professionele schaatsclinics
ook voor niet-schaatsers
halfpension

Alternatieve Elfstedentocht met Jolanda en Foske Tamar

Beste schaatsliefhebbers,

Wilt u met ons de Alternatieve Elfstedentocht beleven en samen toewerken naar uw ultieme schaatsdoel? Ga dan met ons mee naar de Weissensee!

Wij zijn Jolanda Langeland en Foske Tamar van der Wal. Wij hebben jaren op het hoogste niveau marathons geschaatst. Wij brengen graag onze ervaringen en kennis op een enthousiaste en motiverende manier over op iedereen die beter wil schaatsen of het maximale uit zichzelf wil halen.
Om uw doel te kunnen bereiken weten wij uit ervaring dat een goede voorbereiding erg belangrijk is. Naast dat wij meegaan als reisbegeleiding verzorgen wij als onderdeel van de reis twee schaatsclinics op de Weissensee voorafgaand aan de Alternatieve Elfstedentocht. Hierbij krijgt u tips over het schaatsen op natuurijs en proberen wij u zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de ultieme schaatsuitdaging! Natuurlijk komen we u ook aanmoedigen, zodat u juichend de finish passeert.
Wilt u ter voorbereiding op het schaatsen van de Alternatieve Elfstedentocht (200km) meerdere schaatslessen volgen of heeft u inhoudelijke vragen over de reis? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden! Dat kan via: schaatsclinicgroningen@gmail.com

Jolanda Langeland en Foske Tamar van der Wal

Niet schaatsers

Ook wanneer u niet schaatst is deze reis zeer de moeite waard! Als schaatsliefhebber kunt u de unieke sfeer aan de Weissensee beleven en genieten van de bergen, de zon en uiteraard de koek & zopie langs de kant. Rondom de Weissensee vindt u daarnaast talloze skipistes en loipes waarvan u gebruik kunt maken. Voor ieder wat wils!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf de verschillende instapplaatsen naar onze oosterburen. Over de Duitse snelwegen rijden we naar ons overnachtingshotel in Berchtesgaden (www.schwabenwirt.eu). Nadat de kamers zijn ingedeeld schuiven we aan voor het diner.
Dag 2: ijsgewenning met clinic
Na een kort stukje rijden komen we aan bij ons hotel aan de Weissensee. Hier verzorgen Foske Tamar & Jolanda in de ochtend een schaatsclinic van circa 2 uur. Hierin komen alle ins en outs van het schaatsen op natuurijs aan de orde en wordt er uiteraard een ronde gereden. Iedereen is daarna vrij om het ijs op te gaan of buiten te genieten van het ijs.
Dag 3: voorbereiding Alternatieve Elfstedentocht met clinic
Vandaag gaan we wederom het ijs op met Foske Tamar & Jolanda. Ze bereiden u voor op de tocht van morgen en geven u de laatste tips om uw doel te bereiken.
Dag 4: tocht der tochten
Vandaag is de dag waar we met z’n allen naar uit hebben gekeken! De deelnemers aan de Alternatieve Elfstedentocht (200km) vertrekken na een vroeg ontbijt richting het ijs. Iedere deelnemer met een eigen doel die ze willen bereiken of een persoonlijk record die ze willen gaan verbreken. Let op: inschrijving voor de Alternatieve Elfstedentocht is niet inbegrepen. Dit kunt u doen op de website van weissensee.nl. Tijdens de tocht is er voldoende verzorging onderweg en na afloop ontvangt u een unieke herinnering.
Dag 5: ontspanning
Na het geweld van gisteren nemen we vandaag de tijd om bij te komen en te kijken bij de landelijke wedstrijd van de dames en heren die rijden voor het Open Nederlands Kampioenschap. Daarnaast is het tijd om uw tassen te pakken, want we vertrekken na het diner voor de nachtelijke terugreis naar Nederland. Een dag om te genieten van de aanblikken van de Weissensee. Misschien een laatste keer op de schaatsen? Als we onze tassen hebben gepakt, vertrekken we na het diner voor de nachtelijke terugreis naar Nederland.
Dag 6: terug in Nederland
We komen vroeg in de ochtend weer aan in Nederland waar u naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.
Weissensee 2021
Helaas heeft Corona ook de organisatie van de alternatieve Elfstedentocht 2021 beïnvloed. Verschillende protocollen zorgen voor beperkende maatregelen. Dit houd voor ons het volgende in: * beperkt aantal deelnemers bij toertochten; * geen prestatietocht en wintertriatlon; * aangepaste verzorgingsposten; * geen of een heel beperkt amusementsprogramma. De rijdersbijeenkomst wordt in een andere vorm aangeboden (wellicht online). Bovendien is er geen wedstrijd als wij er zijn. Wel wordt de toertocht georganiseerd. Het programma op de Weissensee is onder voorbehoud van wijzigingen. Houd hiervoor www.weissensee.nl in de gaten.
NB: 1-persoonskamers
Er zijn slechts twee 1 persoonskamers beschikbaar. In het geval u alleen reist, kunnen wij een kamer op indeling voor u boeken. Hierbij worden de dames bij de dames en de heren bij de heren ingedeeld.
NB: programma
In het uitzonderlijke geval er niet op de Weissensee geschaatst kan worden stellen wij een alternatief programma voor u samen.

Accommodaties

Hotel Kolbitsch

Het hotel is ideaal gelegen op 5 minuten loopafstand van het kleine meer van de Weissensee.

Faciliteiten

restaurant, bar, lift, sauna en gratis WiFi in openbare ruimtes. Het hotel heeft een eigen strandje aan het meer.

Kamer

Uw kamer is voorzien van telefoon en televisie. De meerderheid beschikt over zeezicht en balkon. De badkamer beschikt over douche, toilet en haardroger.

Verzorging

In de ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Avonds een driegangen keuzediner met saladebuffet.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

- reis in royal class touringcar
- halfpension (ook op dag 1)
- genoemd dagprogramma
- entreegeld Weissensee dag 2 t/m dag 5
- schaatsclinics
- begeleiding door Jolanda en Foske Tamar
- kamer met douche/toilet
- diner dag 5.

Exclusief

lunches
inschrijving Alternatieve Elfstedentocht
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering
Elfsteden clausule*.

*= een clausule die u als toevoeging bij de annuleringsverzekering kunt afsluiten. In het geval er een Elfstedentocht juist in die periode wordt georganiseerd is het voor de verzekering een geldig argument om de reis te annuleren.

Opstapschema

Route Winter A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant