (ca. 45 km)
De route van vandaag begint in Wehrstapel en leidt ons naar Meschede. Verder fietsen we parallel aan de rivier de Ruhr die slingerend een weg heeft gevonden door het mooie groene landschap van het Sauerland. Ook onze standplaats Arnsberg loont de moeite om even te stoppen. In Hüsten staat de bus op ons te wachten om ons naar het hotel in Herdringen terug te brengen.

Dag 3: Herdringen – Westhofen (ca. 50 km)
Vanaf het hotel dalen we af naar de Ruhr om deze stroomafwaarts te volgen. Eerst fietsen we tussen wegen en de Ruhr en vervolgens over weggetjes door groene uiterwaarden langs de rivier. De route slingert verder door de weilanden en vaak langs de oever van de Ruhr tot aan het eindpunt in Westhofen. Met de bus rijden we naar ons hotel in Essen. Hier verblijven we de komende 3 nachten.

Dag 4: Bathey – Dahlhausen (ca. 46 km)
We starten vandaag aan de Hengsteysee en volgen het fietspad langs de oever naar Herdecke met z’n mooie vakwerkhuizen. Het volgende meer dat we volgen is de Harkortsee. De route loopt door het groen, ver weg van het drukke verkeer. Onderweg passeert u een stilgelegde steenfabriek en kolenmijn, nu cultureel erfgoed. Op ca. 2 km vanaf de route ligt de oude binnenstad van Hattingen, met prachtige vakwerkhuizen. We fietsen verder langs de prachtige Ruhr en bij Dahlhausen keren we met de bus terug naar het hotel.

Dag 5: Essen – Mülheim a.d. Ruhr (ca. 34 km)
Vanaf ons hotel fietsen we via de mooie Ruhrallee naar beneden tot aan de Ruhr. Over het fietspad komen we bij het stationnetje Essen-Hügel. Hier is de ingang naar de villa van de staalmagnaat Krupp. De villa, die in een prachtig park ligt is te bezichtigen (ca. 750 m entree ca. € 5 p.p.). We volgen het pad verder langs de oever en passeren een stuw en in Mintard de langste stalen (Krupp) Autobahnbrücke van Duitsland. De route eindigt in Mülheim a.d. Ruhr bij kasteel Broich. Per bus gaan we terug naar het hotel.

Dag 6: Mülheim a.d. Ruhr – Duisburg – terugreis (ca. 17 km)
De route start in Mülheim en al gauw zien we een voormalige watertoren, nu uitzichttoren en tevens een informatiecentrum over water. De Ruhr is ondertussen een breed stromende rivier geworden met daaraan Duisburg als grootste binnenscheepvaarthaven van Europa. Dit is ook waar onze tocht eindigt op de plek waar Ruhr en Rijn samenstromen. Met de bus keren we terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner wordt iedereen naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Prijzen

 AR3032      
 Aantal dagen 6    Beschikbaar/
 Reserveren
 Opmerkingen
 Halfpension  prijs per persoon    
 08 juli 2018  € 499,- BOEK HIER  Vertrekgarantie
nog 1 plaats beschikbaar
 20 augustus 2018  € 499,- BOEK HIER

 Vertrekgarantie

       
 Toeslagen per persoon      
 1-persoonskamer  € 75,-    

 Inclusief:

 • reis in comfort class touringcar
 • verzorging op basis van halfpension
 • kamers met douche en toilet
 • omschrijving fietstraject
 • fietskaart (per kamer)
 • vervoer fiets en bagage
 • afscheidsdiner.

Exclusief:

 • entreegelden
 • lunches
 • € 15 administratiekosten per boeking
 • € 2,50 calamiteitenfonds per boeking
 • reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema: A+C (alleen de hoofdlijnen).
dalstra.nl/opstappen

Classificatie: 1 fiets, dag 1 en 2: 1,5 fiets

Landinformatie

Duitsland

Voor meer informatie over Duitsland, klik hier

 

Recensies

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *