geen 1-persoonskamertoeslag
Nederlandstalige begeleiding
dagtocht Praag

Het Reuzengebergte (Krkonose) heeft een mooie afwisselende natuur en dankt zijn naam aan de legende van de reus Krakonos. Hij strooide donder, bliksem en regenbuien in het gebied rond. De schitterende natuur kent veel variatie met ruige bergtoppen, ravijnen, snelstromende rivieren, watervallen, bergweiden en rijke flora en fauna. Dit is de reden waarom het gebergte tot Nationaal Park is verklaard. Hier ontspringt ook de rivier Labe, bij ons bekend als Elbe. Het gebied trekt nu jaarlijks miljoenen toeristen. Zowel in de zomer, als wandelgebied, als in de winter wanneer men er prima kan skiën.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
In de vroege ochtend vertrekken we via Osnabrück, Dresden en Liberec naar Rokytnice. Hier staat Petra al op ons te wachten. Na het inchecken wordt het diner geserveerd.
Dag 2: Rokytnice – rondrit
Nadat we zijn ingelicht over de aanstaande dagen, heeft u de tijd uw gastdorp Rokytnice te leren kennen. In de middag maken we een prachtige rondrit door het Reuzengebergte. Petra vertelt u veel over de omgeving.
Dag 3: Vrchlabi – Janské Láznĕ
Vandaag brengen we een bezoek aan de poort van het Reuzengebergte, Vrchlabi. Naast enkele houten huizen uit de 16e en 18e eeuw is er het barokke klooster uit de 18e eeuw. Rijdend door het Reuzengebergte komen we bij Janské Láznĕ. Hier vinden we het nieuwste Boomkroonpad van Tsjechië (ca. € 10 p.p.). In de ondergrondse ruimte wordt u geïnformeerd over het complexe wortelsysteem van boomsoorten in het Reuzengebergte en de diersoorten die er leven. Deze tentoonstelling is uniek voor de wereld. Met een loopbrug gaat u tot 24 meter hoogte waarna u in de observatietoren verder kunt tot 45 meter hoogte. Hiermee is het de hoogste observatietoren in Tsjechië. Vanaf de toren heeft u een indrukwekkend uitzicht over de 150 jaar oude bomen van Krkonoše. Eenmaal op de top kunt u ervoor kiezen om op de gewone manier terug te gaan dan wel met een reusachtige glijbaan van 50 meter. Durft u het aan?
Dag 4: Jičin – SKODA-museum
Deze ochtend rijden we naar het stadje Jičin, ook wel het stadje van de sprookjes genoemd. Het grote, vierkante Wallenstein wordt omzoomd door arcaden. Overige bezienswaardigheden zijn het paleis en de St. Jacobskerk. In het levendige centrum van Jičin zijn veel leuke winkeltjes en gezellige terrassen en restaurants. Vervolgens rijden we naar Mlada Boleslav. Hier bezoeken we het SKODA-museum (ca. € 12 p.p.).
Dag 5: Praag
We brengen een bezoek aan de ‘Stad met honderd torens’, de Tsjechische hoofdstad Praag. Een Nederlandssprekende gids leidt ons door de ‘Oude’ en de ‘Nieuwe’ benedenstad. We nemen een kijkje in de Joodse wijk, zien de Týn kerk en St. Nicolaas kerk, het standbeeld van Jan Hus, het Astronomisch uurwerk en de Havelmarkt. Bij voldoende tijd nemen we een kijkje op de beroemde Karelsbrug.
Dag 6: Kasteel Sychrov
Vandaag nemen we een kijkje in kasteel Sychrov. We krijgen een rondleiding door de kamers van het kasteel dat uit 1693 dateert (ca. € 10 p.p.). Zij zijn ingericht met originele meubels, schilderijen en accessoires. Rondom ligt een mooi Engels park. Ook stappen we vandaag in het treintje vanaf Tanvald naar Harrachov. Dit is de enige en steilste tandradbaan met normale spoorwijdte van Tsjechië. (ca. € 4 p.p.).
Dag 7: Polen
We rijden naar het Poolse plaatsje Piechowice voor een bezoek aan de glasfabriek (ca. € 10 p.p.). Het glas wordt hier met de hand vervaardigd. U ziet het volledige proces voorbij komen. In het bijbehorende museum zien we de mooiste glaswerken waarna u in de winkel mooie producten kunt kopen. Met een mooie rondrit arriveren we aansluitend in Karpacz. Hier is gelegenheid voor de lunch waarna u van vrije tijd in het centrum van het stadje kunt genieten.
Dag 8: thuisreis
Na het ontbijt is het tijd om Rokytnice te verlaten. We rijden via Dresden en Hannover naar de omgeving van Hengelo voor een goed verzorgd afscheidsdiner.
Reisleidster Petra Hoek
Mijn naam is Petra Hoek en ik begeleid u tijdens deze reis naar het Reuzengebergte. Ik heb vele jaren in Nederland gewoond en gewerkt. Samen met mijn gezin ben ik een aantal jaren geleden terug gegaan naar Tsjechië om daar te gaan wonen. Dit is namelijk de plaats waar ik geboren en getogen ben. Voor mij een goede reden om u als reiziger kennis te laten maken met mijn land. Tot ziens in Tsjechië! Petra Hoek

Accommodaties

Hotel Bohemia

Sporthotel Bohemia

Hotel Bohemia ligt op een rustige plek op loopafstand van een van de twee centra van het dorp.

Faciliteiten

lounge, restaurant, bar, terras, lift, biljart, bowlingbaan. Het hotel heeft een wellness met sauna, solarium en massage. Gratis WiFi beschikbaar in openbare ruimtes.

Kamer

Beschikt over televisie en een badkamer met douche en toilet. Handdoeken worden 3 x per week (zaterdag, dinsdag, donderdag) gewisseld.

Verzorging

's morgens is er een ontbijtbuffet. In de avond geniet u van een prima verzorgd 3-gangenkeuzediner.

Website

www.sporthotel-bohemia.cz

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class touringcar
kamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
verzorging op basis van halfpension
gids Praag
entertainmentavond
Nederlandssprekende gids ter plaatse
mooie wandelomgeving
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A + D Zomer (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Holten, AC Restaurant
Hengelo, NS station
De Lutte, Restaurant 't grote Zwaantje