Nederlandse gids Weimar en Leipzig
inclusief halfpension
comfort class touringcar

Lekker dichtbij en toch ver weg. Naast de kerstmarkten in Leipzig maken we ook kennis met de prachtige steden Halle en Weimar met hun kerstmarkten. Leipzig is qua sfeer te vergelijken met Berlijn, maar is iets kleiner en gemoedelijker. Het is een hippe en populaire plek waar het moderne heden en het muzikale verleden elkaar afwissen. In Weimar maken we kennis met de cultuurstad die is omgetoverd tot een grote kerstmarkt.

Dagprogramma

Dag 1: Hameln-Leipzig
Nadat iedereen van de opstapplaatsen is gehaald reizen we af naar gaststad Leipzig. Onderweg nemen we een kijkje in de prachtige stad Hameln. De historische binnenstad heeft prachtige vakwerkhuizen en staat vooral bekend om het bekende verhaal van de Rattenvanger van Hameln. Deze speelt op zijn fluit door de straten en hoopt op een happy end, maar of dat zo is? In de middag rijden we verder naar ons hotel in Leipzig. Hier genieten we in de avond van een dinerbuffet.
Dag 2: Leipzig
Deze ochtend vertrekken we naar Halle. De kerstmarkt zorg hier voor een intieme sfeer. Het historische stadje wordt geheel omgetoverd tot een winterwonderland waarvan de hoogtepunten te vinden zijn op de Marktplatz, de Hallmarkt, de Alten markt en de Leipziger Strasse. In de middag keren we terug naar Leipzig en maken hier met een Nederlandstalige gids kennis met het centrum van de stad. We zien de bijzondere gebouwen waaronder de Thomaskirche en belanden uiteindelijk op de kerstmarkt die u op eigen gelegenheid kunt bezichtigen. Na terugkeer in het hotel staat daar het diner weer voor ons klaar.
Dag 3: Weimar-Buchenwald
Vandaag brengen we een bezoek aan de cultuurstad van Thüringen, Weimar. Een Nederlandssprekende gids laat ons kennismaken met de stad van Goethe. De vier entreepoorten op de markt symboliseren de kerken van de stad. De kerstmarkten van de stad zijn erg populair en het Raadhuis wordt omgetoverd tot een grote adventskalender. De stad was een inspiratiebron voor verschillende grote namen. Niet alleen Goethe maar ook Nietzsche en Schiller werden hier geïnspireerd voor hun boeken en musici als Liszt en Strauss creëerden er hun mooiste melodieën. Het klassieke Weimar en het geboortehuis van Goethe, het woonhuis van Schiller, het stadskasteel, het Wittumspaleis en nog veel meer gebouwen staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Belangstellenden kunnen in de middag mee naar het nabijgelegen, voormalig concentratiekamp Buchenwald. Hier krijgt u een beeld van het concentratiekamp ten tijde van WOII. Entree is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. We rijden terug naar ons hotel waar het dinerbuffet voor ons klaar staat.
Dag 4: Maagdenburg- terugreis
Op onze reis terug naar Nederland nemen we een kijkje op de kerstmarkt in Maagdenburg. Deze vindt u in het sfeervolle centrum. Aansluitend rijden we naar Nederland waar ieder na het afscheidsdiner naar de opstapplaats wordt teruggebracht.

Accommodaties

H4 hotel Leipzig

gelegen in de stad op ca. 8 kilometer vanaf het centrum. Het centrum is prima met het openbaar vervoer te bereiken.

Faciliteiten

receptie, lounge, restaurant, bar, lift, wellnesscentrum en sauna. Het hotel biedt gratis WiFi in het hele hotel.

Kamer

televisie, telefoon, radio, minibar en badkamer met douche en/of bad, toilet en haardroger.

Verzorging

Ontbijtbuffet en 3x een dinerbuffet in het hotel.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met douche en toilet
verzorging op basis van halfpension
excursies exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids Leipzig en Weimar
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+Emmen heen hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Emmen, NS Station, stationsplein (toeslag €35,- p.p.)