U bevindt zich hier: Home/Duitsland/De Bodensee
3-landentocht
inclusief wijnproeverij
prachtige omgeving

De Bodensee

De omgeving rondom de Bodensee is in de zomer bekend vanwege het prachtige bloemeneiland Mainau. Vanuit het hotel in de plaats Stockach maken we mooie bustochten door de natuur en gaan we op ontdekking in Duitsland, Oostenrijk én Zwitserland. We bezoeken leuke, kleurige handelsstadjes als Lindau en Bregenz en genieten onderweg van oude kloosters en kerkjes.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Nadat iedereen vanaf de opstapplaatsen is gehaald vertrekken we naar de Bodensee. Hier komen we in de loop van de middag aan.
Dag 2: Stockach-Slot Salem
Deze ochtend maken we kennis met onze gaststad Stockach. Een gids leidt ons door de stad en we nemen een kijkje in de stadsgalerij. Na gelegenheid voor de lunch rijden we naar het plaatsje Salem waar het gelijknamige klooster/slot liggen. Tijdens een rondleiding door het oude slot leren we de geheimen ervan kennen (ca. € 11 p.p.). Het is een van de mooiste monumenten van Baden-Würtemberg.
Dag 3: Bodensee
Vandaag maken we kennis met de Bodensee. Langs de oevers van het grote meer rijden we naar Friedrichshafen. Op de promenade is er altijd iets te zien en te doen. Aan het einde van de pier staat een uitkijktoren die bij mooi weer een geweldig uitzicht biedt over de Bodensee. Ook een bezoek aan het Zeppelinmuseum (ca. € 9 p.p.) is zeker de moeite waard. Na een boottocht over het meer (ca. € 14 p.p.) bezoeken we het historische centrum van Lindau. De ligging van het stadje, op een schiereiland, maakt het erg geliefd. We rijden terug naar ons hotel waar we na het diner een rondleiding door de wijnkelder van het hotel krijgen. Uiteraard mogen we hiervan ook even proeven.
Dag 4: Zwarte Woud
Via een route door het prachtige Zwarte Woud rijden we naar Triberg, het centrum van de koekoeksklokindustrie. Deze ochtend nemen we een kijkje bij de werkplaats van meneer Robert Herr. Hij maakt de mooiste koekoeksklokken. Vanuit Triberg bezoeken we in Schonach één van de grootste koekoeksklokken ter wereld. U kunt deze klok van binnen bezichtigen en krijgt hierbij uitleg (ca. € 2 p.p.). Dan rijden we verder naar het schilderachtige plaatsje Schiltach, vroeger een van de vlotterhoofdsteden in het Zwarte Woud. Hier zijn de prachtigste foto’s.
Dag 5: Mainau-Konstanz-Reichenau
Het bloemeneiland Mainau in de Bodensee is in privé-bezit van de familie Bernadotte (ca. € 16 p.p.). Het bloemeneiland is een paradijs voor planten- en bomenliefhebbers. Naast het vlinderhuis vinden we in het palmenhuis de palmensoorten die tegen de winter worden beschermd. Aansluitend nemen we een kijkje in de grootste stad aan de Bodensee, namelijk Konstanz. Naast het ontdekken van de vakwerkhuizen en patriciërspanden kunt u er heerlijk wandelen aan de oeverpromenades en in de tuinen. Waar het schiereiland Mainau bekend staat om de bloemen is het schiereiland Reichenau bekend vanwege de teelt van gewassen. Na een korte rit over dit eiland keren we terug naar ons hotel.
Dag 6: Schaffhausen en Stein am Rhein
De bijzondere natuur van de watervallen van Schaffhausen staan vandaag op het programma (ca. € 4 p.p.). Deze waterval gaat enkele kilometers stroomafwaarts en zorgt voor een prachtig schouwspel. Vervolgens bezoeken we Stein am Rhein waar u het gezellige dorpje met de vele oude huisjes op eigen gelegenheid kunt bezichtigen.
Dag 7: Allgäu - Bregenz
Deze ochtend maken we een mooie rondrit door de heuvels van de Allgäu. Onderweg zien we prachtige vergezichten. Onderweg nemen we een kijkje in de fraaie stad Bregenz. Naast een bezoek aan het centrum kunnen liefhebbers met de gondellift naar de top van de Pfänderberg gaan.
Dag 8: terugreis
Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland waar we de reis afsluiten met een gezamenlijk diner. Vervolgens wordt een ieder naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Goldenen Ochsen

Ringhotel Zum Goldenen Ochsen

Ringhotel Zum Goldenen Ochsen ligt in het centrum van Stockach.

Faciliteiten

restaurant, bar, tuin, terras en lift. In het hele hotel is WiFi kostenloos.

Kamer

voorzien van telefoon, televisie, radio en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet in de ochtend, ’s avonds een 3-gangendiner, met een keuze uit hoofdgerechten. Op kerstavond en eerste kerstdag wordt er een 4-gangen kerstdiner geserveerd.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met douche/toilet
verzorging op basis van halfpension
welkomstdrankje
genoemde excursies
bezoek wijnkelder en -proeverij van hotel
rondwandeling Stockach met gids en entree stadsgalerij
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
overige entreegelden
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant