U bevindt zich hier: Home/Nederland/Advent in Limburg
halfpension
bezoek Valkenburg
bezoek Maastricht
comfort class touringcar

Advent in Valkenburg & Magisch Maastricht

In het uiterste zuiden van Nederland genieten we van hartelijkheid in het Limburgse land. Ter hoogte van de Duitse stad Aken en Belgisch Vlaanderen ligt Valkenburg. De warme sfeer op de kerstmarkten nodigt ons hier uit voor een heerlijk bezoek. Bovendien nemen we een kijkje op het gezellige Vrijthof van Maastricht en de kerstsfeer in die stad. Gaat u mee?

Dagprogramma

Dag 1: Valkenburg
Vandaag brengt de bus ons naar Valkenburg. De stad is in adventstijd volledig omgetoverd tot kerststad. In het centrum vindt u winkeltjes terwijl er in de verschillende grotten leuke kerstmarkten zijn te vinden. De gangen van de Gemeentegrot zijn sfeervol verlicht en vormen het hart van de kerstmarkten. Neemt u liever een kijkje in de Fluwelengrot of bezoekt u het bijzondere Mergelrijk? In deze eeuwenoude mergelgroeve komt u te weten hoe de grotten in Limburg zijn ontstaan, waarvoor ze werden gebruikt en wat er allemaal met mergel wordt gedaan. Zandsculpturen, sfeervolle verlichting en mooie muziek zorgen voor een gezellige kerstsfeer. Daarnaast ziet u het levensgrote mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt en mag u in het grotten-atelier uw eigen kerstsouvenir van mergel maken. U kunt uw entreekaart voor de grotten bij boeking reserveren € 8,50 per persoon per grot.
Dag 2: Maastricht
We rijden naar de Limburgse hoofdstad Maastricht dat in de maand december wordt omgedoopt tot Magisch Maastricht. De hele binnenstad staat bol van de kerstsfeer. Gaat u lekker schaatsen op de schaatsbaan op het Vrijthof of koopt u uw kerstcadeautjes? In de middag keren we terug naar het noorden van het land waar u nog een diner wordt aangeboden. Aansluitend wordt ieder naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Schaepkens St. Fyt

in dit gezellige familiehotel proeft u direct de typisch Limburgse gastvrijheid. Het hotel ligt aan de rand van het drop op slechts een paar honderd meter vanaf het centrum van Valkenburg.

Faciliteiten

24-uurs receptie, vernieuwd buffetrestaurant, gezellige bar, zwembad en een mooie tuin met groot terras, gratis WiFi en 3 liften. Het hele hotel is goed toegankelijk en op de begane grond bevindt zich een mindervalide toilet.

Kamer

de Comfort kamers beschikken over 2 éénpersoonsbedden, badkamer met douche, toilet en wastafel, gratis kluisje, flatscreen-tv, telefoon & gratis WiFi. Buiten de eigen sanitaire voorzieningen op de kamer, bevinden zich op de tweede en derde etage een aangepaste mindervalide badkamer.

Verzorging

ontbijt en 3-gangen keuzemenu

Lees meer

Prijzen

Inclusief

- reis in comfort class touringcar
- 1x ontbijtbuffet
- 2 x diner
- kamer met douche en toilet
- genoemde excursies.

Exclusief

- entreegelden
- lunches
- € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
- € 20 administratiekosten per boeking
- reis-/annuleringsverzekering

Opstapschema

Route A+C - zevenaar hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, P+R langs A28
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Carpool Nieuwleusen A 28, t/o Oude Rijksweg 510
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg