U bevindt zich hier: Home/Polen/Krakau-Wroclaw-Dresden
winters Krakau
prachtig Wroclaw
bijzonder Dresden

Krakau, Wroclaw en Dresden

Krakau, Wroclaw en Dresden
De bijzondere steden Krakau en Dresden hebben heel wat te bieden. Krakau wordt wel de parel van Polen genoemd. De bijzonder mooie, historische stad ligt in het zuiden van Polen. De binnenstad staat al sinds 1978 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ook de eeuwenoude ‘Stare Miasto’ (oude binnenstad) van Wroclaw is een bezienswaardigheid op zich. Prachtige gebouwen, musea en schilderwerk maken de stad tot een mooi geheel. De reis sluiten we af met een bezoek aan Dresden, bekend van de Semperopera en de bijzondere Frauenkirche.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Nadat we iedereen vanaf de opstapplaatsen hebben opgehaald passeren we de grens via Nieuweschans. Door het noorden van Duitsland rijden we naar Polen waar de overnachting is gereserveerd in Zagan (hotel Willa Park, www.willapark.pl). Na aankomst wordt het diner geserveerd.
Dag 2: Krakau - Joodse Wijk
Vanuit Zagan rijden we naar Krakau. Hier neemt een gids ons mee naar Kazimierz, het Joodse kwartier van de stad. Een gezellige wijk met vele restaurantjes en mooie gebouwen waaronder de synagoge en het Joods museum. Het was destijds het decor voor de film Schindlers list. Aansluitend vertrekken we naar ons hotel in Krakau voor diner en overnachting.
Dag 3: Krakau
Een gids neemt ons in de ochtend mee voor een voettocht door deze Koningsstad. Het is de enige stad in Polen die van oorlogsgeweld gespaard is gebleven en bevat vele historische monumenten. Beroemd is het Wawelpaleis, tegenwoordig een kunstmuseum. In de Lakenhal, een vroegere markthal, vindt u nog de traditionele marktkramen. Bijzonder zijn de vele kerken van de stad, waaronder de kathedraal bij het paleis en de Mariakerk waar elk uur een trompettist de reveille blaast. In de middag heeft u tijd de stad op eigen gelegenheid te verkennen.
Dag 4: Wroclaw
We reizen verder naar Wroclaw, de stad van honderd bruggen. Met een gids ontdekken we de fraaie gotische kerken, herenhuizen in Renaissancestijl en paleizen uit de barokperiode. Befaamd is het Raclawice Panorama. Een gigantisch schilderwerk waarvoor een speciaal museum werd gebouwd. Deze avond verblijven we in Wroclaw.
Dag 5: Sächsische Schweiz - Vesting Königstein
Door het Poolse landschap passeren we de Duitse grens en maken kennis met de Sächsische Schweiz. We brengen een bezoek aan Vesting Königstein (ca. € 10 p.p.). Alhoewel het er van buiten als een burcht uit ziet is het een klein dorp met gebouwen uit verschillende eeuwen. U kunt het gebouw zowel van binnen als via de buitenmuren bezichtigen. Voor € 3 toeslag krijgt u en rondleiding met een Audioguide. Aansluitend rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Dresden.
Dag 6: Dresden
Met een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de stad Dresden. Er zijn veel barokke gebouwen langs de brede rivier de Elbe gebouwd. Na WO II en de Wende is de stad weer in oude stijl opgebouwd en heeft het haar oude glorie teruggekregen. Dresden wordt ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Tijdens de stadswandeling zien we prachtige gebouwen waaronder de Semperoper en de Zwinger. Bijzonder is de wederopbouw van de Frauenkirche. De bouw van de nieuwe spits, een schenking door de Britten voor de bombardementen op de stad in WO II, werd in 2005 voltooid.
Dag 7: terugreis
Na een week vol indrukken verlaten we ons hotel en gaan terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Apis Hotel

Dit moderne hotel ligt dicht bij het centrum van Krakow en op ca. 2 kilometer van de Grote Markt.

Faciliteiten

receptie, restaurant, bar, lift, kluisje. Gratis entree in fitness- en wellness-centrum met sauna en Turks stoombad. Alle openbare en privé ruimtes zijn rookvrij. In openbare ruimtes is gratis WiFi aanwezig.

Kamer

voorzien van televisie, telefoon, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet in de ochtend. ’s Avonds een 3 gangendiner.

Website

www.hotelapis.pl

Lees meer

Hotel Bacero

Het hotel ligt ten zuidwesten van Wroclaw op ca. 12 minuten rijafstand van de historische binnenstad.

Kamer

Netjes ingericht en voorzien van telefoon, televisie, airconditioning en thee- en koffiezetfaciliteiten. De badkamer beschikt over douche, toilet en een haardroger.

Lees meer

Middenklasse Hotel

U verblijft in een middenklasse hotel rondom de stad Dresden. Met de bus reist u naar het punt waar de gids op u wacht. Uw kamer is minimaal voorzien van douche en toilet. De exacte hotelgegevens ontvangt u ca. een week voor vertrek bij uw reispapieren.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
verblijf in prima hotels
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids Krakau, Wroclaw en Dresden
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route F (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen
Beoordelingen
Krakau-Dresden 7 december 2019
We maakten deze reis in december 2019. Na een overnachting op de 2de dag naar Auswitsch-Birkenau, deze twee plekken lieten in diepe indruk na. Krakau is een prachtige stad. Kersttijd dus prachtige kerstsfeer en kerstmarkten. En een bezoek aan de beroemde zoutmijnen in Wielizcka. Na een tussenstop in Wroclaw reizen we naar Dresden. Deze stad beroemd om de Frauenkirche en andere prachtige gebouwen. En in december natuurlijk de beroemde Striezelkerstmarkt. We overnachten in prima hotels en het eten is ook prima verzorgd. Onze chauffeur Haye deed zijn best om de reis zo aangenaam mogelijk te maken en zorgde voor extra's zoals een bezoek aan de binnenstad van Krakau op onze eerste avond daar met als afsluiting even een drankje in een cafeetje. En het bezoek aan de kerstmarkt in Wroclaw. Dit was de kers op de taart, dit maakte de reis extra bijzonder. Eveneens bijzonder was de gezellige sfeer en eensgezindheid in onze groep, die door omstandigheden maar uit 17 personen bestond.
Na een uitstekend afscheidsdiner kwam er een eind aan deze prachtige week. Een aanrader deze reis!!