U bevindt zich hier: Home/Italië/Cinque Terre en Elba
prachtige omgeving
gratis drankje bij diner
nederlands sprekende gids Pula

Cinque Terre en Elba

Toscane is een betoverende regio met prachtig Italiaans erfgoed, mooie landschappen, een bijzonder mooie kuststrook én een heerlijk mild klimaat. Tijdens deze prachtige reis maakt u kennis met Cinque Terre, de vijf kleurrijke vissersdorpjes op de rotsen van de Italiaanse kust. Ook bezoeken we het eiland Elba, de perfecte vakantiebestemming voor liefhebbers van prachtige baaien, authentieke en pittoreske stadjes, schitterende bergen en een prachtige kustlijn. Ook de wereldberoemde Toren van Pisa en de stad Lucca mogen niet ontbreken tijdens deze reis.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we over de Duitse snelwegen naar ons eerste overnachtingsadres in Duitsland. Hier staat een heerlijk diner voor ons klaar.
Dag 2: Italië
Na een heerlijk ontbijt vervolgen we onze reis zuidwaarts. Na een aantal stops onderweg arriveren we aan het einde van de middag in ons hotel waar we de rest van de week zullen verblijven.
Dag 3: Pisa en Lucca
Vandaag bezoeken we het historische Pisa. Onze gids verteld ons alles over o.a. de grote kathedraal, het baptisterium en de bekende Scheve Toren van Pisa. Na ons bezoek aan deze bijzondere stad vervolgen we onze reis naar het mooie Lucca, dat ook wel een juweel van Italië wordt genoemd. Lucca is bekend om zijn Middeleeuwse muren en is een van de weinige steden met maar liefst 100 (!) kerken. Samen met onze gids gaan we op pad om Lucca te bewonderen.
Dag 4: Elba
Vandaag reizen we met de boot af naar de prachtige baaien, pittoreske dorpjes, groen beboste bergen van Elba. Elba is het op 2 na grootste eiland van Italië, na Sicilië en Sardinië en wordt gezien als de mooiste parel die uit het halssnoer van de godin Venus viel en in zee het grootste sieraad vormde van de zeven eilandjes in de Tyrreense zee. Nadat we alles over dit eiland te weten zijn gekomen door onze gids is er ruimte voor vrije tijd. Bezoekt u het gezellige centrum van Portoferraio of van de kleine Middeleeuwse dorpjes, geniet u van het strand of van de prachtige natuur op dit bijzondere eiland.
Dag 5: Cinque Terre
Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore staan gezamenlijk bekend als Cinque Terre. De vijf vissersdorpjes liggen verspreid over de kustlijn, verscholen tussen de prachtige kobaltbaaien. Alle dorpen zijn uniek en worden gekenmerkt door pleinen, eeuwenoude kerken en kastelen. Cinque Terre is daarom nu een Nationaal Park en ook de omliggende wateren behoren tot een beschermd zee reservaat. We maken een boottocht en onze gids verteld ons alles over Cinque Terre.
Dag 6: Vrije dag
Vandaag is een vrije dag. Geniet u van zon, zee, strand, cultuur en natuur en al het moois dat Italië te bieden heeft.
Dag 7: Zuid - Duitsland
Het is tijd om Italië te verlaten. We maken ons op voor de terugreis en rijden eerst naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Daar genieten we van een uitgebreid diner.
Dag 8: terugreis
Met de diverse tussenstops rijden we via de Duitse snelwegen weer terug naar Nederland. Voordat u wordt teruggebracht naar uw uitstapplaats, genieten we eerst van een afscheidsdiner.

Accommodaties

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
excursies exclusief entreegelden
drankje bij diner
Nederlandssprekende gids Pula
afscheidsdiner.

Exclusief

boottocht Rovinj
entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.
toeslag 1-persoons kamer €190,-

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant