bezoek Orkney eilanden
bezoek Edinburgh

Schotland compleet! Met Hooglanden en de Orkney eilanden.

Ontdek met Dalstra Reizen de overweldigende natuur en het mystieke spel van wolken, water en bergen die Schotland, jaar in jaar uit, in de mooiste kleuren hullen. Een rondreis waarin u kennis maakt met de kenmerken van dit land; kilts & clans, whisky en de doedelzakken. Daarnaast zien we , zeer bijzonder, de Schotse Hooglanden, de Orkney eilanden en een deel van de Schotse westkust. Reden te meer om dit bijzondere, traditionele deel van Groot Brittannië te ontdekken.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we rond het middaguur naar IJmuiden waar we in de namiddag inschepen voor de overtocht naar Newcastle. Aan boord genieten we van een uitgebreid dinerbuffet.
Dag 2: Edinburgh
Na het ontbijtbuffet, ontschepen we en rijden via het Engelse platteland naar Edinburgh. Hoog boven de stad torent het imposante Edinburgh Castle waar de jaarlijkse Taptoe plaatsvindt. Op eigen gelegenheid kunt u deze mooie stad verkennen. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in de buurt van Perthshire (www.theangushotel.com of soortgelijk).
Dag 3: Perthshire
We rijden door het gebied Perthshire en nemen een kijkje in het kleine plaatsje Dunkeld met z’n grote kathedraal. Onderweg vinden we een waterval waar we bij goed geluk zien hoe de zalm, voornamelijk in het voorjaar, z’n weg naar boven in de rivier vindt. In Pitlochry heeft u tijd voor een wandeling. We rijden verder naar ons hotel in de omgeving van Aviemore.
Dag 4: Inverness
Door de Schotse Hooglanden rijden we naar Inverness. Hier kunt u een wandeling door de stad maken, genieten van een ‘ale’ in een van de pubs. Vervolgens rijden we noordwaarts en volgen de panoramische route ‘North Coast 500’. We pauzeren bij Dunrobin Castle (ca. £ 10 p.p.). Dit kasteel staat bekend om z’n prachtige tuinen en roofvogelshow. Langs de spectaculaire oostkust rijden we naar het noorden van Schotland. In de omgeving van Thurso verblijven we de komende twee nachten.
Dag 5: Orkney Islands
De Orkney eilanden staan garant voor prachtige stranden, bijzondere fauna en mooie oude dorpjes. Met de ferry steken we over naar de eilanden. Met een plaatselijke gids maken we een prachtige tour over de eilanden die veelal met wegen aan elkaar zijn verbonden. Onderweg stoppen we bij de nederzetting Skara Brae. Dit goed geconserveerde prehistorische dorp lag lange tijd verborgen onder het zand. Het geeft een duidelijk beeld van het dagelijks leven in de steentijd. Ook nemen we een kijkje bij de Italian Chapel en Scapa Flow, een beschutte baai tussen de eilanden. Deze diende lange tijd als thuisbasis van de Britse vloot en speelde een belangrijke rol in WOI en WOII. Na deze bijzondere dag keren we in de avond met de ferry terug naar het vasteland en naar ons hotel.
Dag 6: North Coast 500
We blijven de route North Coast 500 volgen naar het uiterste noorden van het Schotse vasteland. De mooie zandstranden en ruwe bergen aan de adembenemende noordkust vormen een schril contrast. In het meest noordwestelijke plaatsje Durness vinden we Smoo Cave. Het is een klein stukje lopen naar deze bijzondere grot. Het eerste deel van de grot is uitgesleten door de werking van de zee, terwijl het tweede deel is ontstaan door een kleine zoetwaterstroom. We reizen verder door de ongerepte natuur en passeren het mooie Loch Assynt evenals de ruïnes van Arvreck Castle. Tegen de avond arriveren we in Gairloch waar ons hotel is gereserveerd (www.bespokehotels.com/gairloch-hotel).
Dag 7: Eilean Donan Castel en Fort William
De mooie route van vandaag leidt ons zuidwaarts waar we in het gebied van heuvels, meren en kastelen, Eilean Donan vinden (ca. £ 11,00 p.p.). Dit typisch Schotse kasteel is een van de mooiste in zijn soort. Na dit bezoek rijden we naar Fort William. Het stadje ligt in de schaduw van de hoogste berg van Schotland, de Ben Nevis (1344 m). Na een kijkje in deze gezellige plaats zoeken we onze overnachtingshotel op.
Dag 8: Inveraray
Deze ochtend vertrekken we naar het mooie plaatsje Inveraray, gelegen aan Loch Fyne. Neem de tijd om dit gezellige plaatsje te verkennen. Een bezoek aan het plaatselijke gevangenismuseum of aan het prachtige Inveraray Castle behoort tot de mogelijkheden. In de middag bezoeken we één van de vele whiskydistilleerderijen van Schotland en ziet u hoe de echte Schotse malt Whisky wordt gemaakt. Even proeven mag natuurlijk ook (ca. £ 12,00 p.p.). Hierna rijden we naar ons overnachtingshotel in de buurt van Glasgow.
Dag 9: Glasgow – Newcastle
Tijdens een korte tocht door de grootste Schotse stad Glasgow krijgen we een indruk waarom de inwoners zo trots zijn op hun stoere, victoriaanse industriestad. Via een mooie route rijden we terug naar Newcastle. Hier ligt de nachtboot klaar voor de overtocht naar IJmuiden.
Dag 10: terugreis
Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord gaan we van boord. Voordat we naar de opstapplaatsen terugkeren, sluiten we de reis af met een lunch.
Buitenlandse valuta:
Britse Ponden. Deze kunt u ter plaatse wisselen.
Reisdocumenten
Voor het reizen naar Verenigd Koninkrijk is een geldig paspoort vereist!!

Accommodaties

DFDS Ferry

Aan boord van één van de schepen waarmee u de overtocht van IJmuiden-Newcastle maakt is er een tweepersoons binnenhut voor u gereserveerd. Deze is voorzien van douche, toilet en een stapelbed. Een hut met lage bedden kunnen wij op aanvraag voor u boeken. Voor sommige reizen is er al standaard een buitenhut voor u gereserveerd. Aan boord geniet u van alle faciliteiten aan boord. Een wandeling maken over het dek, een gokje wagen in het casino, een filmpje pakken in de bioscoop of uitgaan in de nachtclub met live muziek.

Verzorging

uitgebreid ontbijtbuffet en dinerbuffet aan boord is inbegrepen.

Lees meer

Onderweg verblijft u in middenklasse hotels. Een aantal ervan zijn typisch Britse hotels. Dit zijn vaak authentieke hotels met overal tapijt en kruip-door-sluip-door gangetjes om bij uw kamer te kunnen komen. Ook in het uiterste noorden van Schotland, waar niet veel hotels zijn, doen wij er zo veel mogelijk aan om goede hotels voor u te reserveren. De kamers zijn minimaal voorzien van douche en toilet. Waar mogelijk vindt u de internetadressen van de betreffende hotels. Let wel: deze zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De verzorging is op basis van halfpension.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
aan boord 2-persoonsbuiten hut met douche/toilet
diner- en ontbijtbuffet op ferry’s
2-persoonskamers met douche/toilet
excursies exclusief entreegelden
overtocht Orkney eilanden
plaatselijke gids Orkney eilanden
entree Skara Brae en Italian Chapel
lunch op de terugreis.

Exclusief

lunches
overige entreegelden
€ 20 administratiekosten
€ 2,50 calamiteitenfonds
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E Hoofdlijnen - Oosterhout +6 (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Utrecht, Westraven P+R
Beoordelingen
Klaasje Steen-Hazenhoek
We hebben een super mooie reis gehad.alles was prima geregeld Een prachtig land gezien.Overweldigend Niet onbelangrijk te melden dat we een super chauffeur hadden Een echte aanrader