Bergen en meren in Vorarlberg

Bergen en meren in Vorarlberg

Oostenrijk, 7 dagen

Een reis naar het oostelijke deel van de Alpen.
Afdrukken

Vanaf € 499,-

Nu boeken

Bergen en meren in Vorarlberg

Een reis naar het oostelijke deel van de Alpen. In het Kaunertal zien we indrukwekkende passen, gletsjers en zelfs eeuwige sneeuw. Bijzonder is de tocht over de Silvretta Hochalpenstrasse die Tirol en Vorarlberg met elkaar verbindt. We zien prachtige vergezichten wanneer we over de Bielerhöhe rijden. In Zwitserland genieten we van een heerlijk boottochtje tussen de majestueuze bergen en genieten van houtsnijkunst in het Lechtal. Een prachtige reis met alleen maar hoogtepunten.

St. Anton Sommerkarte
Bij verblijf in ons hotel ontvangt u gratis een zomerkaart van de regio. Hierbij kunt u gratis gebruik maken van het volgende:

 • 1 dag gebruik van alle bergliften die in bedrijf zijn
 • 1 x entree zwembad Arlberg
 • 1 x wandelen, e-biken (incl. fiets) of boogschieten volgens programma
 • Gratis entree in het museum St. Anton am Arlberg
 • Wekelijkse fakkelwandeling
 • Dorpsbus, wandelbus of lijnbus van St. Christopf tot Landeck.

De kaart is geldig van halverwege juni tot eind september 2018. Gebruik van de kaart is exclusief het vervoer van Dalstra Reizen naar deze bestemmingen.

Bergen en meren in Vorarlberg

Hotel Basur
Ligging: in het dorpscentrum van Flirsch, naast de kerk (’s nachts klokken uitgeschakeld).
Faciliteiten: restaurant, bar, terras en lift. De wellnessruimte beschikt over een hot tub, sauna, stoombad, infraroodcabine, solarium en ontspanningsruimte. Gratis WiFi in openbare ruimtes.
Kamer: gezellig en comfortabel ingericht met televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. NB: de kamers zijn verschillend ingericht.
Verzorging: ontbijtbuffet en een driegangendiner met keuze voor vegetariërs.
Bijzonderheden: op een van de avonden wordt er een muziekavond georganiseerd.

Bergen en meren in Vorarlberg

Dag 1: heenreis
Zodra we alle opstapplaatsen hebben gehad rijden we, via Frankfurt en Stuttgart, naar onze bestemming Flirsch in het Vorarlgebergte.

Dag 2: Kaunertal
Een eerste natuurtocht staat op het programma. Terwijl we onderweg genieten van steile berghellingen en donkergroene bossen met hier en daar bloemrijke almen, rijden we naar het smalle Kaunerdal. Het dal biedt toegang tot de langste gletsjer van de Ötztaler Alpen. Hier kan zelfs in de zomer worden geskied. Bij mooi weer kunt u met de gondel omhoog gaan. Met het ene been in Oostenrijk en het andere been in Italië heeft u een prachtige blik op Zwitserland.

Dag 3: Liechtenstein – Zwitserland
Deze ochtend rijden we naar Feldkirch met z’n prachtige middeleeuwse binnenstad. Via de ministaat Liechtenstein, en hoofdstad Vaduz, bereiken we de Zwitserse Walensee. Vanuit Weesen maken we tussen de geweldige bergwereld een boottocht (ca. CHF 18,50 p.p.) naar Walenstadt. Aan boord heeft u een prachtig uitzicht op de berg Churfisten. Eenmaal terug rijden we per touringcar terug naar Oostenrijk.

Dag 4: Silbertal – Silvretta Hochalpenstrasse
Een absoluut hoogtepunt van de reis. Deze ochtend bezoeken we het Silbertal. Met de gondel gaan we naar boven. Hier krijgt u koffie met Apfelstrudel aangeboden. Daarna nemen we een kijkje in de kapel die ter nagedachtenis aan de mijnwerkers werd gebouwd. Kosten hiervan € 24 per persoon. Via Partenen en het Montafondal rijden we naar de Silvretta Hochalpenstrasse. Dit is één van de mooiste en meest populaire bergwegen in de Alpen. Op de Bielerhöhe, 2026 m hoogte, hebben we een werkelijk schitterend uitzicht op de Silvretta Stausee. Geniet onderweg van de mooiste uitzichten. Via Galtür rijden we terug naar ons hotel. De opening van de Silvretta Hochalpenstrasse is weersafhankelijk, meestal begin juni. Als alternatief brengen we een bezoek aan de prachtige stad Innsbruck.

Dag 5: Lech – Lechtal
Een toeristische route over de oude Arlpas brengt ons naar Lech. We nemen een kijkje in het wintersportdorp waar onze koninklijke familie haar wintersport doorbrengt. Vervolgens maken we een prachtige rondrit door het Lechdal, bekend vanwege de houtsnijkunst. We nemen een kijkje in het plaatsje Reutte waarna we naar ons hotel terugkeren.

Dag 6: Landeck
Met de bus rijden we door het dal van de rivier Sanna naar Landeck, een gezellig toeristendorp waar u heerlijk kunt flaneren. De winkelcentra in dit dorp zijn in de wijde omtrek bekend. Ze zijn omgeven door de markante kerk, een klooster en eeuwenoude boerenhuizen. Geniet u hier van vrije tijd. Wilt u langer blijven? Dan kunt u met de lijnbus (Sommerkarte) op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Dag 7: terugreis
Na genoten te hebben van deze prachtige omgeving rijden we langs de linker Rijnroute en Keulen terug naar Nederland. Hier worden we, na het afscheidsdiner, naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Prijzen

BS1068      
Aantal dagen 7   Beschikbaar/
Reserveren
Opmerkingen
Halfpension prijs p.p.    
30 juni 2018 € 499,- BOEK HIER  Vertrekgarantie
28 juli 2018 € 525,- BOEK HIER  
08 september 2018 € 499,- BOEK HIER  
       
Toeslagen p.p.      
1-persoonskamer € 60,-    

Inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • verzorging op basis van halfpension
 • kamer met douche en toilet
 • genoemde excursies exclusief entreegelden
 • muziekavond
 • Silvretta Hochalpenstrasse
 • regionale zomerkaart (half juni – eind september)
 • afscheidsdiner

Exclusief:

 • entreegelden
 • lunches
 • € 15 administratiekosten per boeking
 • € 2,50 calamiteitenfonds per boeking
 • reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema: A+C
dalstra.nl/opstappen
 

Landinformatie

Oostenrijk

Oostenrijk (officieel: Republik Österreich) is een bondsrepubliek en ligt in het centrum van Europa. Oostenrijk is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Het heeft landsgrenzen met Zwitserland en Liechtenstein in het westen, Hongarije in het oosten, Slovenië en Italië in het zuiden en Duitsland, Tsjechië en Slowakije in het noorden.

Landschap
Oostenrijk bestaat uit negen provincies, ook wel Bundesländer genoemd. Dit zijn (van west naar oost): Vorarlberg, Tirol (inclusief Oost-Tirol), Salzburg, Kärnten (Karintië), Oberösterreich, Steiermark (Stiermarken), Niederösterreich, Burgenland en Wien (Wenen). De westelijke Bundesländer worden ingenomen door de bergketens van de Oost-Alpen, die met de Grossglockner op 3.797 meter zijn hoogste punt bereikt. Van de totale oppervlakte is ongeveer 20% bouwland, 28% weidegrond en 38% bos (Oostenrijk is een van bosrijkste landen van Europa).

Flora en fauna
Het land kent een groot aantal verschillende landschapszones met bijbehorende planten- en diersoorten. In de Alpen vinden we een duidelijke zonering van de vegetatie met het toenemen van de hoogte, de zogenaamde 'hoogtezonering'. Tot 800 meter hoogte liggen in de dalen vooral akkers en weilanden en verspreide loofbossen. Boven de 800 meter begint de zone met voornamelijk naaldbossen. Deze bossen zijn grotendeels beschermd, omdat ze lawines kunnen afremmen. Op
ongeveer 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, die aan de zuidkant van de Alpen enkele honderden meters hoger ligt. Daarboven strekt zich de alpine zone uit met bergweiden die 's zomers een rijke Alpenflora dragen. Tenslotte eindigen we boven 2800 meter in de 'nivale' zone van sneeuwvelden en gletsjers, waar sneeuw, ijs en kale rotsen domineren.

Staat en economie
Hoofdstad: Wenen
De stad Wenen heeft eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld als brug tussen oost en west. De stad was zeshonderd jaar lang de glorieuze hoofdstad van de Habsburgse dynastie, die een groot deel van Europa beheerste. In deze stad hangt een sfeer van lang vervlogen tijden. Het is niet de moderne stad die zo aanspreekt, maar veel meer het historische Wenen met haar architectonische meesterwerken en haar indrukwekkende muzikale geschiedenis. Verder staat Wenen ook voor gezellige wijnkroegen, ontelbare kerken, parken en koffiehuizen. De meeste bezienswaardigheden in Wenen liggen binnen de beroemde Ringstrasse, een brede boulevard van vier kilometer rond het centrum. Het centrale stadsdeel binnen de ring staat bekend als innere Stadt. U kunt het meest genieten van dit stadsdeel tijdens een tochtje met een van de beroemde Weense Fiaker (paardenkoetsen), waarvan er nu nog zo'n veertig rondrijden.

