rijke geschiedenis Nederlandssprekende gids comfort class touringcar

Berlijn

Berlijn, de stad waar oud en nieuw samenkomen. Tijdens de reis staan we stil bij het vallen van de muur in 1989, 30 jaar geleden. Sindsdien heeft Berlijn een totale metamorfose ondergaan. Oude façades die de moeite waard zijn, mochten blijven staan en worden nu omhuld door futuristische gebouwen. Uiteraard is en zal men de geschiedenis van deze wereldstad niet snel vergeten. Belangrijke bezienswaardigheden herinneren aan deze tijden. Een reis met vrije tijd en de mogelijkheid om kennis te maken met bezienswaardigheden van Berlijn die je ‘gezien moet hebben’.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we via het Teutoburgerwald en Hannover naar Berlijn waar we in de namiddag aankomen. We maken een korte rondrit door de stad voor een eerste indruk en er is gelegenheid voor het diner. Vervolgens gaan we naar ons hotel.
Dag 2: rondrit Berlijn – uitzichttoren
Samen met een Nederlandssprekende gids maken we een rondrit door de stad. We zien onder andere het westelijke deel waaronder de Brandenburger Tor, de Reichstag en de Gedächtniskirche. Ook zien we het oostelijke deel met de Fernsehturm, het Pergamonmuseum en de kathedraal. Uiteraard maken we een stop bij de Bernauerstrasse met een stukje ‘Muur’ en is er tijd voor het Holocaust-monument en Checkpoint Charly. In de middag brengen we een bezoek aan het dakterras op de 37ste etage van het Park Inn hotel in Berlijn (ca. € 4 p.p.). Hier heeft u een geweldig uitzicht over het zuiden en westen van de stad. Bijzonder mooi. Vrije tijd keren we in de avond terug naar ons hotel.
Dag 3: vrij of Stasigevangenis en Tränenpalast
Deze ochtend reist u mee naar de herdenkingsplaats nabij Berlijn die u eens gezien moet hebben. Hohenschönhausen brengt ons even terug in de tijd en drukt ons met de neus op de feiten van het duistere verleden van Duitsland tijdens de Koude Oorlog. Voor alleen al het denken dat men het niet eens was met de denkwijze van de DDR was de minimale straf 10 jaar. Dat betekende een gevangenisstraf op een plek die niet menswaardig was. Ex-gedetineerden verzorgen een rondleiding. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Tränenpalast. Dit was tot 1989 voor reizigers naar het westen de controlepost naar de grensovergang op station Friedrichstrasse. Alle reizigers werden hier gecontroleerd op geldige reisdocumenten. Voor de meeste Oost-Berlijners bleef de grensovergang altijd gesloten. Omdat het gebouw, gemaakt van staal en glas, verbonden werd met verdriet, heimwee en afscheid werd de controlepost in de Berlijnse volksmond het ‘Tränenpalast’ (paleis van de tranen) genoemd. Met een gids bekijken we de interessante tentoonstelling over de geschiedenis van dit bijzondere pand. Deze excursie kunt u bij boeking opgeven, kosten € 17 p.p. inclusief vervoer en entreegelden. De rest van de middag heeft u vrije tijd in de stad. Gaat u deze ochtend liever niet mee? Dan brengen we u naar het centrum van de stad waar u te kust en te keur leuke winkels en restaurants kunt vinden.
Dag 4: Potsdam-terugreis
We verlaten ons hotel en rijden naar Potsdam dat bekendheid geniet vanwege het Holländisches Viertel (Hollandse wijk), herkenbaar aan de typische woningbouw. In Slot Cecilienhof werd in 1945 de bekende Conferentie van Potsdam gehouden. Het magnifiek gerestaureerde Potsdam is de trotse bezitter van vele schitterende bouwwerken zoals Slot Sanssouci, de Hollandse Wijk, de Orangerie en de Nauener Tor. Na dit bezoek rijden we via Hannover en Osnabrück terug naar Nederland waar u naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Lindenbergerhof

Hotel Lindenbergerhof ligt op een rustige plek in de buitenwijk Ahrensfelde bij Berlijn. Met de bus rijden we dagelijks naar het centrum van de stad.

Faciliteiten

receptie, restaurant, bar, terras

Kamer

telefoon, televisie. De badkamer is voorzien van douche en toilet.

Verzorging

ontbijtbuffet.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van logies/ontbijt
2-persoonskamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
rondrit Berlijn met Nederlandssprekende gids.

Exclusief

lunches en diners
entreegelden
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A + D Zomer (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, bushalte Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Franeker, Tulip Inn de Valk
Harlingen, NS Station
Bolsward, busstation Arriva
Sneek, NS Station
Joure, Jumbo G. Knolweg
Veendam, treinstation Parallelweg
Stadskanaal, busstation
Emmen, NS Station, stationsplein
Dokkum, busstation
Damwoude, bushalte winkelcentrum
Veenwouden, Treinstation
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Holten, AC Restaurant
Hengelo, NS station
De Lutte, Restaurant 't grote Zwaantje
Beoordelingen
Jan de Vries
Op 25 mei jl reed bus nummer 100 voor; een echte blikvanger, óók in Berlijn. Zit ook nog eens prima en dat kan ik niet van iedere (auto)stoel zeggen. Chauffeur Sjors rijdt met ervaring en vertelt veel leerzame zaken in-en om Berlijn. Laat véél van de stad zien. Prima (extra) excursies organiseerde hij, loopt vaak een stukje zelf mee met de groep. Idee: In plaats van tweemaal Kurfürstendamm op één dag, is het misschien leuk om de Brandenburger Tor - Rijksdag gebouw of vliegveld Tempelhof te kiezen voor een stop ? De Berlijnse gids, die Nederlands spreekt, is zeer goed. Wij hebben vier geslaagde dagen gehad met fraai weer en een goede sfeer ! Tot een volgende keer.
De Vries
Na een negatieve reiservaring in 2013 met een andere touroperator heb ik met Hemelvaart gekozen voor Dalstra naar Berlijn. Een ontzettend leuke groep en de reis was perfect geregeld. De buschauffeur bezat ontzettend veel kennis en we werden overal op geattendeerd. Een voldaan gevoel over Berlijn na 4 dagen. Dalstra zal ook weer na deze keer mijn keus blijven om te reizen.
spoelstra
We hebben een hele fijne reis naar Berlijn meegemaakt. De informatie van de drie gidsen was uitstekend te noemen en werd ook nog met veel humor gebracht ! Veel gezien het is dan ook een aanrader deze reis!
Fam. van der Meer
Indrukwekkende reis met buitengewoon najaarsweer. Berlijn is een prachtige stad, en dat wilde de chauffeur ons ook nadrukkelijk laten zien. Geweldig ook waren de gidsen welke allemaal prima Nederlands spraken. Bij thuiskomst hadden we al heimwee naar de grootste en mooiste stad van Duitsland. Zeer aan te bevelen, want met Dalstra Reizen zit je gegarandeerd goed!!
van Slageren
We hebben een hele fijne reis naar Berlijn meegemaakt. De informatie van de beide gidsen was uitstekend te noemen en werd ook nog met veel humor begracht! Een aanrader deze reis!
Corrie & Trienke
Wat een schitterende reis! Heel veel gehoord en gezien. Van begin tot eind prima geregeld! Hulde aan de chauffeur die ons ontzettend veel heeft verteld en laten zien. Ook de gidsen..prima!! Echt een aanrader voor iedereen die deze geweldige stad eens wil bezoeken. Dalstra...bedankt voor deze prachtige reis!
janwiebe horenga
een mooie reisje.veel gezien en gehoord en een goede chauffeur en een prima hotel en nederlandstalige gidsen.en ook een gezellige groep.zeker een aanrader.
Douwe en Antje
Een Geweldig mooie reis veel gezien en gehoord door de goede gidsen. Deze reis is voor een ieder aan te bevelen. Alles was keurig geregeld ook hulde voor de chauffeur.
A.Laagland
Een super reisje, heel veel gehoord en gezien echt fantastisch.Goede chauffeur en ned.talige gidsen. Eten enz. lekker en zeer goed geregeld Ook een gezellige groep, kortom voor herhaling vatbaar om te reizen met Dalstra.