Verblijf in Van der Valk hotel Linstow
mooie omgeving
gidsen Rostock en Neubrandenburg

Het merengebied van Mecklenburg

Het merengebied van Mecklenburg is een heerlijke reisbestemming voor wie van water, strand en bos houdt. Mecklenburg-Vorpommern is een groot waterrijk gebied in Midden-Europa met uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, moerassen en oneindig veel meren en rivieren. Maar ook de historische steden op de oude handelsroutes van de Hanze zijn het waard om ontdekt te worden. Natuur en cultuur staan in deze reis dan ook centraal. De ‘Mecklenburgische Seenplatte’ staat garant voor een aangename en ontspannen vakantie waarin u van rust en water kunt genieten.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Met luxe touringcar rijden we een kleine 500 km naar onze standplaats Van der Valk hotel Linstow in het noordoosten van Duitsland. Uiteraard met enkele tussenstops voor verfrissing en ontspanning.
Dag 2: Mecklenburgische Seenplatte
We beleven het merengebied van Mecklenburg en genieten van een boottocht van Röbell/Müritz naar het plaatsje Waren. Na de ontscheping heeft u tijd om de oude stad bekijken, te wandelen langs de levendige jachthaven of het Müritzeum bezoeken waar natuur en regionale geschiedenis centraal staan.
Dag 3: Neubrandenburg
Vandaag bezoeken we Neubrandenburg waar een gids ons rondleidt en informeert. Bijzonder is de ‘baksteengotiek’ van de Mariakerk en de vier oude stadspoorten. Eenmaal terug bij het hotel kunt u een fiets huren om in de vrije middag een klein tochtje te maken of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.
Dag 4: Slot Ludwigslust - Schwerin
Het barokke slot Ludwigslust nabij Schwerin geldt als een van de mooiste paleizen in noord-Duitsland. Een gids leidt ons door het rijke interieur. Aansluitend rijden we naar Schwerin waar u tijd heeft om deze Hanzestad te bezoeken. Tot de hoogtepunten behoren het kasteel met omliggende tuinen en de monumentale kathedraal. De gezellige ‘Altstadt’ is zeer uitnodigend.
Dag 5: Rostock-Warnemünde
De havenstad Rostock is ook een levendige universiteitsstad. Een gids vertelt ons over de geschiedenis en over de opbloei van deze oude stad. De middag biedt u vrije tijd in het romantische vissersdorp Warnemünde. Deze badplaats trekt van oudsher veel kunstenaars en dolende reizigers.
Dag 6: terugreis
We nemen afscheid en vertrekken voor een ontspannen terugreis. Voordat we u naar de verschillende opstapplaatsen terug brengen, genieten we van een afscheidsdiner.

Accommodaties

Hotel van der Valk Linstow

Van der Valk Hotel Linstow

Een prachtig resort van Van der Valk, gelegen op een rustige natuurlijke locatie in het hart van Mecklenburg Vorpommern.

Faciliteiten

restaurant, bar, terras, lift, zwembad, sauna, welnesscentrum, schoonheidssalon. Sportmogelijkheden waaronder tennis, golf en vissen. In het hele hotel is gratis WiFi.

Kamer:

klassiek ingericht en voorzien van telefoon, televisie, zithoek, kluisje en balkon. De badkamer is voorzien van bad, douche, toilet, en haardroger.

Verzorging:

ontbijtbuffet en in de avond een themabuffet.

www.linstow.vandervalk.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
boottocht Röbell/Müritz naar Waren
entree en rondleiding Slot Ludwigslust
gids Rostock
gids Neubrandenburg
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route B (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, Busstation
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking