entree Tattoo bruine sectie
Scotsch Whisky Experience
halfpension

Militaire Taptoe Edinburgh

Ieder jaar in augustus vindt op de binnenplaats van het indrukwekkende Edinburgh Castle de Royal Military Tattoo plaats. Tijdens dit wereldberoemde festival treden de beste militaire muziekkorpsen en kapellen voor u op. Doedelzakspelers worden begeleid door vaandelzwaaiers en dansers. En uiteraard, zoals het hoort op deze unieke locatie: iedereen in vol ornaat. Een verzorgde reis waarbij we niet alleen het festival bezoeken, maar ook meer van het mooie Schotland zien.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar IJmuiden voor de nachtboot naar Newcastle. Aan boord genieten we van het diner.
Dag 2: Gretna Green – Glasgow
Na het ontbijt en ontscheping rijden we langs de grens van Engeland naar Schotland. Het is een prachtige rit door het ruige Schotse landschap waar ook de overblijfselen van de Muur van Hadrianus te vinden zijn. Onderweg naar ons hotel rijden we door Glasgow. De grootste stad van Schotland is volgens velen, na Londen, de beste winkelbestemming van het Verenigd Koninkrijk. De Golden Z, wordt het autovrije winkelgebied genoemd rondom Buchanan Street, Argyle Street, en Sauchiehall Street. Na vrije tijd gaan wij naar ons hotel in Stirling. Hier wordt in de avond het diner geserveerd.
Dag 3: Edinburgh - Tattoo
We vertrekken vandaag rond 10.30 uur naar Edinburgh, hoofdstad van Schotland. We maken een rondrit langs de talrijke bezienswaardigheden. Bovendien is er tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Wandelt u eens door de hoofdstraat ‘Royal Mile’ die van Edinburgh Castle naar het indrukwekkende paleis Palace of Holyroodhouse loopt. Lengte van de hoofdstraat: 1 mile. In de middag brengen we een bezoek aan de ‘Scotch Whisky Experience’. Hier volgen we het proces van het maken van een echte Scotch Malt. Nadat we whisky hebben geproefd is het tijd voor ons gezamenlijk diner. Dan volgt hetgeen waarvoor we gekomen zijn. We nemen plaats op de tribunes van Edinburgh Castle om volop te genieten van de spectaculaire Taptoe. Na middernacht aankomst in ons hotel. NB: ingang van Tattoo is een stuk lopen met een klim. Lastig wanneer u slecht ter been bent.
Dag 4: Jedburgh – Newcastle
Na nog enige vrije tijd in Stirling nemen we afscheid van ons hotel en rijden naar het historische stadje Jedburgh. De oude straatjes, de ruïnes van het kasteel en de oude abdij brengen ons terug in de tijd. ‘Mary Queen of Scots’ had in Jedburgh haar residentie. In de namiddag arriveren we in Newcastle waar we inschepen voor de overtocht. Diner aan boord.
Dag 5: terugreis
Na een uitgebreid ‘scheepsontbijt’ rijden we naar het noorden en nemen we afscheid van elkaar op de verschillende uitstapplaatsen.

Accommodaties

King Robert Stirling Hotel

Gelegen op een unieke locatie waar de historische slag bij Bannockburn plaatsvond. Het hotel ligt op 3 kilometer van het stadscentrum van Stirling.

Faciliteiten

restaurant, bar, bistro, tuin en lift. In de openbare ruimtes en op de kamers is WiFi gratis.

Kamer

telefoon, televisie, radio, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet, haardroger en toiletartikelen.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet. Op dag 2 staat er een 3-gangen diner in het hotel voor u klaar. Op dag 3 wordt het diner in een lokaal restaurant in Edinburgh geserveerd.

Website

www.kingroberthotel.co.uk/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
2 x ontbijtbuffet aan boord
2 x dinerbuffet aan boord
retourovertocht per nachtboot
2 persoons-buitenhut met benedenbedden, douche/toilet
2 x overnachting in Stirling
ticket Taptoe, bruine zitplaatsen
entrée Scotsch Whisky Experience
dag 2: diner in hotel
dag 3: diner in Edinburgh
genoemde excursies
Nederlands sprekende reisbegeleiding van Dalstra Reizen, Annemarie Aardewerk.

Exclusief

lunches
calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
administratiekosten à € 15 per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A NDC (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, P+R langs A28
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190