Klimaat
Dat Oostenrijk een landklimaat heeft en vrijwel geen invloed heeft van de zee, is te merken aan het grimmige karakter van het weer. Het weerbeeld kan binnen één of enkele dagen totaal omslaan en ook binnen het land zelf kunnen er op hetzelfde moment vrij grote verschillen in weertype en temperatuur voorkomen. Vooral de Alpengebieden zijn hier zeer vatbaar voor en zelfs per berg of zijde van een berg kunnen er grote verschillen voorkomen. Hoewel Oostenrijk relatief klein is, vind u er vrij grote verschillen in klimaat. De reden is dat het land op de grens ligt tussen het meer oceanische Noordwest-Europa en het continentale Oost-Europa. De Alpen vormen bovendien de grens tussen Midden- en Zuid-Europa. De hoogste gebieden in onder andere Tirol en Vorarlberg hebben een hooggebergteklimaat en de lagergelegen delen een gematigd landklimaat. De overgangsgebieden tussen deze twee klimaatzones hebben een koud landklimaat met koude winters en vrij koele zomers.

Temperatuur
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens en kunnen voor zover dat mogelijk is als een gemiddelde voor Oostenrijk gezien worden.
Deze klimaatgegevens gelden vooral voor de lager gelegen delen van Oostenrijk (<1000 meter), met name het noorden en oosten van het land. Voor de hoger gelegen gebieden (boven 1000-1500 meter) geldt dat de temperaturen aanzienlijk lager liggen, de zon gemiddeld minder schijnt en er een andere verdeling van de neerslag op jaarbasis is.
gemiddelde maximumtemperatuur (°C) gemiddeldeminimumtemperatuur (°C) gemiddeld aantal uren zonper dag gemiddeld aantal dagen neerslagper maand gemiddeld aantalmm De gemiddelde maximale dagtemperatuur staat in de onderstaande grafiek weergegeven.

 

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)

gemiddeld aantal uren zon
per dag

gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand

gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand

gemiddelde
zee
temperatuur (°C)

januari

1

-5

2

14

n.v.t.

februari

4

-3

4

13

n.v.t.

maart

9

0

5

13

n.v.t.

april

14

3

6

13

n.v.t.

mei

19

8

7

14

n.v.t.

juni

22

10

7

13

n.v.t.

juli

24

13

8

14

n.v.t.

augustus

24

13

8

13

n.v.t.

september

20

9

6

12

n.v.t.

oktober

13

4

4

12

n.v.t.

november

6

-1

3

15

n.v.t.

december

2

-4

2

14

n.v.t.

 • = 0-5 mm 
 • = 6-30 mm 
 • = 31-60 mm 
 • = 61-100 mm 
 • = 101-200 mm 
 • = meer dan 200 mm


Bevolking en cultuur
Oostenrijk telt ongeveer 8.364.000 acht miljoen inwoners, waarvan het grootste deel in het vlakkere oostelijke deel van het land woont. De hoofdstad Wenen telt ongeveer 1,6 miljoen inwoners. De overige grote steden met meer dan honderdduizend inwoners zijn Innsbruck, Linz, Graz en Salzburg. De bevolking bestaat voor 98 procent uit Duitstalige Oostenrijkers. Verder wonen er enkele tienduizenden Kroaten, Hongaren, Slovenen en veel vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië. Officieel is tachtig procent van de bevolking katholiek. Oostenrijk is een land met een rijke culturele erfenis. Wenen, als voormalig centrum van het grote Habsburgse rijk Oostenrijk-Hongarije, is de stad van de barok. Ook is Wenen beroemd om zijn Weense wals en componisten als Mozart, Strauss, Schubert, Haydn en Wagner. Cultuur betekent in Oostenrijk dan ook een feest voor oog en oor, met niet minder dan negenhonderd musea, burchten, kloosters en openluchtmusea, vele concerten, beroemde festspielen en muziekfestivals.

Taal
De officiële taal van Oostenrijk is Duits. Maar aan dialecten - die voor buitenstaanders nauwelijks te verstaan zijn - ontbreekt het niet. Dit vormt echter geen probleem, want elke Oostenrijker zal z'n best doen om buitenlandse toeristen in behoorlijk Duits te antwoorden. De meest voorkomende groet onder vrienden en bekenden is Servus ! Oostenrijk, eens het machtscentrum van de enorme dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije, werd na zijn nederlaag in de Eerste Wereldoorlog gereduceerd tot de veel kleinere republiek Oostenrijk. Na de anschluss bij Nazi-Duitsland in 1938 en de nederlaag in de Tweede Wereldoorlog werd Oostenrijk bezet door de geallieerde machten. Pas na het verdrag van 1955, waarbij Oostenrijk zich 'permanent neutraal' verklaarde, werd het land weer onafhankelijk. Oostenrijk is een welvarend land met een goed ontwikkelde markteconomie en een hoge levensstandaard. De economie van Oostenrijk is sterk verbonden met andere EU-landen, waaronder vooral Duitsland. De belangrijkste industrietakken zijn machinebouw, ijzer en staal, textiel en hout.

