boottochtje Flåm-Gudvangen
gids in Oslo en Bergen
reis in comfort class touringcar

Een winters sprookje in het besneeuwde land van Noorwegen wordt waar. Met een eerste overnachting in het Zweedse Angelsholm duiken we vervolgens direct in het Noorse winter wonderland. In Noorwegen zien we naast Oslo en Bergen het fantastische Fjordenlandschap. Maar ook het National Park Hardangervidda is een highlight van de reis evenals het maken van een tocht met de hondenslee die u kunt bijboeken.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we via Nieuweschans naar Duitsland. Over de snelwegen via Hamburg rijden we naar Puttgarden voor de overtocht naar Rødby. We rijden verder richting Kopenhagen en nemen de bijna 8 km lange Øresundbrug naar Zweden. Hier zijn diner en overnachting gereserveerd in Hotell Erikslund in Angelholm
Dag 2: Hamar
Langs de prachtige westkust van Zweden passeren we Göteborg. Ten noorden van deze havenstad ligt de bekende scherenkust met haar kleine eilandjes en smalle wateren. Onderweg passeren we Oslo en gaan vervolgens verder naar ons hotel in Hamar (Scandic Hotel Hamar).
Dag 3: Hamar – Sogndal
Vandaag is er tijd voor het maken van een hondensleetocht in het Sjusjoen gebergte. Het is een hele belevenis om met een hondenslee door de Noorse natuur te toeren. Als alternatief kunt u het Olympisch museum in Hamar bezoeken (ca. € 12 p.p.). Hier duikt u in de verhalen die vanaf 1896 tot nu tijdens de Spelen plaats vonden. In 1994 waren hier de Olympische Winterspelen en de Olympische vlam brandt er nog. Op weg naar het plaatsje Sogndal passeren we het staafkerkje in Borgund. Het diner en de overnachting zijn gereserveerd in het Scandic Hamar Quality Hotel Sogndal in Sogndal
Dag 4: Flam – Bergen
Vandaag rijden we naar Flam. Hiervandaan cruisen we door de smalle Naerøyfjord dat door steile bergen wordt omringd. De besneeuwde toppen rijzen tot maar liefst 1800 meter boven zeeniveau. Vanaf het water zien we watervallen en pittoreske dorpjes in het spectaculaire fjord. De omgeving staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en wordt als één van ’s werelds mooiste fjordlandschappen gezien. Nadat we de wonderlijke natuur van z’n mooiste kant hebben gezien stappen we in Gudvangen weer aan boord en rijden naar Bergen. De komende twee nachten verblijven we in Thon Hotel Bergen Airport.
Dag 5: Bergen
Met een Nederlandssprekende gids maken we een rondrit voor het verkennen van Bergen. In de middeleeuwen was Bergen één van de belangrijkste steden in het Hanzeverbond. Dat is terug te zien in de hanzewerf Bryggen. De zeven bergen rondom het stadscentrum, de hanzewerf en de vismarkt geven Bergen de sfeer van de stad. In de middag hebt u vrije tijd om Bergen op eigen gelegenheid te verkennen.
Dag 6: Sundvollen
Er staat weer een mooie route door het Noorse landschap op het programma. Via het bijzondere Hardangervidda bergplateau rijden we naar de Hardangerbrug en het Eidfjord passerend rijden we naar Sundvollen in de omgeving van Oslo. Het plaatsje ligt bij het Tyrifjord-meer en het Steinsfjord. Vanaf het Sundvolden Hotel is het maar een klein stukje lopen naar een van deze meren.
Dag 7: Oslo – Göteborg
Deze ochtend rijden we naar het centrum van Oslo en maken een rondrit met een Nederlandssprekende gids. We zien daarbij het bekende beeldenpark van de kunstenaar Vigeland, de historische binnenstad met het imposante Raadhuis, het Nationale Theater, het Koninklijke Paleis, de Universiteit en het Parlementsgebouw (Stortinget). In de middag rijden we verder naar Göteborg waar we inschepen aan boord van een van de luxe ferries van Stena Line die ons naar Kiel brengt. Geniet u hier van een heerlijk dinerbuffet en de verschillende mogelijkheden aan boord. Aan boord is een 2-persoonsbinnenhut voor u gereserveerd
Dag 8: terugreis
Rond 09.15 uur meren we aan in Kiel. Vanaf hier keren we via de Duitse snelwegen terug naar Nederland. Hier wordt u na een warme maaltijd naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotelinformatie

We verblijven in de omgeving van Helsingborg (1 nacht), omgeving van Oslo (1 nacht), omgeving Jotunheimen (2 nachten), Ulvik (2 nachten) en ten zuiden van Oslo (1 nacht) in goede hotels. Uw kamer is minimaal voorzien van douche en toilet. Op de terugreis overnacht u in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbedden en voorzien van douche en toilet op het bovendek aan boord van de Stena Line. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De juiste adresgegevens ontvangt u ca. 1 week voor vertrek bij uw reispapieren.

in de ochtend een Scandinavisch ontbijt en 's avonds een 3-gangendiner of buffet.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
overtocht Göteborg-Kiel in 2-persoonshut
2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
gids Oslo
boottochtje Flåm-Gudvangen
gids Bergen
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
lunches
optionele excursies
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route F (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen