inclusief radarstoomboot
geschikt voor wandelaars
prachtige bergwereld

Franse Alpen, Europa's hoogste regionen

Midden in de Franse Alpen, in de Haute Savoie, ligt het gezellige plaatsje Morzine. Morzine heeft een leuk centrum, en is in de typische stijl van de Alpenlanden gebouwd. Het gebied ‘Les Portes Soleil’wordt gevormd door verschillende plaatsen waaronder Morzine. In de winter is het een van de grootste skigebieden. Bekendste trekpleister van de reis zijn Chamonix en Annecy. Daarnaast is de omgeving perfect voor het maken van de mooiste wandelingen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via ons verzamelpunt en de Belgische Ardennen rijden we naar de omgeving van het Franse Dijon voor de overnachting.
Dag 2: Genève – Yvoire
Waar de Rhône het meer van Genève verlaat vinden we de gelijknamige stad die vele internationale organisaties, waaronder het internationale Rode Kruis en de Verenigde Naties, huisvest. Genève heeft een levendige oude binnenstad met wijnhuizen, kunstgalerieën en antiquiteitswinkeltjes. Bovenop de heuvel troont de kathedraal Saint-Pierre. In de middag stappen we aan boord van een raderstoomboot die ons naar Yvoire brengt. Het bekende bloemenstadje Yvoire met z’n stadswallen, versterkte poorten en de toren van een 14e-eeuws kasteel dat de straten beschermt. In de oude groentetuin van het kasteel biedt de Tuin der Vijf Zintuigen een mooi plantenlabyrint. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Morzine.
Dag 3: Les Lindarets
Dicht bij ons hotel bevindt zich het geitendorp Les Lindarets. Een smalle weg leidt ons naar het kleine toeristenplaatsje dat bekend is vanwege de geiten die letterlijk dwars door het dorp en de straten lopen. Een bijzondere ontmoeting. De rest van de middag heeft u vrij te besteden bij het hotel. U kunt een terrasje pakken in het dorp of genieten van een heerlijke wandeling.
Dag 4: Annecy
Haar lieflijke kanalen, oevers vol bloemen, bruggetjes en huizen met gekleurde gevels geeft Annecy de naam van Venetië in de Savoie. Wandel door de kleine straatjes, maak gerust een boottochtje of neem een kijkje in het Paleis van het Eiland, dat tegenwoordig het museum van de geschiedenis van Annecy is. Bij het gelijknamige meer overspant de brug der Geliefden het kanaal van de Vassé, zien we de Avenue d’Albigni met zijn platanen en de tuinen van Europa. Na van deze stad te hebben genoten keren we via de bergpas de Col de la Columbière terug naar ons hotel.
Dag 5: Evian – Thonon
Aan de zuidoever van het meer van Genève ligt het mondaine kuuroord Evian dat vooral bekendheid geniet vanwege het water uit de verschillende bronnen. Op dinsdag is hier markt. Ook in het nabijgelegen stadje Thonon-les-Bains zijn waterbronnen te vinden. De stad is door hoogteverschil in tweeën gedeeld. De jacht- en vissershaven, het strand, de promenade aan de ene kant en het centrum van de stad met zijn winkelpromenades aan de andere kant. Aansluitend rijden we terug naar Morzine.
Dag 6: vrije dag of Chamonix
We rijden naar het wereldberoemde Chamonix aan de voet van de indrukwekkende Mont Blanc. De Mont Blanc is met 4807 m de hoogste berg van Europa. Naast een bezoek aan het dorp gaan we hier met de tandradbaan naar het Mer de Glace. Over ca. 5 kilometer wordt er in 20 minuten een hoogteverschil van 871 meter afgelegd. Als u uitstapt ziet u de gletsjer al van bovenaf. Vervolgens wordt u met een kabelbaan naar de voet van de gletsjer gebracht. Hier kunt u een kijkje nemen in de uitgehakte ijsgrot (532 treden van boven naar beneden). Dagtocht niet inbegrepen, kosten € 45 p.p . inclusief busvervoer, treinrit, kabelbaan en entree ijsgrot.
Dag 7: Samoëns – duivelskloof
Deze ochtend rijden we naar het ‘Cirque du fer à Cheval’ (hoefijzer). Een prachtig dal, in de vorm van een hoefijzer, met woeste rotswanden en vele watervalletjes. Gelegenheid voor de lunch krijgen we in het charmante Samoëns. Het dorp heeft een leuk klein centrum met een mooi plein waar het goed toeven is. Vervolgens rijden we in de middag naar de Gorges du Pont du Diable, de "duivelskloof" vlakbij Le Jotty (ca. € 10 p.p.). Het water heeft hier een diepe kloof uitgesleten in het gesteente, waardoor er een prachtig stukje natuur is ontstaan. Voor dit bezoek zijn stevige schoenen een must.
Dag 8: Noord-Frankrijk
Na het ontbijt nemen we afscheid van Morzine en rijden via een mooie route naar het overnachtingshotel in het noorden van Frankrijk.
Dag 9: thuisreis
Alweer de laatste dag van een heerlijke vakantie. Aan het einde van de middag staat er een afscheidsdiner voor u klaar, waarna u naar uw instapplaats wordt teruggebracht.
NB:
in verband met te wandelen hoogteverschillen is deze reis niet geschikt wanneer u slecht ter been bent.

Accommodaties

Hotel Club Le Cret

Gelegen op ca. 800 meter van het centrum van het skidorp Morzine. Het centrum is via een winkelstraat bereikbaar.

Faciliteiten

entree, receptie (op eerste etage), lift, restaurant, bar, terras met tuinstoelen en tuin met ligweide binnen-/ buitenzwembad, welnessruimte met jacuzzi, stoombad en fitnessruimte (gratis). In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers beschikken over een balkon.

Verzorging

ontbijtbuffet en 3-gangendinerbuffet

Website

www.lecret.com

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
rader stoomboot
genoemde excursies exclusief entreegelden (m.u.v. dag 6)
afscheidsdiner

Exclusief

lunches
entreegelden
excursie dag 6
€ 2,50 calamiteitenfonds
€ 15 administratiekosten
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Utrecht, Westraven P+R
Oosterhout-Zuid, AC Restaurant
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen