U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Kerst bij de Bodensee
nieuw
prachtige omgeving
kerstsfeer ten top

Kerst aan de Bodensee

De omgeving rondom de Bodensee is in de zomer bekend vanwege het prachtige bloemeneiland Mainau. Maar tijdens deze kerstreis wordt u verrast door de winterse pracht van deze streek. Vanuit het hotel in de plaats Stockach maken we mooie bustochten door de natuur en gaan we op ontdekking in Duitsland, Oostenrijk én Zwitserland. We bezoeken leuke, kleurige handelsstadjes als Lindau en Bregenz en genieten onderweg van oude kloosters en kerkjes die wellicht zijn bedekt met een laagje sneeuw of rijp. De duizenden lichtjes rond het meer zorgen voor extra kerstsfeer.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Nadat iedereen vanaf de opstapplaatsen is gehaald vertrekken we voor onze kerstvakantie naar de Bodensee. Hier komen we in de loop van de middag aan.
Dag 2: Lindau en Bregenz
Vandaag maken we kennis met de Bodensee. Langs de oevers van het grote meer rijden we naar de oude stad Lindau. Het historische centrum ligt op een schiereiland in de Bodensee en maakt Lindau erg geliefd. Even verderop steken we de grens over naar Oostenrijk en brengen een bezoek aan de fraaie stad Bregenz. Het is de laatste dag van de kerstmarkt die we hier kunnen bezichtigen. Verder kunt u het centrum verkennen en de liefhebber kan met de gondellift naar de top van de Pfänderberg gaan. We rijden terug naar ons hotel waar we na het diner een rondleiding door de wijnkelder van het hotel krijgen. Uiteraard mogen we hiervan ook even proeven.
Dag 3: Stockach – Donaudal
Deze ochtend maken we kennis met onze gaststad Stockach. Een gids leidt ons door de stad en we nemen een kijkje in de stadsgalerij. Na de lunch in ons hotel maken we in de middag een mooie rondrit door het romantische dal van de Donau. Talrijke burchten, rotsformaties en eeuwenoude kloosters sieren de omgeving. Van de kloosters is het benedictijnenklooster van Beuron wellicht de bekendste. Hier wonen nog steeds benedictijner monniken. Als we in de middag terugkomen in ons hotel worden we getrakteerd op koffie met iets lekkers. Aansluitend wordt het kerstavond-diner geserveerd. Liefhebbers kunnen in de avond naar de kerstnachtdienst die in de nabij gelegen katholieke kerk wordt gehouden.
Dag 4: Eerste Kerstdag: Mainau – Konstanz
Het bloemeneiland Mainau in de Bodensee is in privé-bezit van de familie Bernadotte. Het bloemeneiland biedt in de winter misschien weinig bloemen, maar vandaag zien we wel hoe fraai en netjes alles is aangelegd. Alle bloemen en planten worden gekweekt in de kassen op het eiland zelf. Naast het vlinderhuis vinden we in het palmenhuis de palmensoorten die tegen de winter worden beschermd. Op het eiland is gelegenheid voor de lunch. Aansluitend nemen we een kijkje in de grootste stad aan de Bodensee, namelijk Konstanz. Waar het schiereiland Mainau bekend staat om de bloemen is het schiereiland Reichenau bekend vanwege de teelt van gewassen. Na een korte rit over dit eiland keren we terug naar ons hotel. Hier genieten we in de avond weer van een 4-gangendiner.
Dag 5: Tweede Kerstdag: Schaffhausen en Stein am Rhein
De bijzondere natuur van de watervallen van Schaffhausen staan vandaag op het programma. We nemen een kijkje bij de grootste waterval van Europa, de Rheinfall in Schaffhausen. Deze waterval gaat enkele kilometers stroomafwaarts en zorgt voor een prachtig schouwspel. Na dit stukje natuurgeweld rijden we door naar Stein am Rhein, waar u het gezellige dorpje met de vele oude huisjes op eigen gelegenheid kunt bezichtigen.
Dag 6: terugreis
Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland waar we de reis afsluiten met een gezamenlijk diner. Vervolgens wordt een ieder naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Goldenen Ochsen

Ringhotel Zum Goldenen Ochsen

Ringhotel Zum Goldenen Ochsen ligt in het centrum van Stockach.

Faciliteiten

restaurant, bar, tuin, terras en lift. In het hele hotel is WiFi kostenloos.

Kamer

voorzien van telefoon, televisie, radio en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet in de ochtend, ’s avonds een 3-gangendiner, met een keuze uit hoofdgerechten. Op kerstavond en eerste kerstdag wordt er een 4-gangen kerstdiner geserveerd.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met douche/toilet
verzorging op basis van halfpension
welkomstdrankje
genoemde excursies
bezoek wijnkelder en -proeverij van hotel
rondwandeling Stockach met gids en entree stadsgalerij
entree Mainau
lunch 24 december
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
overige entreegelden
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A Winter (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Ijmuiden, Ferry Terminal