Eten
Oostenrijk was tot het uiteenvallen in 1918 een smeltkroes van volken. Hongaarse, Kroatische, Servische, Italiaanse en Tsjechische gerechten vermengden zich met de Oostenrijkse nationale keuken. Vandaar dat u in Oostenrijk naast de alom vertegenwoordigde wienerschnitzel ook kennis kunt maken met Hongaarse goulash, Servische bonensoep, of Italiaanse risibisi (rijst). Heerlijke, typisch Oostenrijkse gerechten zijn onder andere Palatschinken (flensjes met abrikozenmarmelade), Salzburger Nockerln (luchtig eiergerecht, in de oven gebruind en bestrooid met suiker en rode bessen) en Kaiserschmarren. Dit is een typisch Weense specialiteit die over het hele land is ingeburgerd. Het zijn dikke brokjes pannenkoek met poedersuiker geserveerd met pruimenjam. Andere specialiteiten zijn de bekende Oostenrijkse taarten, de Sachertaart chocoladetaart), de Linzertaart (een stevige taart met noten en jam), de Malakofftaart (chocolade met rum en slagroom) en de Esterhazytaart (met amandels en Kirsch

Reisdocumenten
Geldig paspoort of een Europese Identiteitskaart.

Openingstijden
Winkels zijn over het algemeen geopend van ma t/m vr van 08.00 – 12.00 uur en 14.00– 18.00 uur. Za van 08.00 –13.00 uur. In het hoogseizoen blijven de meeste winkels tussen de middag geopend.
Postkantoren zijn geopend van ma t/m vrij 08.00 – 12.00 uur en van 14.00-18.00 uur, za van 08.00 – 10.00 uur.
Banken zijn geopend van ma t/m vr 08.00– 12.30 en 13.30 – 15.00. Op do 08.00 – 12.30 en 13.30 – 17.30 uur.

Betaalmiddelen
Travellers cheques en alle gangbare creditcards. U kunt geld opnemen bij geldautomaten als u een Euro-/wereldpas met pincode heeft. Overal in het buitenland waar u het Maestro of Cirrus logo ziet, kunt u met uw Europas/WereldPas betalen. Vraag bij twijfel aan uw bank of u in het land van bestemming geld kunt opnemen met uw pinpas.

Munteenheid
Euro

Valuta onderweg
Euro

Netspanning
220V

Alarmnummers
122 (brandweer), 133 (politie), 144 (ambulance)

Bellen naar Nederland
00 31 + netnummer zonder eerste nul.
Collect call: 0229 03031.
 

Recensies

  • Vervoer
   7
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   8

  19 augustus 2017 - 11:19

  Willem

  Zeer lange reis op de heen en terugreis, prachtige excursie, goed hotel.
  Al zijn sommige kamers wel wat gedateerd.
  Aan de chauffeur Sjors een compliment.

  9 augustus 2016 - 18:48

  Fam. R. de Haan

  De reisgemaakt van 31 juli 2016
  Goed en vriendelijk hotel.
  Onze chauffeur Ton van den Broecke bracht ons in mooie vloeiende steil naar de hoogste bergen. Zodat niemand zich angstig voelde. Ton plande de excursies zo dat ze uitstekend tot zijn recht kwamen. Mede door hem is het een zeer geslaagde reis geworden.
  • Vervoer
   9
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   8
  • Excursies
   8
  • Prijs-/kwaliteit
   8
  • Algemene indruk
   8

  3 juli 2016 - 20:01

  Fam. Bosma

  Een hele mooie reis.
  Fantastische excursies.
  Mooi hotel, goede verzorging.
  Dank zij de chauffeur zijn we weer veilig thuisgekomen.
  Een reis om met plezier op terug te kijken.
  • Vervoer
   9
  • Accommodatie
   7
  • Verzorging
   7
  • Excursies
   8
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   8

  3 juli 2016 - 09:00

  Els Muijderman

  Bus was keurig op tijd bij de opstapplaats. Een uitstekende chauffeur tijdens de hele reis. Mooi hotel op een mooie lokatie. Kamer was netjes en schoon. Eten was prima.
  Voor mij waren de excursies naar Kaunertal en Silvretta de (letterlijke) hoogtepunten van de reis.
  Echt een reis die de moeite waard is.

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *