U bevindt zich hier: Home/Over ons

Over ons

Dalstra Reizen

Een touringcarbedrijf en veel meer
Op reis door binnen- en/of buitenland? Eén dag of meerdere dagen? Met de bus, boot of vliegtuig? Wij doen het allemaal voor u, omdat wij het u gunnen.

Groepsreizen op maat

Wilt u een eigen reis samenstellen (één dag of meerdere) voor een groep en weet u al precies wat u wilt? Onze reisadviseurs kunnen u alles uit handen nemen. Bijvoorbeeld het regelen van hotels, restaurants, vliegtickets, overtochten, toegangskaarten, etc. Heeft u nog geen idee wat u precies wilt gaan organiseren? Wij zitten boordevol ideeën en helpen u graag. Wij kunnen maatwerk leveren, dus u vraagt en wij voeren het uit.

Touringcarverhuur

Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touringcar. Wij hebben ca. 25 goed onderhouden touringcars: luxe VIP-bussen, royal- & comfortclass touringcars, lage vloer touringcars, dubbeldekkers en zelfs liftbussen voor b.v. rolstoelen.

Reizen

Naast het groepsvervoer bieden wij het hele jaar door een uitgebreid reisaanbod. Busreizen, vliegreizen, stedenreizen, dagtochten en zelfs cruises in binnen- en buitenland zijn bij ons te boeken. Onze ervaren chauffeur is tevens reisleider, soms gaat er zelfs een extra reisleid(st)er mee. Onderweg heeft u tal van interessante excursies in de mooiste regio’s. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het organiseren van fietsreizen. Op uw eigen fiets, fietst u in uw eigen tempo de mooiste routes in Europa.
Onze geschiedenis +
Titel geschiedenis
Het touringcarbedrijf FSZ werd in 1927 opgericht te Surhuisterveen door samenvoeging van 3 autobusdiensten van Fokkinga, Snijder en Zijlstra die allen een lijndienstrit uitvoerden. Hierna concentreerde men zich vooral op het lijndienstvervoer naar Leeuwarden en vervoer van groepen. In 1940 had men al 9 autobussen in bedrijf. Helaas hebben de Duitsers tijdens de oorlog het merendeel in beslag genomen.
Na de oorlog moest men het bedrijf weer opbouwen en ging men zich meer toeleggen op het touringcarbedrijf. Vanaf 1949 werden weer nieuwe bussen gekocht. Vervolgens werd in 1950 gestart met het organiseren van meerdaagse reizen over de grenzen. De eerste reizen hadden als bestemming: Zuid Limburg/België met als standplaats Valkenburg, het Harzgebergte in Duitsland (Goslar) en het Ahrdal in Duitsland (Ahrweiler). Het verste reisdoel was het Zwarte Woud.
Leuk detail is dat de Friezen de aardappelen in Duitsland slecht vonden, te glazig! Hun uitspraak was: "Je kunt door de aardappel Keulen zien liggen". Service stond toentertijd ook al hoog in het vaandel. Men nam boven op de bus de "Friesche Rode Star" mee!

In het eind van de vijftiger jaren werden Zuid Frankrijk en Oostenrijk (Tirol) aangereist. FSZ werd in 1961 door Dalstra overgenomen. Tot de zeventiger jaren is de naam FSZ-Tours gehandhaafd, hierna is de naam Dalstra Reizen ingevoerd.
In 1988 werd touringcarbedrijf Sypersma uit Sneek overgenomen. Dalstra Reizen heeft nu 30 touringcars, 80 werknemers en vestigingen in Surhuisterveen en Sneek. Het is nog steeds een Fries familiebedrijf dat van vader op zoon is overgedragen.
Naast het groepsvervoer heeft Dalstra Reizen zich verder gespecialiseerd in het toeristisch vervoer zowel in Nederland als door geheel Europa en zelfs buiten Europa. Elk jaar worden de reisgidsen uitgebreid en inmiddels heeft Dalstra Reizen een trouwe klantenbestand opgebouwd. Niet alleen klanten uit Nederland maar ook bijvoorbeeld uit Amerika en Canada, waarvoor Dalstra Reizen Europa tours op maat maakt.
In 2004 is Dalstra Reizen verhuisd naar een groot pand in Surhuisterveen. De organisatie van het touringcarbedrijf en reispakketten is in eigen handen. Ook het onderhoud wordt door een eigen technische dienst uitgevoerd.
Naast het groeps- en touringcarvervoer biedt Dalstra Reizen vandaag de dag reizen op maat, excursiereizen, rondreizen, seniorenreizen, singlevriendelijke reizen, stedenreizen, vlieg-/busreizen, fietsreizen, zee- en riviercruises en dagtochten.