U bevindt zich hier: Home/Montenegro/Grote Balkantour
indrukwekkende reis
comfort class touringcar
plaatselijke gidsen

Grote Balkantour

Een bijzondere reis naar de voormalige Joegoslavische republiek. Ontdek de typerende culturen, tradities en de prachtige bouwwerken die gedurende de jarenlange, indrukwekkende geschiedenis werden gebouwd. Veel steden hebben inmiddels een plekje op de monumentenlijst van de UNESCO gekregen. Hiermee bieden zij prachtige verhalen die u alleen ter plaatse kunt ervaren. Beleef en geniet van een geweldige rondreis door de Balkan!

Dagprogramma

Dag 1: vertrek
Nadat ieder van de opstapplaatsen is opgehaald, rijden we naar Duitsland en volgen de snelwegen naar de omgeving van Neurenberg. Hier zijn diner en overnachting voor ons gereserveerd.
Dag 2: Zagreb
Vanaf ons overnachtingshotel rijden we naar Oostenrijk. Hier rijden we via Graz en door Slovenië naar ons overnachtingshotel in Zagreb (www.hotel-i.hr).
Dag 3: Zagreb – Belgrado
Met een gids ontdekken we deze ochtend de hoofdstad van Kroatië, Zagreb. De stad is met z’n Oostenrijks Hongaarse invloeden, erg mooi. De oude stad is in tweeën gedeeld. In het heuvelachtige bovenste deel bevindt zich het parlementsgebouw van Kroatië en de bekende ‘St Marko’-kathedraal. Het onderste deel is het centrum van Zagreb waar het bekende ‘Bane Jelacic plein’ ligt. Daarnaast zijn er interessante bezienswaardigheden waaronder het nationale theater van opera, Le Pavillon des Arts’, de academie voor wetenschap en kunst en een erg mooie universiteitsbibliotheek. Na gelegenheid voor de lunch vetrekken we richting Belgrado waar we de komende 2 nachten verblijven (www.hotelelegance.rs).
Dag 4: Belgrado
Een lokale gids neemt ons vandaag mee door de grootste en belangrijkste stad in de Balkan waar de rivier Sava (langste rivier in de Balkan) de Donau bereikt. Ooit was Belgrado de hoofdstad van generaal Tito’s Joegoslavië. De stad heeft een lange geschiedenis vanaf de 13e eeuw en werd door de Kelten en Romeinen gebouwd. We bewonderen het 2000 jaar oude Belgrado Fort dat midden in het Kalemegdan Park ligt. Vanaf het uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over de rivieren Donau en Sava. In het fort is een museum ingericht over de geschiedenis van Belgrado. Maar ook zien we Dedinje, het residentiële deel van Belgrado met haar bekende "bloemenhuis" waar Tito begraven ligt. Vervolgens zien we de Byzantijnse kerk ‘Sint Marko’, de grootste orthodoxe kerk in de Balkan; ‘Sint Save’, het plein van de republiek; het parlement en de "Avala", het monument van de onbekende soldaat. We dineren in het Boheemse deel van de stad “Skadarlija” onder het genot van muziek uit de regio.
Dag 5: Nis – Skopje
Vandaag reizen we af naar Macedonië. Onderweg pauzeren we in de tweede stad van Servië, Nis. Een prima plek om de lunch te gebruiken. Na vrije tijd reizen we verder naar Skopje waar we aan het eind van de middag arriveren in het centrum van de stad. Na het diner kunt u in de avond nog genieten van het centrum van Skopje (www.hotelcontinental.com.mk).
Dag 6: Skopje – Ohrid
Deze ochtend maken we samen met een gids kennis met Skopje. We zien het museum van moeder Theresa en een oude Turkse Bazar. Vanaf het klooster van St. Pantelemon heeft u werkelijk een schitterend uitzicht over de stad. Na gelegenheid voor de lunch vertrekken we naar Ohrid waar we de komende 3 nachten blijven (www.hotelflamengo.mk).
Dag 7: Ohrid
Deze ochtend bezichtigen we de oude stad Ohrid met een gids. We zien de bovenpoort, de kerk van St. Maria Perivleptos en het fort van tsaar Samuel, waar u een prachtig uitzicht heeft over het meer van Ohrid. Daarnaast bezoeken we het klooster van St. Clement bij Plaosnik, het klooster van. St. Jovan Caneo en het amfitheater. Na vrije tijd keren we terug naar ons hotel voor het diner.
Dag 8: vrije dag of boottocht optioneel
Geniet van een vrije dag bij uw hotel. Optioneel kunt u een boottocht bijboeken. Vanuit de haven van Ohrid maken we een boottocht naar het kloostercomplex van St. Naum. Onderweg passeren we het nieuwe museum op het water, Baai van de botten. Dit is een prehistorische nederzetting die ca. 5 meter boven het water werd nagebouwd. Na het bezoek aan het klooster van St. Naum keren we terug naar Ohrid waar u bijvoorbeeld kunt genieten van vrije tijd aan het prachtige meer van Ohrid (ca. € 45 p.p. inclusief boottocht, lunch, en entree St. Naum).
Dag 9: Tirana
Deze dag passeren we de grens van Albanië. Hier staat een gids klaar die ons meeneemt naar de hoofdstad van het land, Tirana. Het centrale Skanderbergplein is het politieke en culturele centrum van de stad. Hier staat het beroemde cultuurpaleis. Maar ook het staatsmuseum, de Orthodoxe kathedraal en oude Haxhi Tt’Hem Bey moskee zijn een bezoekje waard. Aan het eind vertrekken we naar onze pleisterplaats in de omgeving van Tirana waar diner en overnachting zijn gereserveerd (www.testela.al).
Dag 10: Shkoder – Montenegro
Onderweg naar Macedonië is er lunchgelegenheid in Shkoder. Een mooi stadje dat zich prima leent voor een wandeling. Dan wordt het tijd om verder te reizen naar Montenegro. Hier verblijven we 1 nacht in Hotel Sun Resort in Herceg Novi of gelijkwaardig (www.hunguesthotels.hu).
Dag 11: Dubrovnik
Vandaag bezoeken we Dubrovnik, de ‘parel van de Adriatische zee’. UNESCO-stad Dubrovnik is eigenlijk één grote museumstad met talloze monumenten en kerken. Een gids laat ons kennis maken met alle bezienswaardigheden die worden omsingeld door de beroemde stadsmuren, die op sommige gedeeltes 10m dik en tot wel 20m hoog zijn. We verblijven de komende nacht in Neum (www.hotel-neum.com).
Dag 12: Split-Zadar
Deze dag staat er een bezoek aan UNESCO-stad Split op het programma. Met een gids maken we kennis met de bezienswaardigheden waaronder het paleis van de Romeinse keizer Dioclecianus. Het is een van de grootste en best bewaarde paleizen uit de Romeinse tijd. Aansluitend rijden we verder naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Zadar.
Dag 13: Kranj
Deze ochtend verlaten we Zadar en rijden op ons gemak naar Kranj (hotelcreina.si). Hier hebben we de middag ter vrije besteding.
Dag 14: Zuid-Duitsland
Vandaag laten we de Balkan-landen achter ons en gaan door Karinthië, de zonnige kant van de Alpen, op reis naar Zuid-Duitsland. Hier zijn diner en overnachting voor ons gereserveerd.
Dag 15: terugreis
We sluiten de reis af met een diner, waarna ieder naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met douche en toilet
verzorging op basis van halfpension
excursies exclusief entreegelden
lokale gidsen in Zagreb, Belgrado, Skopje, Ohrid, Albanië, Dubrovnik en Split
diner in lokaal restaurant in Belgrado
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
dagtocht Ohrid
administratiekosten € 15 per boeking
calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant
Beoordelingen
Fam. Vos
Fantastische reis! 10 verschillende landen, 10 verschillende culturen, mooie hotels en een super chauffeur (Hilbrand). De excursies met Hollands sprekende gidsen, een echte aanrader!
Fam. Teunissen
Een geweldig mooie reis. Ontzettend veel te zien. Hele goede gidsen in de steden zodat je veel te weten komt. Hotels over het algemeen ook goed, al denkt men iets anders over schoon dan wij. Overal lekker eten. Chauffeur Hilbrand zorgde dat alles goed geregeld was en reed prima. Ietsje meer info zouden wij onderweg wel leuk hebben gevonden. Maar een reis die we echt kunnen aanbevelen. Veel waar voor je geld.
fam. Nicolaas
Wij hebben deze reis ervaren als een prachtige reis,
goed georganiseerd, goede hotels en resorts en dus
aan te bevelen voor een ieder die van cultuur en natuur houdt .