NIEUW geschikt voor wandelaars prachtige bergwereld

Franse Alpen, Europa's hoogste regionen

Midden in de Franse Alpen, in de Haute Savoie, ligt het gezellige plaatsje Morzine. Morzine heeft een leuk centrum en is in de typische stijl van de Alpenlanden gebouwd. Het gebied 'Les portes Soleil' wordt gevormd door verschillende plaatsen waaronder Morzine. 's Winters is het één van de grootste skigebieden. Bekendste trekpleister van de reis zijn Chamonix en Annecy. Daarnaast is de omgeving perfect voor het maken van de mooiste wandelingen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via ons verzamelpunt en de Belgische Ardennen rijden we naar de omgeving van het Franse Dijon voor de overnachting.
Dag 2: Genève – Morzine
In de bocht waar de Rhône het meer van Genève verlaat vinden we Genève. Met een Nederlandssprekende gids maken we kennis met de stad die vele internationale organisaties, waaronder het internationale Rode Kruis en de Verenigde Naties, huisvest. Genève heeft een levendige oude binnenstad met wijnhuizen, kunstgalerieën en antiquiteitswinkeltjes. Bovenop de heuvel troont de kathedraal Saint-Pierre. Aan het einde van de middag komen we aan in Morzine.
Dag 3: duivelskloof
We maken ons klaar voor een mooie tocht door de omgeving. Via Avoriaz rijden we naar het kleine toeristenplaatsje Les Lindarets. Het dorp is bekend vanwege de geiten die letterlijk dwars door het dorp en alle straten lopen. Via Lac de Montriond gaan we naar de Gorges du Pont du Diable, de "duivelskloof" vlakbij Le Jotty (ca. € 10 p.p.). Het water heeft hier een diepe kloof uitgesleten in het gesteente, waardoor er een prachtig stukje natuur is ontstaan. Voor dit bezoek zijn stevige schoenen een must.
Dag 4: Evian – Yvoire
Aan de zuidkust van het meer van Genève nemen we een kijkje in het mondaine kuuroord Evian. Naast de bronnen van het bekende water dat daar zijn oorsprong heeft zijn er verschillende bezienswaardigheden waaronder Villa Light, het theater en Casino, Onze-lieve-Vrouwekerk, het Palais Lumière en de Pre Curious Watergarden (ca. €13 p.p.). We brengen deze ochtend een bezoek aan deze tuin die alleen per solarboot bereikbaar is. In dit ‘wetland’ onderzoeks- en informatiecentrum worden de verschillende waterrijke ecosystemen, vijvers, bergstromen en moerassen gepresenteerd. We rijden verder naar het prachtige bloemenstadje Yvoire met z’n stadswallen, versterkte poorten en de toren van een 14e-eeuws kasteel dat de straten beschermt. In de oude groentetuin van het kasteel biedt de Tuin der Vijf Zintuigen een mooi plantenlabyrint. Dag
Dag 5: vrije dag of Chamonix
We rijden naar het wereldberoemde Chamonix aan de voet van de indrukwekkende Mont Blanc. De Mont Blanc is met 4807 m de hoogste berg van Europa. Naast een bezoek aan het dorp gaan we hier met de tandradbaan naar het Mer de Glace. Over ca. 5 kilometer wordt er in 20 minuten een hoogteverschil van 871 meter afgelegd. Als u uitstapt ziet u de gletsjer al van bovenaf. Vervolgens wordt u met een kabelbaan naar de voet van de gletsjer gebracht. Hier kunt u een kijkje nemen in de uitgehakte ijsgrot. Dagtocht niet inbegrepen, kosten € 45 p.p. inclusief busvervoer, treinrit, kabelbaan en entree ijsgrot.
Dag 6: Samoëns
Via het wintersportdorp Les Gets rijden we naar het charmante Samoëns. Het dorp heeft een leuk klein centrum met een mooi plein waar het goed toeven is. Aansluitend rijden we naar het ‘Cirque du fer à Cheval’ (hoefijzer). Een prachtig dal, in de vorm van een hoefijzer, met woeste rotswanden en vele watervalletjes. Via de Col de Joux Plane keren we terug naar Morzine waar u de rest van middag op eigen gelegenheid kunt doorbrengen. Geniet u van het hotelzwembad, haalt u nog een laatste souvernirtje of gaat u met de kabelbaan omhoog?
Dag 7: Annecy
Haar lieflijke kanalen, oevers vol bloemen, bruggetjes en huizen met gekleurde gevels geeft Annecy de naam van Venetië in de Savoie. Wandel door de kleine straatjes, maak gerust een boottochtje of neem een kijkje in het Paleis van het Eiland, dat tegenwoordig het museum van de geschiedenis van Annecy is. Bij het gelijknamige meer overspant de brug der Geliefden het kanaal van de Vassé, zien we de Avenue d’Albigni met zijn platanen en de tuinen van Europa. Na van dit stadje te hebben genoten keren we via de bergpas de Col de la Columbière terug naar ons hotel.
Dag 8: Noord-Frankrijk
Na het ontbijt nemen we afscheid van Morzine en rijden via een mooie route naar het overnachtingshotel in het noorden van Frankrijk.
Dag 9: thuisreis
Alweer de laatste dag van een heerlijke vakantie. Aan het einde van de middag staat er een afscheidsdiner voor u klaar, waarna u naar uw instapplaats wordt teruggebracht.
NB:
in verband met te wandelen hoogteverschillen is deze reis niet geschikt wanneer u slecht ter been bent.

Accommodaties

Hotel Le Cret / Neige et Roc

Gelegen op ca. 800 meter van het centrum van het skidorp Morzine. Het centrum is via een winkelstraat bereikbaar.

Faciliteiten

entree, receptie (op eerste etage), lift, restaurant, bar, terras met tuinstoelen en tuin met ligweide binnen-/ buitenzwembad, welnessruimte met jacuzzi, stoombad en fitnessruimte (gratis). In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers beschikken over een balkon.

Verzorging

ontbijtbuffet en 3-gangendinerbuffet

Website

www.lecret.com

Hotel Neige et Roc

Bovenstaande omschrijving is van hotel Le Cret. Tijdens de reis met vertrek in juli en augustus verblijft u in Hotel Neige et Roc. Een sfeervol hotel met verschillende ontspanningsmogelijkheden. Gelegen midden in de natuur in een rustig landschap in de bergweiden van de Franse Alpen. Een gratis pendelbus brengt u naar het centrum van Morzine op 6km afstand.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden (m.u.v. dag 5)
afscheidsdiner

Exclusief

lunches
entreegelden
excursie dag 5
€ 2,50 calamiteitenfonds
€ 15 administratiekosten
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Leusden, Restaurant Oud Leusden
Utrecht, Westraven P+R
Oosterhout-Zuid, AC Restaurant
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, bushalte Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Franeker, Tulip Inn de Valk
Harlingen, NS Station
Bolsward, busstation Arriva
Sneek, NS Station
Joure, Jumbo G. Knolweg
Dokkum, busstation
Damwoude, bushalte winkelcentrum
Veenwouden, Treinstation
Emmen, NS Station, stationsplein
Veendam, treinstation Parallelweg
Stadskanaal, busstation