Excuries inclusief entree's
Comfortclass bus
Halfpension

Een heerlijke excursiereis naar het Vorarlberg. Naast het historische centrum van Feldkirch zien we het vorstendom Liechtenstein en maken we kennis met Mainau en Lindau aan de Bodensee. Met de Rhätische Bahn rijden we naar Arosa en we stijgen ten top naar de hoge skispringschansen in Oberstdorf. De winterse wereld laat sprookjesachtige beelden bij u achter.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Nadat iedereen vanaf de opstapplaatsen is gehaald vertrekken we naar het zuiden van Duitsland waar we overnachten in de omgeving van het Zwarte Woud.
Dag 2: Mainau – Feldkirch
Het bloemeneiland Mainau in de Bodensee biedt in de winter misschien weinig bloemen, maar vandaag zien we wel hoe fraai en netjes alles is aangelegd. Alle bloemen en planten worden gekweekt in de kassen op het eiland zelf. Naast het vlinderhuis vinden we in het palmenhuis de palmensoorten die tegen de winter worden beschermd. Na gelegenheid voor een lunch is het nog een klein stukje tot we onze standplaats Feldkirch bereiken. Hier worden we met een warme ‘Winterpunsch’ ontvangen. Ook ligt er een informatiemap voor u klaar.
Dag 3: Lech – Zürs
Over de Flexenpass rijden we naar de beroemde wintersportplaatsen Zürs en Lech, waar veel prominente families hun wintervakanties doorbrengen. Tijdens uw wandeling door de dorpen maakt de winterse sfeer het gevoel compleet. In de middag rijden we naar bierbrouwerij Fohrenburg in Bludenz. Uiteraard is het mogelijk, na het informatieve deel, van het bier te proeven!
Dag 4: Oberstdorf – Lindau
Vandaag rijden we via het Bregenzerwald naar Oberstdorf, bekend van het Four Hills-toernooi met de hoge skispringschansen. Van bovenaf nemen we de lift naar de grote heuvel en het auditorium van de Erdinger Arena. Vervolgens kunt u het skimuseum bezoeken. Deze middag nehmen we een kijkje in het oude Lindau een schiereiland in de Bodensee. Geniet van het uitzicht over het meer naar de Zwitserse Alpen en de straatjes, pleinen en het rijkelijk versierde stadhuis. Via de provinciehoofdstad Bregenz keren we terug naar ons hotel.
Dag 5: Arosa en Graubünden
Een bezoek aan de hoogste Zwitserse bergen. We rijden naar de oudste stad van Zwitserland, Chur, de hoofdstad van het kanton Graubünden. Hier nemen we plaats in de compartimenten van de Rhätische Bahn. Dit treinspoor leidt ons door vele bochten en over hoge bruggen naar de prachtige bergen bij het beroemde wintersportresort Arosa. Hier kunt u met een gratis bus de plaats verkennen, of maakt u liever een wandeling rond het mooie meer. Met de trein keren we terug naar Chur voor vrije tijd.
Dag 6: Hohenems – Appenzell – Liechtenstein
In Hohenems vinden we het slotpaleis waar het beroemde manuscript van het Nibelungenlied werd gevonden. Hier tegenover vinden we het Slotcafé waar men u graag een kijkje laat nemen bij het produceren van de verschillende chocolades met natuurlijk een proeverij. Dan rijden we via Altstätten naar Appenzell. Het kanton staat bekend om de plaatsen met de geschilderde houten gevels. Bij de Appenzeller Alpenbitter wordt uitleg gegeven over de rustgevende drank die we mogen proeven. We sluiten de dag af met een bezoek aan Vaduz, hoofdstad van Liechtenstein.
Dag 7: terugreis
Na een vroeg ontbijt nemen we een afscheidscadeautje in ontvangst waarna we naar Nederland terugkeren. Hier sluiten we de reis af met een gezamenlijk diner. Vervolgens wordt ieder naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Het hotel ligt op een rustige locatie in een buitenwijk van Feldkirch. Het gezellige, middeleeuwse stadscentrum van Feldkirch ligt op ca. 2,5 km loopafstand.

Faciliteiten:

restaurant, bar, sauna en lift.

Kamer:

De kamers zijn smaakvol ingericht in alpinestijl. Ze beschikken over telefoon, televisie, radio en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.De meeste kamers beschikken over een balkon.

Verzorging:

in de ochtend ontbijtbuffet en in de avond een 4-gangendiner.

Website

Internet: www.weisses-kreuz.at

NB:

iedere avond wordt er in het hotel een dans-/informatie-/gezellige avond georganiseerd.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met bad/douche en toilet
verzorging op basis van half pension
genoemde excursies en entreegelden:
entree en kabelbaan skischans
Oberstdorf
entree en proeverij bierbrouwerij
chocoladeproeverij Fenkart
proeverij bij Appeneller Alpenbitter
treinrit Rhätischen Bahn, retour
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
overige entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Toeslag 1 persoonskamer is € 150,-

Opstapschema

Route Winter A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant