incl. wijnproeverij
gidsen Cres en Krk
bootocht naar Cres
aangenaam klimaat

Excursiereis Crikvencia

Speciaal voor u hebben wij een prachtig programma samengesteld naar het vakantieoord Crikvenica in Kroatië. Met in oktober gemiddelde temperaturen van 19 graden Celsius belooft het een heerlijke vakantie te worden. Bovendien bezoeken we op deze mooie bestemming de prachtige omgeving met z’n talloze eilanden. Ieder eiland heeft z’n eigen specialiteit en nodigt u graag uit voor een bezoek. Sluit u het seizoen met ons af?

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Zevenaar waar we de grens oversteken naar Duitsland. Via Keulen en Frankfurt rijden we naar de omgeving van Neurenberg waar we inchecken in ons overnachtingshotel. Hier staat het diner voor ons klaar.
Dag 2: Crikvenica
Door het Alpenlandschap van Oostenrijk en Slovenië rijden we Kroatië binnen. Hier passeren we Rijeka en rijden verder naar Crikvenica. We nemen hier intrek in ons hotel waar we de komende nachten verblijven. In de avond wordt het diner geserveerd.
Dag 3: eiland Krk
Het eiland Krk is sinds 1981 eigenlijk een schiereiland. In dat jaar werd Tito’s brug gebouwd die tot op de dag van vandaag de verbinding vormt met het vasteland. Met meer dan 400 km2 is Krk het grootste eiland van de Adriatische zee. De mooiste steden op het eiland zijn de hoofdstad Krk, Baska en Vrbnik. In de stad Krk bewonderen we verschillende bezienswaardigheden, waaronder het stadhuis en de kleine typische marktkraampjes. We zien veel romeinse invloeden terug in de bouwstijl. De stad Baska is omgeven door droge rotsachtige heuvels, maar met zijn straatjes en balkonnetjes trekt het alle liefhebbers van het eiland aan. Vrbnik is een van de oudste steden op het eiland en een mooie plek om door de kleine straatjes te wandelen en van de stad te genieten. De stad is bovendien bekend door de autochtone wijn: Vrbnicka Zlatina. In een plaatselijk wijnlokaal gaan we hiervan proeven en krijgt u hapjes aangeboden. Eenmaal terug in ons hotel staat het diner weer voor ons klaar.
Dag 4: Opatija
Vandaag nemen we een kijkje in de badplaats Opatija. Dit is een van de belangrijkere badplaatsen aan de kust. Prachtige gebouwen in de stijl van de Habsburgers sieren de boulevard. In de middag keren we terug naar ons hotel.
Dag 5: vrije dag of Plitvice Meren
Een heerlijke dag om door te brengen in onze standplaats en te genieten van alles wat Crikvenica brengt. Daarnaast kunt u een dagtocht maken naar het Nationale Park Plitvice, één van de mooiste parken ter wereld. De 16 meren, die allen door prachtige watervallen met elkaar zijn verbonden, laten een schoonheid zien zoals alleen de natuur die kan scheppen. Het park valt onder de bescherming van de UNESCO en is de grootste toeristische trekpleister van Kroatië. U dient hiervoor goed ter been te zijn. Kosten per persoon zijn € 29 inclusief busvervoer, entreegelden en gids ter plaatse. Nadat we hier uitgebreid de tijd hebben gehad keren we terug naar ons hotel.
Dag 6: eiland Cres
Via het eiland Krk steken we per ferry over naar het eiland Cres dat ook wel het “Venetiaanse eiland” wordt genoemd. Het eiland is het op een na grootste eiland in de Adriatische zee. De gelijknamige hoofdstad is Cres, waar de geschiedenis van de Romeinen en Venetianen tot de Oostenrijkse monarchie gezien kan worden. Naast een bezoek aan deze stad nemen we een kijkje in Osor en Valun waar we talrijke kerken, paleizen en kloosters kunnen bewonderen. In de middag veren keren we terug naar ons hotel.
Dag 7: Rijeka – Fort Trsat
Deze ochtend nemen we een kijkje in de historische binnenstad van Rijeka. Bezienswaardig zijn hier de Onze Lieve Vrouwenkerk en het stadhuis. Uiteraard kunt u ook een wandeling maken over de mooie boulevard van de stad. Na gelegenheid voor de lunch rijden we naar Fort Trsat (ca. € 2,50 p.p.). Het fort ligt spectaculair boven de stad en biedt een prachtig uitzicht over de baai. Na terugkomst kunt u genieten van wat onze standplaats aanbiedt.
Dag 8: Zuid-Duitsland
We laten het mooie Kroatië achter ons en rijden langs de Oostenrijkse Alpen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
Dag 9: terugreis
Over de Duitse snelwegen keren we terug naar Nederland. Hier worden we, nadat we de grens zijn gepasseerd, getrakteerd op een heerlijk diner waarna we weer huiswaarts keren. We brengen iedereen naar zijn/haar opstapplaats.

Accommodaties

Hotel Villa Ruzica

Deze accommodatie ligt op 1 minuut lopen van het strand. Hotel Vila Ruzica wordt omgeven door tuinen en ligt op 50 meter afstand van het strand en op 300 meter van het centrum van Crikvenica's.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
excursies exclusief entreegelden
boottocht eiland Cres
wijnproeverij
plaatselijke gids op eiland Cres en Krk
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Actief Lezersreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Dokkum, busstation (toeslag €30,- p.p.)
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Burgum, Gemeentehuis
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds