Oud en nieuw bij de Bodensee

Oud en nieuw bij de Bodensee

Duitsland, 7 dagen

Vier oud en nieuw in de prachtige omgeving van de Bodensee.
Afdrukken
Momenteel niet beschikbaar

Oud en nieuw bij de Bodensee

De omgeving rondom de Bodensee is in de zomer bekend vanwege het prachtige bloemeneiland Mainau. Maar tijdens deze reis rondom de jaarwisseling wordt u verrast door de winterse pracht van deze streek. Vanuit het hotel in de plaats Stockach maken we mooie bustochten door de natuur en gaan we op ontdekking in Duitsland, Oostenrijk én Zwitserland. We bezoeken leuke, kleurige handelsstadjes als Lindau en Bregenz en genieten onderweg van oude kloosters en kerkjes die wellicht zijn bedekt met een laagje sneeuw of rijp.

Oud en nieuw bij de Bodensee

Ringhotel zum Goldenen Ochsen
Ligging: in het centrum van Stockach.
Faciliteiten: restaurant, bar, tuin, terras en lift. In het hele hotel is WiFi kostenloos.
Kamer: voorzien van telefoon, televisie, radio en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.
Verzorging: ontbijtbuffet in de ochtend, ’s avonds een 3-gangendiner, met een keuze uit hoofdgerechten.
NB: op oudejaarsavond wordt er door het hotel een gala-avond georganiseerd. De volgende ochtend kunt u genieten van een ‘katerontbijt’.

Standplaats Stockach
Vanuit Stockach begint de vakantie bij de Bodensee. De stad ligt op 6,5 kilometer afstand van de Bodensee en bidt taloze mogelijkheen de natuur te ontdekken. In de omgeving zijn moie routes voor wandelaars door dalen en heuvels.

Oud en nieuw bij de Bodensee

Woensdag 27 december: heenreis
Nadat iedereen vanaf de opstapplaatsen is gehaald vertrekken we voor onze vakantie naar de Bodensee. Hier komen we in de loop van de middag aan.

Donderdag 28 december: Lindau en Bregenz
Vandaag maken we kennis met de Bodensee. Langs de oevers van het grote meer rijden we naar de oude stad Lindau. Het historische centrum ligt op een schiereiland in de Bodensee en maakt Lindau erg geliefd. Even verderop steken we de grens over naar Oostenrijk en brengen een bezoek aan de fraaie stad Bregenz. De historische binnenstad heeft een aantal mooie vakwerkhuizen, kerken en een kasteeltje. We rijden terug naar ons hotel waar we na het diner een rondleiding door de wijnkelder van het hotel krijgen. Uiteraard mogen we hiervan ook even proeven.

Vrijdag 29 december: Schaffhausen en Stein am Rhein
De bijzondere natuur van de watervallen van Schaffhausen staan vandaag op het programma. We nemen een kijkje bij de grootste waterval van Europa, de Rheinfall in Schaffhausen. Deze waterval gaat enkele kilometers stroomafwaarts en zorgt voor een prachtig schouwspel. Na dit stukje natuurgeweld rijden we door naar Stein am Rhein, waar u het gezellige dorpje met de vele oude huisjes op eigen gelegenheid kunt bezichtigen.

Zaterdag, 30 december: Mainau – Konstanz
Waar het schiereiland Mainau bekend staat om de bloemen is het schiereiland Reichenau bekend vanwege de teelt van gewassen. Na een korte rit over dit eiland rijden we naar de grootste stad aan de Bodensee, namelijk Konstanz. Nadat we hier een kijkje hebben genomen gaan we verder naar het bloemeneiland Mainau in de Bodensee. Het eiland is in privé-bezit van de familie Bernadotte. Het biedt in de winter misschien weinig bloemen, maar vandaag zien we wel hoe fraai en netjes alles is aangelegd. Alle bloemen en planten worden gekweekt in de kassen op het eiland zelf. Naast het vlinderhuis vinden we in het palmenhuis de palmensoorten die tegen de winter worden beschermd. Aansluitend keren we terug naar ons hotel. Hier genieten we in de avond van een diner.

Zondag, 31 december: Friedrichshafen – Stockach
Deze ochtend rijden we naar het toeristenplaatsje Friedrichshaven. Hier brengen we een bezoek aan het Zeppelinmuseum (ca. € 8,50 p.p.). In dit prachtige museum krijgt u een goede indruk van hoe meneer Zeppelin deze voertuigen heeft ontwikkeld en waarvoor deze werden ingezet. Vervolgens maken we in de middag kennis met onze gaststad Stockach. Een gids leidt ons door de stad en we nemen een kijkje in de stadsgalerij. In de avond staat er in het hotel een 5-gangen galadiner voor u klaar. Uiteraard sluiten we het eindejaarsgala af met vuurwerk om middernacht.

Maandag, 1 januari: katerontbijt – Donaudal
We maken deze ochtend gebruik van het katerontbijt en genieten van vrije tijd. Na de lunch in het hotel maken we in de middag een mooie rondrit door het romantische dal van de Donau. Talrijke burchten, rotsformaties en eeuwenoude kloosters sieren de omgeving. Van de kloosters is het benedictijnenklooster van Beuron wellicht de bekendste. Hier wonen nog steeds benedictijner monniken.

Dinsdag, 2 januari: terugreis
Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland waar we de reis afsluiten met een gezamenlijk diner. Vervolgens wordt een ieder naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Landinformatie

Recensies