U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Seniorenreis Eifel
all inclusive reis per liftbus reisassistentie inclusief vele extra's

Seniorenreis Eifel

De Eifel in Duitsland is een prachtig gebied met vele gezichten. Het ideale gebied om lekker op vakantie te gaan! Het kent tal van bezienswaardigheden en voor iedereen is er wel wat te doen. Naast de vele kastelen, burchten en ruïnes telt de Eifel in Duitsland veel rivieren, meren, watervallen, grotten en een prachtig afwisselende flora en fauna. Ook cultuurliefhebbers komen hier helemaal tot hun recht.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf onze opstapplaatsen reizen we richting het zuiden van Nederland. We gebruiken de lunch onderweg en komen in de middag aan in Stadtkyll waar we onze kamers kunnen betrekken.
Dag 2: Stadtkyll-rondrit Vulkaan-Eifel
Deze ochtend laat een Nederlandssprekende hotelmedewerker ons kennismaken met Stadtkyll. Zij toont ons de bijzonderheden van het dorp. Na de lunch in ons hotel maken we in de middag een rondrit door de omgeving waarbij we met een gids alles leren over de natuur in de bijzondere Vulkaan-eifel met zijn maaren.
Dag 3: Gerolstein
Deze ochtend brengen we een bezoek aan Verlosserkerk van Gerolstein. Een Nederlandssprekende gids leidt ons rond. Tijdens de reis in september doet een Duitssprekende gids de rondleiding. De kerk werd door de laatste keizer gebouwd en is bijzonder vanwege de 24 miljoen mozaïekstenen die er werden gebruikt. Dan staat de lunch in een restaurant in Neroth voor u klaar en gaan we verder naar Daun waar we een bezoek brengen aan het wildpark. Met onze touringcar rijden we door het park waar u allerlei wilde dieren te zien krijgt. Na afloop keren we terug naar ons hotel.
Dag 4: Rursee
Vandaag nemen we een lunchpakket mee vanuit het hotel. We rijden naar de Rursee waar we een mooie boottocht over het meer gaan maken. Aan boord wordt koffie met gebak geserveerd. Geniet u onderweg van de mooiste uitzichten. Eenmaal terug in de bus brengen we een bezoek aan Vogelsang. Dit voormalige opleidingscomplex van de SS ligt in het prachtige natuurgebied van Nationapark Eifel. Een prima stop voor de koffie en te genieten van de mooie omgeving.
Dag 5: Bad Münstereifel
Na het ontbijt maken we een mooie tocht door de Eifel en zien een prachtig landschap aan ons voorbij trekken tot we Bad Münstereifel bereiken. Hier vinden we prachtige vakwerkhuizen en historische bouwwerken. Ze tekenen het beeld van de plaats die in de middeleeuwen is ontstaan. Neem de tijd om de stad te bekijken. De lunch gebruiken we in de stad waarna we in de middag naar ons hotel terugkeren.
Dag 6: terugreis
Het is tijd om afscheid te nemen van ons hotel. Op de terugreis kunt u van de reis nagenieten tijdens een warm afscheidsdiner waarna ieder naar zijn/haar opstapplaats wordt teruggebracht.

Accommodaties

Hotel am Park

Een all inclusive hotel nabij het centrum van Stadtkyll. Het hotel is geschikt voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Er komen veel toeristen naar deze omgeving en de mooie natuur biedt veel wandelmogelijkheden. Ook is het een ideaal uitgangspunt voor de mooiste excursies.

Faciliteiten

receptie, lounge, bar, restaurant, fitnessruimte, lift en overal gratis WiFi.

Kamer

uw ruime kamer heeft telefoon, televisie en een badkamer met inloopdouche (met opstaand randje), toilet en haardroger. Alle kamers zijn voorzien van een balkon of terras. De 5 gehandicaptenkamers hebben geen balkon.

Verzorging

all inclusive met in de ochtend een ontbijtbuffet en lunchbuffet of lunchpakket. Op dag 3 en 5 wordt de lunch onderweg geserveerd. In de avond staat er een dinerbuffet voor u klaar. Van 17.00 tot 23.00 uur zijn alle drankjes bij de reissom inbegrepen. Dit zijn koffie/thee, bier, frisdrank en huiswijn.

Website

www.hotel-am-park-stadtkyll.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

vervoer in comfort class liftbus
all inclusive in hotel
kamer met douche/toilet
kofferservice
genoemde excursies en entreegelden
reisassistentie
wandeling met NL-sprekende hotelmedewerker door Stadtkyll
rondrit met gids Vulkaan-Eifel
rondleiding kerk Gerolstein
boottocht Ruhrsee met koffie en gebak
quizavond
swingo-avond
excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C - zevenaar +2 uur hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Heerde, Eperweg 55, Parkeerterrein de Keet van Heerde
Apeldoorn-Zuid, Shell Station lange Amerikaweg 66
Arnhem, Carpool Noord Europaweg