entreegelden twv € 85,- inclusief
hoogtepunten van het oude Griekenland
comfort class touringcar

Rondreis het oude Griekenland

Waan u in het verleden tijdens deze indrukwekkende rondreis naar het ‘oude’ Griekenland. Al in vroeger tijden vergaarden de oude Grieken veel rijkdom, kennis en macht door hun zwerftochten over land en zee. Het brengen van een bezoek aan Griekenland komt daarom het beste tot z’n recht wanneer de reis over zee gaat. Het is de bakermat van de Griekse mythologie, sagen en legenden. We treden in de voetsporen van menig apostel, ontdekkingsreiziger, pelgrim en veroveraar en zien onder andere oude burchten, prachtige natuur en tempels maar ook indrukwekkende kloosters op de Peloponnesos en het vasteland van Griekenland.

Dagprogramma

Dag 1: vertrek
Vanaf de verschillende opstapplaatsen reizen we naar het zuiden van Duitsland waar diner en overnachting zijn gereserveerd.
Dag 2: Oostenrijk – Italië
Tijdens onze tocht door Oostenrijk nemen we een kijkje in Innsbruck. Vervolgens rijden we over de Brennerpas, via de Dolomieten, naar de omgeving van Trento. Hier verblijven we de komende nacht.
Dag 3: Venetië – Igoumenitsa
Deze ochtend vertrekken we naar Venetië waar we inschepen aan boord van de cruiseferry die ons naar het vasteland van Griekenland brengt. Rond het middaguur meren we af. Geniet onderweg van vergezichten vanaf het zonnedek. Daarnaast is er een winkel, een muziekbar, een restaurant en een bioscoop. Diner en overnachting aan boord.
Dag 4: Kalambaka
Onze vaart over de Adriatische en Ionische zee eindigt als we rond 14.30 uur aanmeren bij Igoumenitsa. Nadat we de reizigers van het All inclusive arrangement hebben uitgezwaaid voor de overtocht naar Corfu, rijden we naar het middelpunt van het vasteland van Griekenland, Kalambaka. Onderweg maakt onze gids ons wegwijs met de Griekse cultuur. Hier zijn diner en overnachting gereserveerd (www.hotelfamissi.com).
Dag 5: Igoumenitsa – Kalambaka
Deze ochtend zien we in Kalambaka de bizar gevormde rotsen waarop kloosters zijn gebouwd. Zij werden in de tijd van de Byzantijnen opgericht door monniken. Tegenwoordig worden zij door 6 monniken in stand gehouden. De naam Meteora (zwevenden) heeft te maken met het feit dat ze tussen hemel en aarde lijken te zweven. We bezichtigen de bijzondere wandschilderijen, relikwieën en iconen van onschatbare waarde in 2 van de kloosters. Dan rijden we verder naar Delphi voor diner en overnachting (www.delphi.com.gr).
Dag 6: Delphi
Een dag om nader kennis te maken met Delphi, in vroegere tijden een van de meest belangrijke orakels. Het terrasvormige terrein strekt zich uit op de uitlopers van de het Parnassgebergte. Hier heeft u een mooi uitzicht op de bocht van Itea bij de golf van Korinthe. We zien het Orakel van de lichtgod Apollon, de heilige straat, de tempel, het theater en het Athener schathuis. Ook nemen we een kijkje in het museum van Delphi. Via Ossios Lukas, met het byzantijnse klooster en prachtige mozaïeken uit de 11de eeuw, rijden we over het kanaal van Korinthe en arriveren bij ons hotel in Vrahati. Hier verblijven we de komende 3 nachten (www.alkyonhotel.gr/de).
Dag 7: Athene – Akropolis
Athene geldt als symbool voor vrijheid, kunst en democratie. Daarnaast is de stad het centrum van cultuur, geschiedenis en wetenschap. Tijdens een stadsrondrit zien we het moderne Athene. Maar ook maken we in het oude centrum kennis met onder meer de 156 meter hoge tafelberg Akropolis met z’n bijzondere bouwwerken zoals de Parthenon en de Propylaeën. Ook nemen we een kijkje in het net heropende Akropolismuseum. Na een wandeling door de schilderachtige binnenstad ‘Plaka’ en vrije tijd, keren we terug naar het hotel.
Dag 8: Peloponnesos
Een dag om nader kennis te maken met de Peloponnesos. We beginnen met een bezoek aan de citadel van Mycene met de beroemde leeuwenpoort, de Akropolis en de koningsgraven. Hier werd het vermeende graf van Agamemnon opgegraven. Via het havenstadje Nafplion ‘de mooiste stad van Griekenland’ rijden we dwars over het schiereiland langs de wijnbergen en de olijfbomen naar Epidaurus. Hier bezoeken we het heiligdom van Asklepios en nemen een kijkje in het theater dat bekendheid geniet om z’n geweldige akoestiek. Zacht gefluister is tot in de bovenste ring te horen. Via de mooie kustweg keren we terug naar ons hotel.
Dag 9: Diakofto – Patras
Na het ontbijt rijden we naar Diakofto. Een tandradbaan brengt ons door de kloof van Vuraikos naar Kalavitra een prachtig bergdorp. In de winter is het een wintersportoord, terwijl men er in de zomer heerlijk kan wandelen. Alleen al de tocht er naar toe is erg bijzonder. Aansluitend aan dit bezoek rijden we naar Patras waar rond 17.30 uur de ferry naar Ancona vertrekt. Hier gebruiken we het diner. Later in de avond stopt de ferry in Igoumenitsa waar de gasten, die op Corfu verbleven, aan boord zullen stappen. Overnachting aan boord.
Dag 10: aan boord
Tot in de middag kunt u genieten van alles wat aan boord wordt aangeboden. Om 14.00 uur arriveren we in Ancona en vertrekken we naar ons hotel in de buurt van Piacenza waar we de komende nacht verblijven.
Dag 11: Zuid Duitsland
Via het meer van Lugano rijden we door de St. Gotthardtunnel naar Zwitserland. Hier nemen we een kijkje in het pittoreske stadscentrum van Luzern. Het centrum heeft vele bezienswaardigheden waaronder de Kapellbrücke. Dan verlaten we Zwitserland en rijden verder naar het zuiden van Duitsland waar de overnachting is gereserveerd.
Dag 12: terugreis
Het einde van deze heerlijke reis is in zicht. We rijden terug naar Nederland waar u een diner wordt aangeboden. Daarna wordt ieder naar zijn opstapplaats teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Antoniadis

Het hotel ligt in het stadscentrum van Kalambaka. In de omgeving kunt u lekker wandelen door de hoofdstraat met z’n winkels en terrasjes. Een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de kloosters.

Faciliteiten

Receptie, restaurant, lift, buitenzwembad, zwembadbar. Het hotel beschikt over 5 verdiepingen met in totaal 70 kamers.

Kamer

Voorzien van televisie, telefoon, airconditioning en een badkamer met bad/douche en toilet. In het hele hotel is WiFi gratis.

Verzorging

Ontbijt- en dinerbuffet.

Website

www.hotelantoniadis.gr

Lees meer

Hotel Acropole, Delphi

Het hotel ligt op een rustige locatie, op slechts 100 meter van het centrum van Delphi. De wereldberoemde, archeologische opgravingen van Delphi liggen op slecht 400 m afstand.

Faciliteiten

Receptie, hotelbar, lift, kiosk en gratis wifi in de lobby.

Kamer

Telefoon, televisie, balkon of terras, kluisje, airconditioning en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. In het hele hotel is WiFi gratis.

Verzorging

Zowel in de ochtend als in de avond staat het eten in buffetvorm voor u klaar.

Website

www.delphi.com.gr

Lees meer

Alkyon Resort

Het 5-sterrenhotel Alkyon Resort Hotel & Spa ligt op slechts 80 m van de Golf van Korinthe en wordt omgeven door 2.000 m2 aan weelderige tuinen.

Faciliteiten

Receptie, binnen/buitenzwembad, fitnessruimte, hotelbar aan het strand, restaurant, lift, wifi in de lobby, terras en een wellness.

Kamer

Telefoon, televisie, kluisje, koelkast, airconditioning en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.

Verzorging

Zowel in de ochtend als in de avond staat het eten klaar in de vorm van een buffet.

Website

www.alkyonhotel.gr

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
genoemde ferrytochten Italië – Griekenland v.v.
2-persoons binnenhutten
2-persoonskamer met douche en toilet
verzorging volgens omschrijving
halfpension tijdens rondreis
genoemde excursies en entreegelden (t.w.v.) € 86
2 meteorakloosters
Archeologische punten en museum Delphi
Ossios Loukas
Akropolis en Akropolis museum
Mycene
Epidaurus
entree Klooster Kalavitra
Duits- of Nederlandstalige gids in Griekenland.

Exclusief

lunches
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A NDC (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, P+R langs A28
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190