All Inclusive in hotel
Superaanbieding

Ertsgebergte met All Inclusive hotel

Op de grens van het Duitse Sachsen en Tsjechië ligt het Ertsgebergte. Vroeger rijk geworden door de ontginning van o.a. tin, uranium en kobald, maar vooral door de “Berggeschrey”, de benaming voor de zilver-rush in het Ertsgebergte. Deze reis met all inclusive verzorging in het hotel brengt ons naar het centrum van het kuuroord Oberwiesenthal. Zowel in Duitsland als over de grens in Tsjechië vinden we de mooiste bezienswaardigheden.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we via Hannover en Leipzig naar het oosten van Duitsland waar we in de avond aankomen. Na aankomst wordt het diner opgediend.
Dag 2: smalspoorbaan – Pöhla
In het plaatsje Cranzahl gaan we aan boord van één van de mooiste smalspoorbanen. Het stoomtreintje, dat gedeeltelijk precies langs de Tsjechische grens rijdt, brengt ons in ca. 1 uur terug naar Oberwiesenthal (ca. € 9 p.p.). U kunt volop genieten van de treinrit en de schitterende omgeving. Na de lunch gaan we deze middag naar Pöhla voor een bezoek aan de tinmijnen. In de ‘tinkamers’ wordt er door de gidsen alles over verteld (ca. € 13 p.p.).
Dag 3: porselein - Ertsgebergte
Door het Egerdal rijden we naar de oude stad Klasterec waar in het plaatselijke kasteel een porseleinmuseum is gevestigd. Hier wordt de geschiedenis van de productie van verschillende porseleinsoorten tentoongesteld (ca. € 6 p.p.). Maar ook de stad zelf is een bezichtiging waard. Na de lunch in het hotel maken we een rondrit door het mooie Ertsgebergte en nemen we een kijkje in het plaatsje Schwarzenberg. Deze ‘Parel van het Ertsgebergte’ is bekend vanwege de houtsnijkunst. Vanaf het parkeerterrein begeven we ons met een lift (€ 0,50 p.p. enkele reis) naar de Altstadt waar u vrije tijd heeft.
Dag 4: Frohnauer Hammer – Annaberg Buchholz
Vandaag bezoeken we het oudste smederij museum van Duitsland. Hier werden tot 1904 werktuigen voor de mijn- en landbouw gemaakt (ca. € 5 p.p.). Met een gids leren we over de oude technieken en de mijnbouw in het Ertsgebergte. Aansluitend bezoeken we Annaberg waar een gids ons door het oude centrum van het stadje leidt. We zien kleine straatjes, mooie gevels en de St-Annenkerk, het symbool van de stad. Het hotel zorgt vandaag voor een lunchpakket.
Dag 5: Oberwiesenthal - Karlovy Vary
Een vrije ochtend in uw standplaats. Tip! Op nog geen kilometer loopafstand van het hotel ligt de kabelbaan waarmee u de Fichtelberg op kunt gaan. Hier heeft u unieke vergezichten over het Ertsgebergte en er zijn prachtige wandelmogelijheden. Na de lunch in het hotel nemen we in de middag een kijkje in Karlovy Vary (Karlsbad). Een gids vertelt ons alles over de ca. 100 warme bronnen. Hiervan zijn er 12 geneeskrachtig. Aan het einde van de promenade staat de oudste bron van de stad. Hier spuit het water tot 12 meter hoogte uit de bodem met een temperatuur van maar liefst 73 graden Celsius.
Dag 6: Plauen
We brengen een bezoek aan de stad die bekend staat om het kant, ofwel de ‘Plauener Spitze’. Van deze stof worden tafelkleden, kleedjes, vitrage en kussens gemaakt. We nemen een kijkje in de fabriek waar de kantproductie in bedrijf is (ca. € 5 p.p.). Na vrije tijd in de fraaie regiohoofdstad Plauen brengen we deze middag een bezoek aan een bierbrouwerij (ca. € 9,50 p.p.). Hier krijgen we een uitgebreide rondleiding door de fabriek en kunt u uiteraard proeven van het gerstenat. Vandaag gaat er een lunch mee van het hotel.
Dag 7 : terugreis
Na een vroeg ontbijt aanvaarden we de terugreis naar Nederland, waar u na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Rathaus hotel

Gelegen op de markt van het centrum van het gezellige plaatsje Oberwiesenthal. Het hotel bestaat uit twee gebouwen. Zij zijn beide aan de markt gelegen.

Faciliteiten

restaurant, koffiebar, bar en lift. Bovendien is er een sauna (gratis) stoomkamer en Hamam. Voor massage betaalt u een toeslag. Gratis WiFi is in de openbare ruimtes aanwezig.

Kamer

telefoon, radio, televisie en badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet, koud-/warm dinerbuffet in de middag tussen 15.30 en 16.30 is er koekbuffet met koffie en thee en tussen 12.00 en 13.00 uur staat er een middagsnack met soep voor u klaar. Drankjes zijn van 10.00 uur in de ochtend tot 23.00 uur inbegrepen. Op een van de avonden organiseert het hotel een Hutzenabend.

Website

www.rathaushotels.de

N.B.

het eten wordt dagelijks opgediend in het hoofdgebouw.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met douche en toilet
verzorging op basis van all-inclusive (vanaf diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag) met ontbijt, warme snack als lunch en diner)
genoemde excursies exclusief entreegelden (m.u.v. dag 4)
lokale gids in Karlovy Vary
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
€ 20 administratiekosten
€ 3,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+Emmen heen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Emmen, NS Station, stationsplein (toeslag €35,- p.p.)
Beoordelingen
F. Bosch
De reis was prachtig, ondanks dat ik de taxi miste. Heel veel dank aan dhr. Dalstra die mij naar Drachten heeft gebracht en ook nog heeft gewacht totdat de bus er was. Heel hartelijk bedankt voor deze service.
Familie Posthumus
03-07-2019
Samenvattend is deze vakantie een aanrader.
Twee hotels, met kamers die erg keurig en schoon uitzien en waar zowel het ontbijt, de lunch en het diner niet alleen divers is, maar ook voldoende keus biedt.
Voeg daar de gratis drankjes van ´s morgens 10 tot ´s avonds elf uur en de goed verzorgde lunch in het hotel of de goedgevulde lunchpakketten voor onderweg bij, dan is er maar een conclusie:
zo´n vakantie wil ik nog weleens meemaken.